reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
:-) poprasowane... ufff pół dnia przy desce... - teraz muszę pomyśleć o obiedzie... jakąś zapiekankę chyba zrobię bo to szybko a chciałabym jeszcze powycierać kurze na półkach w sypialni... muszę wykorzystywać chwile kiedy mam energię bo niestety nie zawsze tak jest...

kurcze też macie takie wysuszone ręce (dłonie?) mnie aż swędzą potwornie... szczególnie na kostkach - aż szorstkie...nigdy tak nie miałam...

reklama
ja jak mam silne napięcie brzucha to na ktg 40-60. ale też pojedyncze. Chociaz kiedyś miałam jeden 80 ,ale go wogóle nie czułam. Brzuch był ok więc dziwne. Tobie też bardziej napina się brzuch jak mała Ci się przeciąga? bo ja mam takie wrażenie ,że mi tak się dzieje właśnie. Jak zacznie się przeciągać to od razu brzuch sztywnieje.
ja miałam pierwsze ktg w 26tc bo wtedy juz mi sie napisnał brzuch a co najfajniejsze nigdy od tamtej pory nie ztwardniał mi na ktg a musi byc spora wartosc bo mnie az dusi w klatce ze ciezko załapac powietrze a te co wychodza mi na ktg to wtedy jak mi robia to wcale nie sa bolesne ot takiego pecha mam raz jak lezałą w szpitalu w ciagu dnia miałam robione ktg 3 razy ostatnie koło 17 i na zadnym nie było skurczy a jak mnie odłonczyli to miałąm po 4 twardnienia w ciagu godziny totrwałam do 3 w nocy i pobudziłąm polozne zeby dawały nospe i co na spanie bo magnez w kroplówkach nie pomaga
ja czuje róznie te twardnienia odrózniam je od napinania dziecka bo to inny ból i chyba nie ma znaczenia czy sie rusza czy nie bo boli tak samo ale chyba cos w tym jest bo jak spokoja to mniej tego czuje a od wczoraj wieczora jezdzi nogami rekami wypycha mi pępek i po chwili skurcze mam :szok: teraz tez sie zastanawiam czy wracac nie bede eh

zozzolka spokojnie może przejdzie &&

Anila a swędzą się też stopy bo wtedy to ponoć objaw cholestazy:eek:

Katarina no niezła szwagierka, u nas śniadanie w domku, 1szy dzień świąt też a w drugi do rodziców, i też myślę o białej kiełbasie czy nie kupić trochę boczku, mamy jeszcze tą nieszczęsną cielęcinę i jak teściu będzie miał chęci to niech zrobi sam kiełbache

tak mnie plecy napierniczają, byłam z chłopcami w mieście, z Tomkiem u logopedy i od razu zakupy, ale już nie daję rady, zaraz idę chłopców umyć i sama wskakuję do wanny

miłego wieczoru

Witam dziewczyny
u mnie cała noc nie przespana mała tak się ruszała że byłam przerażona zadzwoniłam do gin że mała tak dziwnie się rusza no i wysłał mnie na ktg i tam okazało się że maleństwo w skali od 1 do 10 mała ruchliwa jest na 11 J a musze powiedzieć że wcale nie była ruchliwa zazwyczaj jest o wiele bardziej ruchliwa. No i okazało się że mam skurcze od 40 do 60 ale bez bolesne tzn ja myślałam że to po prostu wypina się tylko a tu niespodzianka.
Położna rewelacyjna
kurcze człowiek nie wie w ogóle co się z nim dzieje.

anezram nie strasz, ciekawe czy mi KTG zrobią w tym tygodniu na wizycie.

Bishopka znajoma ściągnęła tylko z sieci podstawowe rzeczy, nie pytała o nic więcej
tylko wzięła tą zgodę na poród rodzinny.
Też mam takie kłucia jak by mnie kto szpilą w szyjkę dźgał
:eek: mało przyjemne.

Smile_ to cię szwagier 12-latek załatwił ...szkoda mi twojego synka. tym bardziej nie naciskaj na niego. Przyjdzie jego czas. przyjdzie lato, będzie sie chodzić na basen albo gdzieś nad wodą :-) i się oswoi....mój na początku jak sie nauczył bez pampka to na basen musiałam brac po kilka par majtek, mokrych nie chciał nosić po wyjściu z basenu czy wody. dopiero w wieku 4 lat dał sobie wytłumaczyć, że kąpielówki schną na pupie hihi

P.S.
Dziewczyny a jak u Was z siarą ?? w pierwszej ciąży to mi ciekło tak, ze musiałam wkładek używać juz przed porodem, a teraz dopiero jak ścisnę pierś to poleci parę kropelek. Kurde martwię się, że kiepsko z mlekiem przez to będzie :-( Chociaż dalej nie jestem pewna, czy dam rade karmić piersią...dużo we mnie blokad. np nie wiem czy umiała bym w miejscu publicznym. Jak inne mamy to robią to mi sie to wydaje takie słodkie, ale czy ja będę umiała...? ale sutki hartuje ręcznikiem i ostrzejszą gąbką jak mi w pierwszej ciąży dr kazała...

Ostatnia edycja:
spokojnie :) położna powiedziała że to normalne w skończonym 36 tygodniu i że macica powoli się przygotowuje do porodu. A co do siary to nie mam nic już się sama zastanawiam czy ja będe mieć mleko w ogóle

No juz z m wróciliśmy z zakupów . Materac zakupiony i *******y higieniczne do szpitala także jestem spokojniejsza. Ja jeszcze wogole nie miałam robionego ktg:eek: nie wiem czy to już czas tez czy jak?! Zapytam gin w czwartek . Felidae u mnie tez tylko leci jak scisne brodawki ale to nie zawsze super pójdzie, tylko tak sprawdzam :sorry: Bardziej mnie nartwi ze mam jedna pierś i brodawke większa niż zwykle i nie wiem czy ta druga nadgoni:eek: wy tez tak macie? Czy to ja tylko jakaś inna?!

Witam dziewczyny
u mnie cała noc nie przespana mała tak się ruszała że byłam przerażona zadzwoniłam do gin że mała tak dziwnie się rusza no i wysłał mnie na ktg i tam okazało się że maleństwo w skali od 1 do 10 mała ruchliwa jest na 11 J a musze powiedzieć że wcale nie była ruchliwa zazwyczaj jest o wiele bardziej ruchliwa. No i okazało się że mam skurcze od 40 do 60 ale bez bolesne tzn ja myślałam że to po prostu wypina się tylko a tu niespodzianka.
Położna rewelacyjna
kurcze człowiek nie wie w ogóle co się z nim dzieje.
ja miałąm to samo mała koncert zaczeła koło 21 wczoraj przez noc czułąm ze sie tam wierci i mnie sztura wstałam o 5 rano i cd tak do 11 jak mnie podłaczyli do kt to raz pokazałą nam noge ze brzuch miałąm szpiczasty i usneła az połozna ja budziłą czyli to taki dzien na harce naszych pociesz mi troche skurcze ustepują

reklama
no to u nas dzis noc byla podobna, wiercenie na całego. za to starszak położył sie godzinę temu i wygląda jak by chciał spac do rana...:eek:

Pscółka, po prostu szok, że aż taka różnica hi hi. wtedy mnie to żenowało teraz się upominam, babom się nie dogodzi ha ha ha

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry