reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

kochane doczytam Was później wieczorkiem,

padam ze zmęczenia, wpadłam zdać tylko relację z wizyty i odezwę się wieczorkiem

byłam u gina, strasznie się bałam, bo wiecie pierwszy raz u tego lekarza, pierwszy raz wogóle tu w okolicach, lekarz cudny, przemiły...USG nie miałam, za wcześnie, na podstawie badania gin stwierdził ciążę, wstępny termin z OM na 3 kwietnia 2013, dostałam skierowanie na badania, we wtorek z rana na czczo i jak już będę miała wyniki, kolejna wizyta...dla świętego spokoju (bo nie dał skierowania na betę) kupiłam teścior sikany i o godz 14:00 po wypitych litrach wody są dwie grubaśne krechy, więc beta przyrasta i wreszcie uwierzyłam, że noszę pod serduszkiem naszą małą fasolinkę najlepsza była rozmowa z ginem:
dr: witam, co Panią sprowadza?
ja: podejrzewam, że jestem w ciąży
dr: a na jakiej podstawie?
ja: dwa testy pozytywne, 22 dzień fazy luteralnej, plamienie 10 lipca, które podejrzewam, za plamienie implantacyjne
dr: o widzę, że dużo się czytało ;-):-)
ja: a no czytało, obserwowało, prowadziło wykres, dziecię planowane jest
dr: ech bo to nie czytać a seks uprawiać się powinno
ja: no seks też żeśmy uprawiali

reklama
Dotkas- dialog z ginem bomba:-D Dobrze, że wizyta udana. Ja w pierwszej ciąży mało wiedziałam, bety w ogóle nie robiłam, w 8 tyg poszłam na pierwsza wizyte i zobaczyłam cżłowieczka z zalązkami nóżeki i rączek i bijącym jak szalone serduszkiem- to było absolutnie niesamowite!;-) czasem czym się mniej wie tym mniej nerwów- teraz jestem "obcynaka" we wszystkim i więcej nerwów niż powinnam :baffled:

Królewna- z tabelek widze, że masz wynik super tego hcg. (5 - 6 tydzień: 850 - 20 800 mIU/ml) W diagnostyce robilas? W kazdym razie gratuluję :tak: P.s. Julis urodziała sie przez cc na Ujastku.

Dziewczyna znalazłam fajny kalendarz z filmikiem na kazdy tydzień- niby wiem to, a i tak miło oglądać - polecam :tak: Kalendarz ciąży: 5 tydzień ciąży - www.mamazone.pl

Hej.
Ja już po wizycie.
W sumie to nic się nie dowiedziałam, bo jest za wcześnie.
Zrobili mi bete, a wynik powinnien być w piątek.
Ale zrobili mi też zwykły test z moczu. Druga kreska była bardzo jasna.....
Poryczałam się jak durna... mówiłam im, że robiłam kilka testów w domu i wszystkie były wyraźnie pozytywne, może kreska nie aż tak ciemna jak kontrolna, ale nie ma żadnych wątpliwości, że były pozytywne :(
Powiedzieli, że mam spokojnie czekać na wynik bety...
Nie wiem dlaczego mi wychodziły pozytywne, a im ledwie :( Może to przez to, że nawet nie chciało mi się siku i "wycisnęłam" kilka kropel??
Kupiłam dzisiaj test który pokazuje nawet tydzień ciąży... Boję się nawet go zrobic:-(
Ale mam złe przeczucia :(

Lena a moze oni mieli jakies mało czułe, wiesz z jakiek firmy?? ;/ dziwne troche ;/
zrób ten co kupiłaś i zobaczysz :) nic sie nie martw :)

mi mąż kazał dzwonić do gina czy wynik dobry :D
lekarz mówi ze super, wysoki wynik więc jest ok :)
i kazał sie nie przejmowac tylko imie wymyslac :D:p

krolewnazmarcepana cieszę się, że przynajmniej u Ciebie dobre wieści:tak:
Co do tego jaki test robili nie zapytałam:no: zrobie ten elektroniczny wieczorem.. ale bardzo się boje:-(

Mi chyba nie będzie dana przyjemnosć należeć z Wami do kwiet... chodź nie mam dalej okresu piersi bolą i tepka dosć wysoka bo od 37,5 raz 37,2 ale dziś miałam 36,9 a teraz mam 37,5 chodź na wieczór mierzyć się nie powinno ale ja tak zawsze:-).Test ciążowy negatywny.
pewno po nie dawnym samoistnym poronieniu mi sie poprzestawiało wszysto.Z doświadczenia wiem żeby nie cieszyć się przedwcześnie tak młode ciąze często ulegają wydaleniu z organizmu.Wam kochane życze powodzenia!!!,oczywiscie będe Was czytać:-)

Witam dziewczyny;) Jestem już po wizycie i pierwszym USG!!! Widziałam pęcherzyk ciążowy wielkości 7mm!!!! Gina powiedziała, że wszystko jest dobrze, pogratulowała, dała skierowania na badania i kazała wrócic za 2 tygodnie ;))) Jeeeesteeemm przeszczęśliwa!!!!!!!!!!!:-)Termin 04.04.2013 ;p

Lena głowa do góry, nie wolno martwić się na zapas!

Dotkass zwaliłaś mnie z nóg tym dialogiem ;)

Anka super wieści kochana :)
krolewnazmarcepana W końcu się dowiedziałam, że testy, które wykonuje się tutaj u lekarza mają czułość 100mIU/ml.

Dziewczyny nie mogłam wytrzymać i zrobiłam ten test.
dsc00764ul.jpg
Co oznacza ciąże i obecnie jestem 1-2 tyg po zapłodnieniu.
A jeśli za zapłodnienie uznamy dzień w którym miałam plamienie implantacyjne (19dc) to doszło do niego 11 dni temu czyli wszystko się zgadza :)
Ale póki nie dostanę wyników bety nadal będe się denerwować :(

Ella1, rodziłam na Ujastku, wcześniej tam chwilkę leżałam na patologii. Patologia to niebo, porodówka cudowna (moja położna - anioł), ale już oddział "po" taki se. Warunki świetne itp., ale np. dziecko dokarmiają bez pytania, zresztą mój synek leżał dobę w inkubatorze - miałam spore problemy z uzyskiwaniem informacji o nim.
Lena_no, oni powariowali z tym testem z moczu :nerd: jak Ci miało wyjść solidnie, skoro to siusiu w ciągu dnia i jeszcze wymuszone? Przecież to ciągle bardzo wczesna ciąża! Nic się nie martw!!
a ja jutro na wizytkę… ;-)

reklama
krolewna, gratuluję raz jeszcze, super :-)

ja się przeprowadziłam,pierwszą ciążę prowadził mi zupełnie inny lekarz tak więc teraz szukałam jakiegoś na szybkości, ale odwaliłam dziś akce i dopiero wieczorem się zorientowałam, że umówiłam się do innej kliniki ginekologicznej, a pojechałam do innej, nazwa podobna, różni się jedną literą :-D:-D stwierdziłam, że skoro tak się stało tak musiało być, skoro los mnie pchnął w drugim kierunku, więc już będę trzymała się tego gina, poczytałam opinie i jak każdy ma kilka neagtywnych, ale o wiele więcej pozytywów...jedno co piszą o nim, to to, że jak ciąża ok, to mało USG robi, ale w sumie to do przeżycia, albo pójdę na USG gdzieś indziej jak będzie mnie korciło ;-)

Lena, głowa do góry, nie stresuj się...dali Ci sikany, ale dużo pewnie piłaś w ciągu dnia, będzie dobrze

Anka, super, zazdroszczę USG :tak: ja jeszcze z tydz, może dwa musze poczekać na pierwsze :tak: ale i tak po badaniu jestem mega spokojna, tymbardziej, że robiłam teścior sikany a krechy identycznie ciemne już, więc beta ładnie przyrasta :-), a i jakoś tak od razu zaufałam temu lekarzowi, widać, że zna się na rzeczy ;-)

co do Waszej wagi to jestem pod wrażeniem jakie leciuteńkie jesteście, ja o swojej to nawet nie będę wspominała, chociaż nie wyglądam, zawsze się śmiałam, że kości i mięśnie mi tyle ważą ;-):-D a jeśli chodzi o piersi to zawsze miałam spore, jak jeszcze ważyłam 45 kg to miseczka D była grana, a teraz po porodzie kupowałam 70-75 H :szok:, teraz już są większe, co to będzie jak się mlekiem napełnią :baffled:

;-) czasem czym się mniej wie tym mniej nerwów- teraz jestem "obcynaka" we wszystkim i więcej nerwów niż powinnam :baffled:

my o Ami też się staraliśmy, ale bez żadnych obserwacji, mierzenia temp itp., tak więc podobnie jak Ty pierwsze USG miałam chyba koniec 6-tego początek 7-ego tyg i już usłyszałam i widziałam bijące serduszko i masz rację nie da się porównać z niczym, ja się poryczałam ze szczęścia...a co do Swiadomości niektórych spraw, "obcykania" jak to nazwałaś to fakt, lepiej mniej wiedzieć, bo mniej się człowiek stresuje :tak:

miłej nocki, ja jutro się wyleguję w domku, mam trochę roboty, nie wspomnę o sprzątnięciu domu i pomyciu okien :sorry2:

Do góry