reklama

Kwiecień 2011

Też wypełniałam te ankiety w szpitalu i wczoraj przyszła mi reklamówka z bebilonu, śliniaczek i próbka mleczka......ale z hippa nic :(

Byłam dziś u gina na kontroli mireny (po miesiącu).....no i mam przeczekać :) bo takie krwawienie może potrwać do poł roku :baffled::no::szok: powiedziałam jej że mi się nie podoba ta mirena ;) przepisała mi plaster z estrogenem, ale nie kupię bo on hamuję laktację, a mi się ostatnio tak ładnie mleczko produkuje.......nie wykupię................niby coraz mniejsze te plamienia, łykam ten Cyclo3fort........ a miało być tak ekonomicznie z tą mirenką ;)

a Anawoj się przeprowadziła? pamiętacie w ciąży jeździła oglądać nowy dom i gospodarstwo....

reklama
mitaginka ja też czuję sie TYLKO matką. nie jestem zoną, kochanką, kobietą, przyjaciółką. TYLKO MATKĄ. i to nie jest dobre i to dobrze ze uwazam ze to nie jest dobre... nie wiem czy wiesz o co mi kaman, ale czasem nawet najstarsi górale tego nie wiedząl-)
po drugie, nie wiem czy was stać, a może teściowie by pomogli w tym temacie: otóżL:
i tak musisz szukać niani więc czemu nie zatrudnić jej już teraz. niech przychodzi 2 lub 3 razy w tyg. na początku na parę godz. zeby nie uciekła. potem np. na 8 godz i razem z Tobą i Tysią niech jest w domu. Tysia moze sie do niej przyzwyczajac juz powoli, a Ty w tym czasie bedziesz mogla sie pomalowac, ogarnąć chałupkę,w yjść na zakupy zeby potem jak M wroci nie chodzic, niania bedzie mogla raz na jakis czas zostac dluzej moze i wyjdziecie do kina... a tym sposobem zapoznasz sie z nią osobiście i bedzie Ci latwiej potem jej zaufac jak wrocisz do pracy. moze sie zdarzyc, ze ucieknie po tygodniu, nie chodzi tu o Tysie, czesto sie to w ogole zdarza i wtedy spokojnie szukasz nastepnej a nie jak juz pracujesz i to wtedy dla Ciebie mega kłopot... mozesz wiec wziąć np z babyboom, ktorej fota czy cv Ci sie nie podobalo, bo przeciez na zywo moze okazac sie ze super zajmuje sie takim wlasnie dzieckiem jak Tysia....
myslalas o takim sposobie? a tesciowie niech tę kasę na 2 miechy wychowawczego dadza juz teraz, przeznaczysz to na nianie a moze tak sie Tysia do niej przyzwyczai ze bedziesz mogla isc wczesniej do pracy...

emi, wystarczy, dużo nie trzeba.

Mitaginko, wczoraj zapomniałam napisać. Taka teściowa to skarb :)

Ja dzisiaj mam już dosyć. Marta nie śpi, od rana, Filip już 3. dzień bez drzemki, w dodatku piszczą jedno przez drugie, mozna oszaleć. Ale skoro Filip nie spał w dzień, to prawdopodobnie za godzinę będzie w domu cisza i spokój. Teraz poszedł z tatą na zakupy. Śledzia mi się zachciało :)

Morgaine, zazdroszczę spadku wagi!
nie zazdrosc spadku wagi, tyle nerwów i smutku i łez wylanych ostatnio...wolałabym ważyć 10 kg wiecej a miec super kontakt z M...
nakrzyczałam na dziecko aż mi mąż ją zabrał. mam fatalny humor związany z oplatami za mieszkanie, zmianą itd i krzyknęłam że ma mnie nie drapać. mąż na mnie nakrzyczał i teraz obie płaczemy. kurcze mała mi dzisiaj marudzi tylko na rękach. nie muszę chodzić, wystarczy że leży mi na kolanach ale i tak mnie to irytuje. chyba marudzę co????

edit;
Petinka ciąża???
nati marudzisz tak:) ja tak mam co dziennie, mloda nie spi prawie wcale w dzien i tylko na rekach!! no a ja to kocham :-D bo uwielbiam moją księżniczkę!
nati_k-dzieciaki chyba przechodzą jakiś kiepski okres, same narzekania na nie :-D
Mój też dzisiaj marudzic, musze byc w pobliżu, żeby mnie widział, bo jak nie to beczy...

Na szczęście M. zabrał go na spacer, nie ma go już godzinę ;-)

Mam 3 pytania :-)
1. Czy Wasze dzieci chrapią?
2. Czy korzystanie z elektronicznych niań, jeśli tak to jaki polecacie?
3. I pytanie do mam chłopców, jak ubierałyście dzieci na chrzest? W garniturki? Zamawiałyście na allegro czy kupowałyście z sklepach i mierzyłyście?
1. czasem tak jakby chrapnie
2.tak. philips. nie trzeszczy jak fisher price (czeste opinie z netu) i ma i odbiornik i nadajnik o dwóch mozliwosciach zasilania (baterie i zasilacz) dla mnie wazne, bo np w ogrodzie gdize nie ma gniazdka moge sobie nadajnik wlaczyc...
3. foto Starszak chrzciny:

Uploaded with ImageShack.us

foto Mlody chrzciny - nie wiem co mi odbiło, strasznie nie chcialam garniturka i chcialam normalnie a potem stweirdzilam ze w sumie moglam jakos ladniej,,,

Uploaded with ImageShack.us

mlody zasnął po przebojach sam (sisi, piciu, sisi, piciu) wazne ze spi. mloda spi od dawna, starszak tez:-D normalnie jak nie ma mojego chlopa to w domu spokoj i wsio zorganizowane!!
bylismy w Szczyrku na pizzy. ale sie objadłam. piwa nie pilam bo prowadzilam, ale fajna jazda z trójką dzieci sobie jechać:-D jaka jestem z siebie dumna hahah (tak sie motywuje bo M mi dowala czesto ze sobie rady nie daje, a wrecz przeciwnie!!!!!! glupa ze mnie nie bedzie robil!!!)
no i super wyszlo, Niko juz spoko, nie biegnie pod auta:-D no i bracia z nich są super. ubralam im takie same bluzeczki, of course foto nie zrobilam. a i przyszly mi czapeczki z allegro co recznie robione zamowilam i ubralam Niśce i ludzie na ulicy mówili: ale ładna lalka w wozku!! hahah a to zywa moja laleczka. rozpieszczona bedzie na maxa, ale co tam! ja tez jestem rozpieszczona i zyje!! jedyna coreczka tatusia! to moja jedyna coreczka tez bedzie miala co zechce i na glowe mi bedzie wchodzic!!

a no i wogole jaki news !!
M DO MNIE DZWONI PRZED CHWILA Z PRACY: CZESC KOTKU mi mowie. ja wielkie oczy, ale gadam z nim jakby nigdy nic. A POTEM DO MNIE KOCHAM CIE, KOCHAM CIE nie no! przesada! nie pokłóciliśmy sie co prawda dzisiaj, ale to temu ze niewiele gadalismy ze sobą hahaha:-D musi sie troche postarac. nie bede na kazde jego skinienie. za dobra bylam. tak mi kumpela powiedziala i miala racje. dla chlopow nie mozna byc zbyt dobrą!!!!!

hatorska w pracy to też dziwnie...poszłam na l4 26 sierpnia (od razu jak wylądowalam w szpitalu), a miałam wtedy aneks na wyższe stanowisko do końca września, który niby miałam mieć przedłużony, ale stalo się...jakoś w połowie września zwolnili moją ówczesną szefową, która kilka miesięcy wcześniej wróciła z macierzyńskiego. Teraz mam nową szefową (nawet nie wiem, jak ona wygląda), wygasł mi aneks, więc wracam na niższe stanowisko, do tego zlikwidowali oddział, w którym byłam...hmmm, tyle zmian, nie wiem, co mnie czeka. Teraz w sierpniu będę musiała spotkac się z tą nową szefową, bo macierzyński mam de facto do 11 wrzesnia, ale żeby się z nią spotkać, to muszę wiedzieć sama, czego chcę...

My pod wieczór wyszliśmy na spacer... w foteliku. Oczywiście najpierw usypianie, po 20 minutach się obudziła, płakała, ale nie miała swojego ataku histerii, także jakoś udalo się to znieść ;)

Też wypełniałam te ankiety w szpitalu i wczoraj przyszła mi reklamówka z bebilonu, śliniaczek i próbka mleczka......ale z hippa nic :(

Byłam dziś u gina na kontroli mireny (po miesiącu).....no i mam przeczekać :) bo takie krwawienie może potrwać do poł roku :baffled::no::szok: powiedziałam jej że mi się nie podoba ta mirena ;) przepisała mi plaster z estrogenem, ale nie kupię bo on hamuję laktację, a mi się ostatnio tak ładnie mleczko produkuje.......nie wykupię................niby coraz mniejsze te plamienia, łykam ten Cyclo3fort........ a miało być tak ekonomicznie z tą mirenką ;)

a Anawoj się przeprowadziła? pamiętacie w ciąży jeździła oglądać nowy dom i gospodarstwo....

anawoj sie nie przeprowadzila. nie kupili tego domu w koncu, ale dalej jest na sprzedaz i P chce, a anawoj nie no i chyba nie kupią.
anawoj przyjedzie do bielska niedlugo:) P pojedzie w interesy do czech a ona bedzie w bb i bedziemy zwiedzac miasto i pic kawke i winko;-) nir moge sie doczekac:)
a dzwonila do mnie dzisiaj aenye!! normalnie ale ona ma mily glos:) jak to w ogole fajnie tak z wami coraz bardziej sie zżywać...
Felek ma pleśniawki straszne, ale sprzedałam jej receptę:) fiolet ktory od razu działa...
ni epogadalysmy dlugo bo wychodzilam i juz na mnie w aucie czekali, pozdrówka dla was:)

siedze na allegro i kupuje butelke, szczotke do mycia, pojemnik na mleko wproszku, podgrzewacze i takie tam...i czuje sie jakbym wyprawke kupowala. deja vu:-D tylko wtedy ktos mi tak fajnie kopał pod zebrami...ehhh tesknie!! ale mam ja juz z usmiechami i gaworzeniem. dorbze jest:)

o rety hatorska to nieźle z tą mireną, faktycznie antykoncepcja jak trza :-D szkoda tylko, że wcześniej nie powiedzieli o tym krwawieniu...no ale wtedy to by pewnie nie mieli w kieszeni kaski...
morgaine tak właśnie myślałam, żeby na początku angażować tą nianię tak jak piszesz na kilka godzin dziennie. W weekend przysiądę i poszukam.

Siedzimy przy otwartym oknie i zapalonym świetle, bo mamy moskitierę na oknie ;-) i mówię do M., że przynajmniej żaden beznadziejny konik polny już nam nie wleci, a M. na to, że tamten był taki duży, że by tą siatkę przegryzł :szok::szok: durny, starszy mnie, a wie, że ja potem sie będe bać tego dziadostwa...

nati a Ty pisałaś kiedyś, że myslisz o otwarciu sklepu (zoologicznego)...co z tymi planami?

Morgaine - Ty już przestań....wierz mi inni, czytaj ja też mają mega problemy ;) z połówkami, aaaaaaa miałam to napisać nie szoruj łazienki szczoteczką bo z trójką dzieci to nie przystoi ;) musi być trochę bałaganu. Jesteś super Mamą, ten Twój to nawet nie powinien żartować że jest innaczej :) i super babką i żoną :) kurcze Szczyrk to mi się kojarzy ze studiami, kiedyś tam w jakimś schronisku spałam :) wieczorem klimaty niesamowite, poniżej nas były chmury....... fajne te Twoje okolice :)

Mitaginka - super ten pomysł Morgaine żeby mieć kogoś już teraz, wtedy wpadłabyś do tej nowej szefowej, błysnęła wdziękiem i niech Cię awansuje tak jak przed l4 :) w końcu zasłużyłaś, a dzieci ktoś rodzić musi :) specjalnie nie zafundowałaś sobie ciąży zagrożonej..........

reklama
chwile mnie nie bylo a tyle natworzylyscie:)

Mitaginka Tysia wydaje mi sie kopia coreczki mojej psiapioly.jej mloda bardzo podobnie zechowywala sie do Twojej.aske siedziala w domu dlugo ,az nie wierzylam ze kiedykolwiek mala pozwoli jej wyjsc gdziekolwiek.z miesiac temu kolezanka znalazla nowa prace a młoda( poltoraroczna obecnie) zajmuje sie sasiadka .malej przeszly wszelkie histerie

Morgaine ale luzacko ubralas dzieciaka do chrztu ,fajnie.I w ogole ile napisalas:)

Hatorska a da sie wyciagnac ta mirene?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry