reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam Was,
Moje chłopaki pojechały na myjnie ja nie wiem jak mały to przetrwa , ale normalnie jestem wdzięczna M, że wstał rano , ubrał sam małego i pojechał z nim , a mnie nawet nie budził:happy2: Tylko jak ta moja kruszynka wytrzyma te tańce taty na myjni to się okaże jak wróci:happy2:

Iza współczuje przeżyć , oby już nigdy to się nie zdarzyło , a w razie W opanowania i zimnej krwi mamusiu:-D

Lenka
ja też się zastanawiam nad pasem chociaż nie wiem czy można po cc wypatrzyłam jakiś taki niby oddychający z bawełny organicznej. ostatnio jeśli chodzi o zakupy to choruje na taka maxi spódnicę.

Życzę spokojnego i udanego popołudnia:-D

reklama
Hej czy któraś z Was zażywała może cetyryzynę przy karmieniu np. zyrtec albo allertec? na ulotce jest, ze przenika do mleka ale juz n ie daje rady, mam chyba uczulenie na coś co teraz pyli bo oczy mnie swędzą i łzawią i głowa mnie tak nawala, że mimo końskich dawek paracetamolu nie przechodzi...

Cześć dziewczyny:-)

Jejku ja kompletnie nie mam na nic czasu a zwłaszcza na pogaduszki z Wami... oj jak nie opiekuję się Alutką to jak śpi to sprzątam, gotuję itp a jak ciepło spacerki... podziwiam Was, że jesteście takie zorganizowane i zaglądniecie na forum i podzielicie się doświadczeniami, ja podczytuję czasami i korzystam z dobrych rad :-D:tak:

dziewczyny mozecie mi przypomniec jak to z tymi skurczami jest?

wczoraj miałam przez 2,5 godz skurcze co 8 minut ale 1dno minutowe...polozylam sie i przeszły..i były do wytrzymania...

ja juz z tego czekania sama nie wiem kiedy biec do szpitala..
przypomne to moje drugie dziecko...

pozdrawiam

tak jak pscółka pisze, po zmianie pozycji nie powinny przechodzić.

Asiak trzymam & :-)

Miałam coś napisać, ale Olek mnie wybił z rytmu ha ha. Oliwko, ja daje rade zaglądać tylko dla tego, że sama w domu nie jestem.
U nas moją mamę coś rozkłada...M już zdrowszy, Misiakowi też szybko przeszło. Oby na mnie nie przelazło... mały śpi wieć idę oko przymknąć... pospał do 2:30 co prawda od 20, ale potem to juz kiepsko było :/...

I ja zaglądam, ale zawsze co chcę napisać młoda się budzi. Teraz zostałam sama, jeszcze tydzień na szczęście, potem mąż wraca i jakoś będzie się ogarniało tą kuwete:cool: Ogólnie to Hana śpi w nocy ładnie, gorzej w ciągu dnia, bo jak nie śpi, czy nie je, to wyje i tak w kółko :baffled: mam nadzieję, że jej to mini już niedługo.
aisak, ja miałam skurcze co 2-3 minuty i tylko się wydłużały, ale od poczatku do końca odstępy były takie same. A swoją drogą, to dziwię się, że Ty nie jesteś na wywołaniu.

Hej :)

Małemu pomaga spanie na brzuszku - inaczej wrzask i ryk :/ Normalnie słychać jak mu się w brzuszku przelewa ...
Mąż i dzieciaki pojechały do kuzyna na 5-te urodzinki. Ja postanowiłam zostać i odpocząć troszkę.

Czy u Was też tak duszno?

hej :-)
ale sie przestraszyłam że nie znajdę forum :-D ale Phel jak zawsze pomocna przesłała mi link - dzieki!

moi śpią... tatuś na wznak córeczka na brzuszku u niego a ja mam chwilę wytchnienia...
młoda wczoraj zasnęła w końcu wcześniej i budziła się najpierw ok. 1 i potem ok. 4...

dziewczyny, czy korzystacie z aplikacji do "zarządzania" niemowlakiem? ja testuję teraz trzecią i powiem że bardzo sobie chwalę... nie muszę pamiętać kiedy jadła, ile spała... polecam jeśli macie androida...

Asiak - a teraz to już tylko Ty zostałaś w dwupaku? jest jeszcze ktoś? powodzenia!

pogoda u nas fatalna... pada i pochmurno... ale po weekendzie ma się poprawić...
miłego wypoczynku!

reklama
Witam mamuśki:)

za waszym przykładem wypuściłam się dzisiaj na zakupy - dla poprawy humoru;-)
Oto, co "upolowałam":
qsq13247-1.jpgqsq11585-1.jpgqsq10845-1.jpg
za tydzień mam szkolenie, to będzie jak znalazł:-D
chciałam jeszcze szpilki sobie kupić, bo ciągle tylko w baletkach biegam, ale wystraszyłam się, że to już za długo, a nie udało mi się mleka odciągnąć.

Bartuś od urodzenia mi główkę obracał w jedną stronę (w prawo)... strasznie mnie to denerwowało, żeby mu się główka nie spłaszczyła z jednej strony... no i sukces połowiczny - teraz ciągle obraca główkę w lewo:dry:

teva u nas na roczek absolutnym hitem była muzyczna skrzynka pocztowa:
(tylko teraz cos drogo na allegro i mało ofert - może wycofana z produkcji:confused:)
różne piosenki, można wrzucać listy, można ruszać chorągiewką
SALON FISHER PRICE Muzyczna Skrzynka Pocztowa WAWA (3231539137) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

fajny jest też laptop z fishera:
FISHER PRICE - GADAJĄCY LAPTOP DWUJĘZYCZNY V7000 (3233879897) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

hitem fishera jest szczeniaczek-uczniaczek (taka przytulanka co śpiewa piosenki) ale u nas bez fajerwerków
FISHER PRICE SZCZENIACZEK UCZNIACZEK J.POLSKI P601 (3212377530) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

podobał mi się też budzik a kuku, ale w końcu nie przetestowałyśmy z Gosią... może Bartuś dostanie;-)
FISHER - EDUKACYJNY BUDZIK A KUKU DŹWIĘKI ŚWIATŁA (3235893542) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

pscółka tetra mi będzie za mała na te jego kupy i siuśki... zresztą, tetrę trzeba prasować, a pokrowca na przewijak nie... więc już wolę te pokrowce;-)
ale pralkę nastawiam codziennie:baffled:

aisak a pierwsze dziecko szybko urodziłaś? bo drugie idzie prędzej...

ja pierwsze szybko urodziłam, to miałam przykaz przy drugim jechać do szpitala przy skurczach co 15 min... a że wylądowałam przez przypadek na patologii ciąży i mnie tam monitorowali pod kątem porodu, to na porodówkę trafiłam z rozwarciem, ale bez jakichkolwiek odczuwalnych dla mnie skurczy... i urodziłam po 2 godz., przy czym bolesne było 15 min. Przy Gosi bolesne skurcze miałam 2 godz. Tak więc przyśpieszenie znaczne. a w szpitalu czułam się jak ufo, jakbym była jedyną co nie będzie rodzić:-D
Uważaj na siebie - lepiej za wcześnie przyjechać niż za późno:tak:

Załączniki

• qsq13247-1.jpg
    qsq13247-1.jpg
    43,1 KB · Wyświetleń: 59
  • qsq11585-1.jpg
    qsq11585-1.jpg
    7,8 KB · Wyświetleń: 79
  • qsq10845-1.jpg
    qsq10845-1.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 67

Nowe wątki