• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam wszystkie dziewczyny i maleństwa

My po usg i będzie dziewczynka na 100%, mała pięknie rozłożyła nóżki i pokazałą co tam chowa. Także Dotkass imię możesz wpisać Natalka :tak: jeszcze dzisiaj czeka mnie wizyta po południu u mojego gina. Wszystko z maleństwem ok smacznie sobie spała i lekarz nawet przełączył na 4d :laugh2: Jak mi się uda to zrobię zdjęcie z filmiku i Wam wrzucę. Pozdrawiam wszystkich i jestem mega happppy

Madan jeżeli te bóle przechodzą i nie są w równych odstępach czasowych to wydaje mi się że to jest normalne. Zawsze jak będziesz się niepokoić to jedź na ostry dla świętego spokoju.

reklama
alex2- Zmotywowalas mnie ;) Wizja luznej soboty mnie przekonala, tym bardziej ze maz w domu. Tak w ogole moj tesc ma dzis imieniny to jutro zapewne sie wybierzemy z dziecmi do dziadkow.

madan- Czekamy wiec na wyniki.
Te bole to chyba niezbyt normalne... Moze masz mozliwosc zadzwonic do lekarza i zapytac dla swietego spokoju? Oszczedzaj sie.

ankzoc- Masz racje, nie powinnam sie martwic bez powodu. Ostatnio jednak mnie tak wzielo- z mezem ogolnie super- to jak pomaga, jaki jest kochany, tylko w lozku jakos bez fajerwerkow, rzadziej i mnie to zaczyna niepokoic- przestaje sie czuc atrakcyjna i zaczynam sobie chyba wkrecac cos znowu, ze poleci na inna. Coz, chyba tego to sie nigdy nie pozbede. chyba czas na rozmowe z mezem ;). Poza tym bardziej o siebie na codzien musze zadbac, tak dla siebie- dzis juz nad tym popracowalam i zrobilam sie na bostwo mimo ze nigdzie nie wychodze ;)

Pchełko Rozumiem co czujesz... Ja mam dwie lewe rece do gotowania i nieraz jak cos pierwszy raz robie to nie wychodzi. Ostatni raz to pamietam ze nie wyszedl mi chleb wlasnej roboty- tez mi strasznie bylo przykro... Nie lam sie jednak. Dokup jajek i sprobuj jeszcze raz :), moze przepis inny?

Pianka Gratuluje synka :). Ja jeszcze nie znam plci ale jak poznam to az sie boje co to bedzie- tak ciezko wybrac imie- moj maz mial przy drugiej corci takie pomysly ze chyba cudem udalo sie wybrac cos co sie nam obojgu podoba.

Beti Gratuluje corci :))

Zmykam do dziewczynek i cos zjesc ;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny, juz ptalam wczesniej...nie widzialam dawno yoohoosek...wszystko u niej ok?
no nie ma Jej długo, ale może potrzebuje odpocząć...chyba nic nie pisała...napisz do niej na prv...może w ten sposób się odezwie, jeśli ma info o wiadomościach wysyłane na meila :tak:

dotkass jak znajdziesz chwilę to wpisz mi synusia na listę tylko z imieniem będzie niezła przeprawa :confused:
Dziewczyny macie może jakieś linki to księgi imion? bo te które znajduję to jakieś okrojone i brak mi inspiracji :-(
już dopisuję :tak: a linki, zaraz coś wkleję na imiennym wątku, by tu nie zaśmiecać, ok?

Dziewczyny mam takie pytanie, czy bóle podobne do tych przy miesiączce i takie kłucie, a czasem nawet skurcze od pępka w dół to normalne?
takie bóle mogą być spowodowane rozrastaniem się macicy :tak: ale jak Cię niepokoją idź do gina, będziesz spokojniejsza :-)

Witam wszystkie dziewczyny i maleństwa

My po usg i będzie dziewczynka na 100%, mała pięknie rozłożyła nóżki i pokazałą co tam chowa. Także Dotkass imię możesz wpisać Natalka :tak: jeszcze dzisiaj czeka mnie wizyta po południu u mojego gina. Wszystko z maleństwem ok smacznie sobie spała i lekarz nawet przełączył na 4d :laugh2: Jak mi się uda to zrobię zdjęcie z filmiku i Wam wrzucę. Pozdrawiam wszystkich i jestem mega happppy

Madan jeżeli te bóle przechodzą i nie są w równych odstępach czasowych to wydaje mi się że to jest normalne. Zawsze jak będziesz się niepokoić to jedź na ostry dla świętego spokoju.
gratuluję córeczki już wpisuję :-)

czesc dziewuszki, nie dam rady was nadrobic bo troche mnie nie bylo, no ale tak czasem jest.... przez ten czas nieobecnosci ogarnelam juz prezenty dla dzieciaczkow, zostaly mi tylko 2 do kupna (zamowione sa czekamy na dostawe) i juz zostanie nam tylko popakowanie je w papier kolorowy :-) nawet juz zaczelismy ale jeszcze sporo zostalo ;-) wazne ze znalezlismy tania hurtownie zabawek i nawet duzo nie poszlo na nie ;-) jeszcze tylko pomysly dla dziadkow i taty i bedzie luz.... mamie spodobal sie pomysl kielkownicy wiec juz nie poszukuje dla niej :-D no to tyle z milych....
przez pare dni mialam mega bole brzucha z prawej strony i sie troche zaniepokoilam.... i wczoraj badanie usg wykazalo ze najprawdopodobniej mam kamien w nerce wielkosci ok 4mm.... szczerze to nie wiem nawet co to znaczy, ale lekarz kazal czekac do po porodzie i wtedy bedziemy sie tym zajmowac.... to tyle u mnie z nowosci ;-)

Beti ja również gratuluje córeczki, Natalka ślicznie tak jak moja córcia :-D

Mnie dzisiaj tez od rana coś ciągnie tak jakby podbrzusze hmmm...

Mąż nie dał rady naprawić pralki i trzeba było wezwać speca jestem ciekawa ile zabulimy :wściekła/y:

Ankzoc wczoraj byłam w przychodni i trafiłam na książeczkę o chorobach sercowo-naczyniowych u kobiet w ciąży i tam jestt napisne, że zwęzenia zastawek niosą ze sobą większe ryzyko niż niedomykalności zastawek. Przy umiarkowanym lub ciężkim zwęzeniu zastawki mitralnej w ciąży czesto występują objawy niewydolności serca. W czasie ciąży konieczne są częste badania kontrolne. Wskazane jest leczenie przeciwzakrzepowe w przypadku migotania przedsionków, zakrzepisy lewego przedsionka lub incydentów zatorowych w wywiadzie. Zalecany jest poród drogami natury. Cięcie cesarskie zarezerwowane jest dla kobiet z objawami w III/IV klasie wg NYHA lub z nadciśnieniem płucnym mimo stosowanego leczenia zachowawczego.
Niedomykalności zastawek są z reguły dobrze tolerowane w ciąży. Przed ciażą wskazana jest echokardiograficzne ocena zaawansowania niedomykalności, wad towarzyszących oraz funkcji komory. Ciężka niedomykalność objawowa lub z upośledzeniem funkcji lewej komory wiążą się z ryzykiem wystąpienia niewydolności serca u matki oraz zwiększają ryzyko dla dziecka. Wskazane są regularne badania kontrolne. Objawy przewodnienia mogą być leczone zachowawczo, zabieg rzadko jest konieczny w czasie ciaży. Zalecany jest poród drogami natury.

Cześć dziewczynki,
U Nas dzisiaj zimno,ciemno a ja mam jakiś zły humor:no:,oczywiście bez powodu,bo nic złego się nie wydarzyło.I z tego powodu jadę dzisiaj na zakupy do factory,tylko czekam na siostrę aż ze szkoły wróci,może wynajdzie sobie coś fajnego to miałabym mikołaja z głowy:-).
Dotkass dziękuję za zmianę w liście kwietniówek,bo jestem tak zakręcona że zapomniałam poprosić.:-)
Chodzę ostatnio bardzo rozkojarzona,nic do mnie nie dociera,i tak sobie można do mnie mówić i mówić.

Oczywiście gratuluje wszystkich synków i córeczek,najważniejsze że mamy zdrowe dzieciaczki,a mój M się odgraża że będzie robił syna do oporu:-). Więc ja Go grzecznie informuje że nie ze mną:-)No chyba że za dobrych kilka lat.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry