reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
;-):-D;-):-D
ja tam wszedzie siurki widze :-p
:-D:-D:-D to coś specjalnie dla Ciebie 92_micro_soft_microsoft_maly_siusiak.jpg

Ladies a ile u was kosztuje usg i kto w ogóle prowadzi ciąże i jak to wygląda??:)
ciaze prowadzi polozna
na kazdej wizycie mierzy cisnienie slucha tetna dzidziusia,bada mocz, dotyka brzuszek i ogolnie rozmawia ze mna , wyptyje o wszytko itp..:)
sa dwa usg , 1 prenatalne + test pappa drugie polowkowe.. wszystkie sa po to aby wykluczyc lub potwierdzic ewentualne wady plodu
jezeli cos jest nie tak.. usg jjest wiecej i duzo wiecej badan itp.. z synkiem pod koniec ciazy bylam praktycznie codziennie w szpitalu bo mialam malowodzie
usg prywatnie kosztuje okolo 100£
ale ja nigdy nie robilam.. wole kupic cos synowi albo dzidziolkowi w brzuszku niz wydawac kase na prywatne usg
jezeli bede miala jakiies niepokojace objawy czy cos to zrobia mi usg w szpitalu

Czesc dziewczynki. Ja wlasnie na polowkowe czekam do skonczenia 20 tc. Tez plci nie znamy, choc usg mam co 2 tyg (takie zwykle). Mi tez lekarz mowil ze 3d, 4d to bajer dla rodzicow a najwazniejsze parametry na 2d sie tylko da sprawdzic. Mamy malucha 4d z 12 tc nagranego i widok cudny ale to bajer tylko (no i za glowice sie placi za nic wiecej).

Ps. jesli ktos z krakowa wybiera sie na usg polowkowe to prosze o kontakt na prv - zalapalam sie na fajna promocje ;-)

Ostatnia edycja:
ja tez prowadze pamietnik ciazy i album - pamietnik dla dzieci do 5roku zycia, a od piatego roku zycia juz sami beda pamietali to co trzeba i to co chca ;-)
pierwsze zdjecia, zyczenia, kosmyk wlosow, opaska na raczke, usg 3D, pierwsze bilety wstepu do muzeum, teatru kina ;-) fantastyczna sprawa, sama bym cos takiego chciala miec :-)

Oliwka, kiedy ten czas zlecial, co? :-D juz takiego doroslego syneczka masz!

yhoosekk, to masz w pakiecie 3D czy nie?

Oliwka też tak mam!!!
Najbardziej podziwiam ankzoc bo wydaje mi się że Ona wszystko pamięta i tak zawsze ładnie każdej odpisuje:-).

Co do tego USG3D mam właśnie mieszane uczucia, byłam zdecydowana że nie chcę robić, bo nie wiedzę sensu, a z kolei jak słyszę że można wyłapać jakieś wady to zaczynam się zastanawiać. Zapytałam też mojego lekarza, powiedział mi że na moim miejscu by zrobił, bo z racji, że chodzę do LuxMedu i mam abonament i nie płacę za nic to warto właśnie to badanie zrobić (od razu mówię, że mój lekarz nie robi 3d więc nie chodziło o to żeby mnie naciągnąć). No ale jak widzę że musiałabym dać ok.300zl za to badanie to trochę mi szkoda, z kasą nie ma problemu, ale wolałabym za to coś kupić dziecku i tyle.

no tak niektóre dziewczyny sa naprawde THE BEST jezeli chodzi o odpisywanie na posty jestem pełna podziwu:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry