reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
otoz to - juz wole Dupka niz podjezykowa luteine :baffled: a dopochwowa moze spowodowac grzybice, wiec chyba jednak wole tego uniknac. nastepna wizyta 2 listopada - i moze juz wtedy odstawimy calkowicie te nieszczesne prochy :-) oby :D

No i znowu co lekarz, to inna opinia. Zapytałam o to czy dopochwowa luteina nie może spowodować jakiejś infekcji, a on mi powiedział, że właśnie krąży taka głupia opinia, ale nie (tylko trzeba odpowiednio dbać o higienę). Ja stosuję od 5tc i (odpukać) nie mam żadnych problemów!

reklama
cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni, ale męczą mnie takie bóle głowy, że nie mogę nawet przed lapkiem posiedzieć, chwilami mam naprawdę dosyć

yoohoosek- gdzie ty kupujesz taką tanią luteinę?, ja płace za opakowanie 30 tabletek 29 zł, za duphaston też około 30 zł, ale mam nadzieję, że jeszcze tydzień i będę mogła powoli odstawić duphaston

jeżeli chodzi o nowe pomysły ustawowe, to projekt rocznego macierzyńskiego wydaje mi się nierealny, natomiast w kwestii ustawy aborcyjnej, uważam, że każda kobieta powinna mieć prawo do samostanowienia o swoim ciele, nowe pomysły naszych posłów dowodzą jedynie o tym, że Polska siedzi w samym środku głębokiego czarnogrodu, :wściekła/y:

majra ja kupowałam w różnych aptekach, najczęściej w Ziko. Wiem, że luteina kosztuje ok.30zl, po zniżce 3zł, więc może zależy od tego jaką się ma receptę? Bo mój lekarz zawsze jak wypisuje to zaznacza że na ryczałt.

No i znowu co lekarz, to inna opinia. Zapytałam o to czy dopochwowa luteina nie może spowodować jakiejś infekcji, a on mi powiedział, że właśnie krąży taka głupia opinia, ale nie (tylko trzeba odpowiednio dbać o higienę). Ja stosuję od 5tc i (odpukać) nie mam żadnych problemów!

Ja stosowalam progesteron dopochwowo w zelu-nie mialam zadnej infekcji-mysle, ze wystarczy dbac o higiene i nie bedze problemu.
Ja za progesteron placilam ok 110e czyli ponad 400 zl za opakowanie na 2 tygodnie. Na szczescie 2 opakowanie bylo refundowane i mialam je prawie za darmo.
Ale bardzo sobie chwalilam ten lek-nie mialam zadnych skutkow ubocznych.

a ja będę drastyczna, ale wiecie co uważam, że jeżeli matka rodzi drugie albo kolejne dziecko i to dziecko jest pozostawione samo-sobie, albo zdarza się taka sytuacja jak z mamą małej Madzi, czy dzieciobójstwa to wydaje mi się, że powinno się taką kobietę na siłę na wycięcie macicy, sorry, ale taka nie nauczy się niczego, du.py daje zazwyczaj za wódę, dzieci lądują w domach dziecka i bądźmy szczerzy, ale dzieci jest masa w domach dziecka, a tylko nieliczni szczęśliwcy dostają od losu możliwość normalnego domu, rodziny...dlatego jak dla mnie tylko drastyczne rozwiązanie wchodzi w grę, a że kiedyś może zmądrzeć i rzeczywiście chcieć mieć dziecko...a ch... mnie to...miała swoją szansę i ją zmarnowała, każdy ma swoją szansę w życiu, którą albo się przegapia na własne życzenie, albo się mądrze wykorzystuje

mi ginka powiedziala, ze na dluzsza mete luteina dopochwowa zmienia srodowisko pochwy na bardziej zasadowe co przy zwiekszonej podatnosci w ciazy na wszelkie infekcje sprawia, ze grzybek staje sie bardzo prawdopodobny. ufam jej, wiec grzecznie zgodzilam sie na srodki doustne ;)

byle do 2 listopada :-)

Dotkass dla mnie to nie do pomyslenia, ze tak ciezko odebrac dziecko alkoholiczce, a jeszcze ciezej zaadoptowac zdrowej, normalnej parze, pelnej milosci, jakiegos Maluszka. To bardzo niesprawiedliwe...

pamietam jak bylam mala to jezdzilam z tata do Domu Dziecka na Swieta bo tata robil paczki dla kazdego Malucha....Widok Dzieci marzacych o rodzinie pozostanie ze mna na zawsze do konca zycia.

No tak, ale czy skierowanie od rodzinnego z innej przychodni będzie honorowane w takiej przychodni ?? Kurde, ja to w ogóle sie nie orientuje w naszym kochanym systemie .. :(

ja miałam skierowanie z przychodni do urologa i poszłam na to skierowanie do przychodni prywatnej z umową z nfz wiec powiini przyjąć takie skierowanie

majra: o tej luteinie, ja za luteine doustną płaciłam do 5 zł chyba bo ona jest refundowana, a luteina dopochwowa nie jest refundowana i juz kosztuje 30 zł

dobrze ze nie miałam duzo nadrabiania :P
wróciłysmy od rodziców i teraz sobie siedzimy :P
mąż ma wolne coś tam załatwia i ma jechać po l4 do lekarza bo miałam na 2 tyg ale juz chce wziać do konca miesiąca i potem juz cały czas na miesiąć i jeszcze zmieni mi termin wizyty na 31 jednak :D

a u nas takie jaja ze nie ma sieci, nioe moga sie do nas dodzwonic i my do nikgo ;/ wiec ja raczej do lekarza nie zadzwone i mam nadzieje ze mąż wszsystko załatwi :D

aaa i znowu robie dziś mizerie hahahhaah :P

reklama
Myslałam, ze juz się zmobilizowałam ... Zrobiłam kółko po mieszkaniu, zmyłam naczynia po śniadaniu, wrzuciam kurze łapy do odmrożenia na obiad i znowu zaparkowałąm przed komputerem :cool: Kurde, żeby mi sie tak chciało jak nie chce .. A tu jeszcze góra prania do prasowania na mnie grożnie łypie buuuuu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry