reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
dzień dobry :-)

Nef, Phel
- absolutnie się zgadzam... presja i nacisk tylko zwiększają stres (bo przecież wiadomo, że każda matka chce dobrze), i siłą rzeczy obniżają laktację... łatwiej by było gdyby do młodej mamy podejść jak do człowieka nie mleczarni :-), ale to się jeszcze musi chyba dużo zmienić w mentalności nim tego doświadczymy...
na SR dostaliśmy namiary do bardzo fajnej ponoć położnej laktacyjnej, do której możemy zadzwonić z pytaniem (bezpłatnie) bądź zaprosić na konsultacje (wtedy mamy jakąś zniżkę).

dziś mam w planie leniuchowanie...
wczoraj zakupiłam przewijak na łóżeczko i pierwszą pakę pampersów - ile jedynek kupujecie?

Witam dziewczyny :)
ale musiałam nadrabiać a tylko 1 dzień mnie nie było.
Mam pytanie czy słyszałyście o czymś takim jak masaż szyjki macicy?
Podobno jest to nie dozwolone a praktykowane. Mojej siostrze i kuzynce zrobiono one się zgodziły bo nie wiedziały co to ale mówiły że ból gorszy od samego porodu.

Anzeram- podobno ból jest a czy to nie jest dozwolone to nie wiem...mam nadzieje ze tego nie doświadcze...

młody zlapał drzemke ja tez ide jeszcze spac bo oczy mi sie zamykaja:tak:

To ciekawe czy ja nie przegięłam z pampkami, bo kupiłam 2 duże paczki huggiesów 1 (po siedemdziesiąt ileś szt w paczce).
Oj, tam w ostateczności - aby nie zmarnowały się - będę musiała postarać się o drugiego dzidziusia :-D

Witajcie,
ja dzisiaj mam wolne od "macierzyństwa", mąż zabrał Filipa do babci już wczoraj. Dzisiaj zabrałam się za porządki za szafą, posegregowałam, poukładałam w miarę te rzeczy które są potrzebne "ale na niewiadomo kiedy", no i zabrałam się za ciuszki dzieciaków. Najgorzej że musiałam ciągać pudła z ciuszkami, a swoje ważą i teraz lekko mnie boli kręgosłup :no: No nic, mam chyba cały dzień na to, więc się nie spieszę :rofl2:

To ciekawe czy ja nie przegięłam z pampkami, bo kupiłam 2 duże paczki huggiesów 1 (po siedemdziesiąt ileś szt w paczce).
Oj, tam w ostateczności - aby nie zmarnowały się - będę musiała postarać się o drugiego dzidziusia :-D

Jedna mała paczka jedynek zdecydowanie wystarczy. Pampersy 2 zaczynają się bodajże od 3kg, a teraz przeważnie dzieciaki rodzą się powyżej tych 3kg. A i na samym początku też najwięcej przybierają na wadze.

Anezram, nie ma co się nastawiać na nic, a robią ją żeby przyspieszyć poród. Ja nie miałam masażu szyjki, ale też słyszałam że to bolesne. Lepiej za dużo nie myśl, bo będzie co ma być.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry