reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
iza - a nie możesz powiedziec, że Ty jako mama wolałabyśwrócić do poprzedniego mleka bo widzisz pogorszenie? lekarze chyba nie mająwładzy absolutnej...
Nef - mój ma już 5,5 kg a Huggisy 3 i tak przesikuje, myślę,że to jakaś ich wada konstrukcyjna. To było nasze pierwsze i ostatnie ichopakowanie.
Phel - bież ją, brat mojego M-ka ma taką starszą chrzestną i powiemCi, że o żadnych urodzinach nie zapomniała, zawsze prezenty dawała obuchłopakom, a teraz i Szymusiowi. Kobieta do rany przyłóż. Ja zostałam chrzestną w wieku 16 lat i byłam/jestem beznadziejna. Mój chrześniak w Jaśle, więc kawał drogi i nie wiem czy ostatnio nie byłam tam właśnie na jego komunii, a w tym roku CHYBA ma osiemnastkę, ale widzisz nawet tego o nim nie wiem...

dominiczka - nie wiem jaki model ale karchery chyba generalnie są mocniejsze, mąż wczoraj sprawdzał i powiedział, że trzeba inny
lenka - ło matko jakie menu, nawet na moim drugim weselu tylu dań nie było. grillowanie fajna sprawa, tylko to też kosztuje i to w sumie wychodzi jak druga impreza. My jak robimy grilla na imieniny babci to każdy przyjeżdża z jakimś mięchem, na miejscu kuzynka tylko sałatkę robi, może zaproponuj cos takiego na afterparty tj. niech każdy chociaż tackę mięcha przywiezie.

Ostatnia edycja:
reklama
Iza może to nietolerancja laktozy i lepszy by był nutramigen. nie wiem czy bebilon pepti zawiera laktozę czy nie ? jak masz jak spróbować nutramigenu to chyba byl by najlepszy bo jest czysty, ale przy nim ( przynajmniej my) trzeba duzo pic podawać żeby kupka za twarda nie była,

iza ja miałam przy antku nutramigen , pepti nie znam, ale wiem ze jak pepti nie słuzy to trzeba wyprobowac to drugie bo jest roznie, a tak w ogole to do bani ci lekarze, zdrówka, niech sie wam wszystko unormuje

ja czasami jak juz nie było nic innego to kupowałam huggisy przy chłopcach i jak dla mni to były najgorsze pampki

pscółka, tych mies to bedzie tylko kilka sztuk, ale roznych zeby było do wyboru, a na grila jajby co to wyciagne z zamrazalki kiełbache i wsio, a osob bedzie 16, tylko chrzestni i dziadkowie

w szoku jestem ze tyle osob teraz nie chodzi do koscioła

dominiczka - my mamy lekką przepuklinę pępkową, ale nie jest zaklejony pępek. i pediatra kazał tylko przemywać Octeniseptem raz dziennie i pampersa mogę normalnie zakładać :)

dziewczyny na diecie bezmlecznej - jakby Was korciło wypić mleko kozie to nie radzę. ja wypiłam szklankę i Małą lekko zsypało. jeśli zamiennik to tylko sojowe, ryżowe lub owsiane.

dzieki dziewczyny:) pytalam sie doktorki co z tym mlekiem a ona mowi ze jutro zobaczymy:szok: czyli eksperymentuje! wydaje mi sie ze powinna przyjsc tutaj alergolog i jej buzke obejrzec albo chocuaz wziasc na jakies badania a nie na oko mowic co jest malej! ja nie wiem przychodzi sie z jednym a wychodzi z 5 rzeczami!! niem wiem dam im z tym mlekiem mczas do jutra i jak bedzie tak samo to ja to mam w d... i zrobie tak jak chce a potem do alergologa prywatnie. mi sie wydaje ze to jest tradzi niemowlecy,nic zobaczymy. narazie umylam jej buzie w rumianku i posmarowalam mascia alantan i jak narazie to widze ze jest troche lepiej:szok: my z chcinami zaczniemy myslec jak wyjdziemy ze szpitala i bede miala czas:) ale planujemy na poczatku lipca takze trzeba sie sprrezac:-D

Dziewczyny które pytały o katarek (ten aspirator do odkurzacza). Już jesteśmy po jego użyciu, no i nie ma co ukrywać ściągnął porządną ilość glutków, dużo więcej niż Frida. Użyliśmy Karchera, ale w dużym stopniu otworzyłam tą klapkę na rurze, żeby zmniejszyć ciąg (najpierw wypróbowałam na swoim policzku). Ja się chyba bałam bardziej niż Mały, bo on standardowo się uśmiechał:-D. Tak więc nie jest to takie straszne, mogę polecić.

Nef współczuje, ja bez przesikiwania mam góre prania...

co do huggiesów to ja przy córce używałam i nie narzekam. Jedno co to właśnie trzeba dopasować rozmiar bo one są spore. Córka miała większe wałeczki na nogach i szersza w bioderkach była więc lepiej leżały niż na młodym. Co do sztywności, fakt są bardziej sztywne niz Pampersy ale akurat dla mnie to plus, przynajmniej wiem, że młody nasikał ;-)

Pscółka no są różne Karchery ;-) mamy ich trochę bo mój ojciec je sprzedaje ;-) w każdym bądź razie w domu mam taki VC 5300 i on ma regulację siły ssania więc stąd pytam bo myślałam, ze może taki masz:blink:

Zibka nam pediatra powiedział, ze mamy taką na 2mm i kazał zaklejać specjalnym plastrem na przepuklinę pępkową ale nie dopytałam jak długo..co do mleka to trzeba też uważać na soje bo też potrafi nieźle uczulać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry