reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2011

no ja wczoraj wyszłam na sekundę pierwszy raz z domu do sklepu naprzeciw bloku powietrza zaczerpnąć, tatuś z maleństwem został śpiącym, a tu w sklepie się śmieją gdzie brzuch zgubiłam i jak to w ogóle,że wstałam, chodzę , nawet do sklepu,że nie leżę i nie zdycham w łóżku,heheh uśmiałam się, bo nawet chwili w ciągu tego tygodnia takiej nie miałam;) dobrze mi tak, obiady robione, domek posprzątany, dziecię najedzone,hehe naprawdę życzę wam dziewuszki,żebyście tak szybko dochodziły do siebie:) ja co prawda trochę byłam zmuszona, mąż nawet dnia wolnego nie dostał po naszym wyjściu..ale to inna bajka,obiecane miał przynajmniej tydzień bądź 2, dlatego zrezygnował z urlopu za zeszły rok,gdzie nie miał ani jednego dnia wolnego:(

trzymam kciuki na przygotowujące się mamuśki, baby witaj w domku, ale dał ci mały pospać dziś:)

reklama
Wspaniałe wieści o Marmie.

Pozwolę sobie wysnuć teorię spiskową - ale czy tylko mnie się wydaje, że jak pójdą wody to te porody naszych mamuś są zadziwiająco szybkie/sprawne? Morgaine Ty chyba tez tak miałaś - wody chlup i szybkie porody?Jesli tak to ja chcę żeby mi wody poszły.

hmm sa jednak wyjątki -ja! 1 poród odeszły wody, podłączono oksy, 18h skurczów - zagrażająca zamartwica płodu, ostatecznie szybka cesarka... i tyle z teorii spiskowej :p

Joll trzymam kciuki, bo po opisie wnioskuje, że masz to co ja miałam czyli zespół popunkcyjny:/ to nie bierze się z szybkiej pionizacji tylko z wkłucia się w kręg (wypływa wtedy płyn rdzeniowo-mózgowy, który musi sie uzupełnić) także dużo pij (ale uważaj na laktacje), mało się ruszaj i bądź twarda i cierpliwa, bo to najważniejsze - -jak ktoś ma Jej numer może przekazać, bo to na prawdę mega cholerstwo i każdy lekarz ma inną opinie na ten temat.
aha i poproś też o konsultacje anestezjologa:) nie tylko neurologa

mojemu dziecku chyba za dobrze u mnie albo wrodzila sie w tatusia. objad zrobiony, 2 prania zrobione, wyprasowana gora prania, podlogi wyszorowane a ona dalej mocno sie mnie trzyma. Albo wrodzila sie w tatusia czyli ciagle spoznienia nawet kilku godz. I to ma sens. Moja starsza corka spieszyla sie na swiat i teraz jest zawsze wszedzie szybko np wychodzi o 7.35 do szkoly jak ma na 8, a szkola graniczy z naszym blokiem. :)

Witam się słonecznie!
Dzisiaj zamulam znowu, ale to z winy mojego męża,bo chrapał w nocy i spać nie mogłam, biedak też w nocy z przerazeniem reagował na moje pobudki. Tak więc musiałam sobie odespać po sniadaniu i efekt taki, że się trochę nieprzytomna czuję.
Zaraz idziemy się dotlenić,spacerek powinien pomóc, mam nadzieję.

Za akkm i zuzę trzymam kciuki oczywiście.

nati - ty nie strasz, bo mój mąż z natury taki spóźnialski, a ja nie chciałabym, żeby moje dziecie, w tej kwestii się w niego wdało :D:D:

hmm sa jednak wyjątki -ja! 1 poród odeszły wody, podłączono oksy, 18h skurczów - zagrażająca zamartwica płodu, ostatecznie szybka cesarka... i tyle z teorii spiskowej :p
justi - wiesz to takie gdybanie, prawdę mówiąć ;P Ale każda z nas ma nadzieję, na szybki poród, może inaczej - sprawny. Że jak się zacznie to już będzie szło.

Snów to ja wam zazdroszczę. mnie sie chyba nic nie śni, a bynajmniej nie pamiętam. Trochę erotyzmu by się przydało i na jawie i we śnie, ale ....
A i jeszcze w kwestii snów - mojej sąsiadce-wróżce śniło się dzisiaj że urodziłam śliczną córeczkę. Hmmm, nie wiem jak to z jej sprawdzalnością wróżb jest, ale czyżby proroczy?

matko jak mi doopa urosła :-( nigdy tego nie zrzucę :-( sorry za marudzenie, siedzę sama, od trzech dni nosa poza mieszkanie nie wytknęłam i mnie tak jakoś marudno się zrobiło :-( chyba trzeba kawkę wypić na poprawę humoru

No i jak pięknie dzień rozpoczęty!
Gratulacje dla akkm!!!!

Wróciliśmy ze spaceru, w zasadzie prawie go nie było. Brrr, wiatr okropny, głowę chce urwać, słonko za słabo świeci, żeby odczuć ciepło. Ale mąż mnie namówił na tortillę z baraniną w knajpce tureckiej,którą notabene mamy przy samym domu:D Mniam!

Rosołek się gotuje. Sos teściówka zrobiła, mam w lodówce, to tylko jakąś kaszę do tego ugotuję i pięknie plus sałata ze śmietaną. Obiad dwudaniowy niedzielny. Szok.

reklama
no wlasnie nie wiem, nie mam do niej nru..

a ja mialam wlasnie potezny skurcz, az spojrzalam na zegarek, zeby zaczac je liczyc. no ale zaraz maly sie rozfikal i tyle z rodzenia ;-) to idziemy na impreze, dzieci w domu z moja mama zostana. a co! sie najem ciasta dobrego chociaz :-)

Do góry