reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2011

matko jedyna, baby, odwazna jestes ;-) ja sie strasznie balam pierwszego razu po ;-) po obu porodach! a teraz tez juz bym mogla - glownie to psycha, bo teraz mnie nie pocieli, nie zszywali, wiec luzik ;-) ale musze najpierw do gina pojsc..i tez koniecznie anty, na razie wezme tabsy, sprobuje jeszcze raz, i tak dopoki mi nadzerki nie wyleczy (glupia ja, 4 lata sie z nia bujam) to nie moge zalozyc mireny :-(

nati
, ale ci fajnie :-) kupilas kompa czy laptopa? ja szukam telefonu, moj utopiony kilkakrotnie i wielokrotnie roztrzaskany na kawalki ostatecznie sie zbuntowal, co chwile traci zasieg, przy rozmowach grzeje sie niesamowicie i codziennie musze go ladowac (wczesniej nawet 6 dni trzymal). siet. zepsulam taki fajny telefon :-( buuuu

lilou
, cholera, myslisz..? to ja dzwonie do gina zaraz.. ale to mi wypisz wymaluj na okres wyglada. juz 3 dzien mam taka zywa krew i brzuch mnie boli jak na @.. a ciebie cos bolalo wtedy, w ogole zle sie czulas? bo ja sie czuje jakby nigdy nic, ten brzuch nie dolega tak mocno, jak zawsze po prostu. i krwawienie nie jest jakies bardzo obfite, tez takie normalne, powiedzialabym.
tylko wczoraj cos ze mnie dziwnego wypadlo, malutkiego, jak maly paznokiec, ale wygladalo jak nerka ;-) kawalek nerki czy watrobki kurzej ;-) taki kolor i ksztalt. no dziwne..

laptopa a wlasciwie notebooka, kazdy bedzie mial co innego corka komp, maz laptop a ja notebook, :-) poprzedniego laptopa zepsulam ( stanelam na niego :-()
mi polozna mowila ze do puki nic nie wypada wiekszego od piesci to ok, male skrzepy moga byc mi raz czy dwa wypadlo cos co doslownie czulam i po tamtym dniu zaczelam mniej krwawic a wlasnie przez tydz byla to "zywa" krew jak przy @ tylko ze brzuch nie bolal

reklama
hatorska miesiąc Martyna ma dzisiaj

noc znów średnia, od 6 ją na nowo usypiałam i zasnęła na całe 20 minut (!), właśnie się obudziła, uciekam. Mam dość

Jankesowa Moja połozna tez mówiła,ze takie wypryski z biała końcówka, to od hormonów matki, to naszym dzidziołkom zejdzie. Mój tez takie ma i luz.

Ja dzis na spacer z koleżnaka lecę, fajnie będzie, bo samej to nudno. Mój syncio postanowił sobie w nocy budzić sie co 2h, od jakiegos tygodnia, szkoda...ma ktos metodę,zeby chciał jeść rzadziej:)? Od 2 do 4 przerwa...ale i tak nie moge narzekac:)
Ja umyta, chatka lekko ogarnieta, mięsko zamarynowane. Synek wstanie to na spacer chyba skoczymy. Musze kupic etiaksil abo antidral, bo poce sie strasznie:((
Wczoraj kupiłam sobie trzy bluzeczki, takie do biegania z małym na spacery i odpowiednie do cyca, zwykłe bawełniane, ale z pieknym dekoltem.
Duchota w Szczecinie straszna, ble

koot, fajnie z bluzkami. ja tez musze sobie ze dwie kupic, bo ciagle laze w 2 na zmiane. a najchetniej sukienke bym zakupila.. bawelniana taka, letnia.
dzisiaj ide do H&M po kostium kapielowy, ogladalam wczoraj te za 19.90 ;-) i sa fajne! wiec musze nabyc, a co. i moze jakas bluzka/tunika wpadnie. dojadam sniadanie, ogarniam mlodszego, co sie wreszcie raczyl obudzic, bo od 8 rano spi ;-) aniolek malutki.

moje nocki ostatnie lepsze, chyba dzieki SS.. (sab simplex). wiec dalej zapodaje, a co mi tam. mlody zasypia ok 21.30 i spi do 2.30-3 rano, potem przerwa do 5-6, a potem co godzine sie budzi, je i spi dalej, jakos do 18 mniej wiecej ;-)

Aenye- " a potem co godzine sie budzi, je i spi dalej, jakos do 18 mniej wiecej
wink2.gif
"- piekne :-)
obudzilam sie dzisiaj o 3.40 patrze a malutka spi obok mnie i zupelnie nie pamietam kiedy ja przynioslam. Nie przytomna musialm byc a musze wstac i zrobic z 4-5 krokow do Jej lozeczka jak to zrobilam to nie wiem. Ale ja pierwszy raz odlozylam o tej 3.40 do lozeczka i spala dp 5.30 :-), jak spi z nami to zazwyczaj od tej 4 sie kreci, mlaska, marudzi. Ale obudzila sie o tej 5.30 z wielkim placzem- co jej sie jeszcze nie zdarzylo, tzn zawsze mnie budzi w nocy mlaskanie a w dzien najpierw mlaszcze, jeczy i dopiero ryk wiec mozliwe ze mnie rano to mlaskanie nie obudzilo i dopiero placz.

To moje cudo od 7 do 14 ma ze 3 drzemki po do do 15 minut ( chyba że jest w chuście to 30 minut) od 14 do 18 śpi z krutkimi wybudzeniami ale to dlatego że jesteśmy na spacerze do wieczora. W domu to pośpi ze 2 godziny i pobudka i od 22;30 do 7 rano śpi z jedzeniem na śpiocha. Jak nie śpi to cały czas na rękach i to wyłoncznie u mnie nikogo inngo nie akceptuje i jest ryk. Je co godzine z dwoma dluższymi przerwami między 14 a 16/17 i pomiędzy 22;30 a 1;30.

A ja dziś odebrałam pesel Przema :)

itaginko gratulacje że już tyle przetrwałaś- już niedługo i będzie z górki. Martynko sto lat !

rano na długi ale cienko a teraz jest w krótkim i chyba tak zostanie. W mieszkaniu mam chłodniej niż na dworze :)

no i właśnie dostałam maila że przełożyli egzamin z tej soboty na następną... grrrrrrrrrr....a ja już plany wyjazdowe miałam....

Ostatnia edycja:
Ja jestem z młodym cały czas na balkonie :) ubrałam mu długi rękaw bo u nas 22 stopnie ale na 4 piętrze to dość mocno wieje i mnie samej jest chłodnawo w krótkim

Helou :).
Dzisiaj byla u nas położna. Kurde, jaka fajna babka :). Pogrzebala Tymkowi w pępku, przebrała kupę i pojechała. Przyjedzie znowu w piatek :).
Moj Anioleczek jest przecudowny, zakochalam się w nim na smierć. Nie wiem, jak mogłam do tej pory bez niego żyć. Ale powiem Wam - czysty ojciec, no chyba tylko stopy ma po mnie ;). Ja nie mogę siedzieć bo mam mega wielkiego hemoroida :(, wkladam czopki i smaruję ale chyba tak szybko się nie wchlonie... :(((. Nie mam pomysłu co zrobic na obiad :( i do sklepu bym musiala polecieć po coś, bo nic nie ma w domu.
W ogóle to ja tez nie mam się w co ubierać!!! Nie chce ubierać w taka temp. dżinsów na tą moją biedna dupę, więc latam w legginsach, tylko w tunikach deficyt :(. Zaraz wrzucę fotki mojego cuda na odpowiedni wątek.
Buziaki Kochane :*

Kurde, suwak mi nie działa, przecież dzisiaj już tydzień ma... hmmm, muszę zrobić nowy... ehhh

reklama
hej :)

pisanie jedną ręką nie jest łatwe ;)

aenyemnie nic nie bolało, była pewna że to @, ale lekarka stwierdziła że za szybko..lepiej się upewnić...

dziewczyny pomocy !Jak ubrać Stasia na pierwszy spacerek?i na jak długo iść? w Poznaniu 26 stopni...

Do góry