reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

a ja wcinam pizze o tej godzinie... ale M przyniosl no coz.. zycie codziennie nie jem nic o tej godzinie raz nic sie nie stanie..chyba:D

reklama
dobra, dzisiaj już mi lepiej, bo ważę mniej o kilo niż wieczorem :-D tak czy owak moja ginka już mnie stemperuje - w poprzedniej ciąży w 31 tyg mając 25 kilo na plusie dostałam taki opiernicz że wyszłam z płaczem z gabinetu i przytyłam do porodu już tylko kilo. z perspektywy czasu widzę, że dobrze że tak się stało bo bym pewnie z 35 kilo przybrała w tym tempie :-p i tak jak patrze na dziewczyny w ciąży jak świetnie niektóre wyglądają to mnie tak zazdrość bierze, że obiecałam sobie się nie obrosnąć w tłuszcz tym razem, ale ja ciągle jem! to jest nie pohamowane! a już najbardziej marzę cały czas o lodach takich z kawałkami biszkoptów czy czymś.. widzicie, od rana mam takie kulinarne chcice :sorry:
ale cieszę się, że Wy też szarżujecie, dobrze że zapytałam, bardzo mnie to pocieszyło :-D

ach dziewczyny jak ja zazdroszczę tym, które są już tak blisko 12tc.. a już najbardziej tym co mają termin na wrzesień tego roku :-D ja nie wiem, ale dla mnie czas ciąży to więcej strachów niestety niż radości :zawstydzona/y:

Hej dziewczyny ;) Widzę, że piszecie o wadze...No więc ja dzisiaj weszłam na swoją i ... mam 2 kg na plusie!!!~o zgrozo:szok: Dzisiaj muszę się oszczędzać - nie ma co! Pozdrowionka :-D

Hej dziewczyny,
nie mam niestety czasu zeby czesto pisac. U mnie jakies 2 kg na plusie pod koniec 1 trymestru - jest dobrze.
W poprzedniej ciazy bylo o wiele wiecej, wiec jest szansa, ze nie rozpase sie az o 22 kg. Chcialabym przytyc tak standarsowo - 11-16, byle nie wiecej, mam nadzieje, ze sie uda

Cytrusik - moze zamien slodycze na slodkie owoce, np winogrono, banan. Nie dosc, ze mniej kalorii to jeszcze zdrowiej.

Madzikowska
- super zdjecie

Hej Dziewczyny:)

White_Orchid pamietam, ze badanie mialas na 8...jak poszlo? Daj koniecznie znac bo troszke sie martwie...

Ja przytylam 2 kilo ale ponoc to normalne na I trymestr...Jem tyle samo co przed ciaza, staram sie nie jesc za duzo na noc, ewentualnie cos lekkiego, np. sok z marchwii albo surowa marchewke pochrupac, nie jem nic smazonego, raczej np. gotowana rybke.
Moja mam przytyla w ciazy 9 kilo....Mam nadzieje, ze ze mna bedzie identycznie:) Na razie mam takie same objawy ciazy jak ona..Podobnie przechodzicie ciaze jak wasze mamy?

ewa no właśnie w tym rzecz że o słodyczach to ja sobie marzę tylko, jak o tych lodach np. ale fakt faktem nie jem żadnych slodyczy, bo w sumie nie mam na nie ochoty. zajadam się owocami i .. kanapkami :/ i te kanapki mnie tak dobijają chyba, a co najgorsze nie mam tak jak Wy że wieczorem że już nie bardzo jeść, tylko dopiero zaczynam wsuwać wszystko co pod ręką, a kanapki to już w ogóle zło najwyższe, jedna za drugą :-p

witam z rana jeszcze przed śniadankiem,zaraz idę robić sobie omlecika i powoli będę się szykowała na miasto i na wizytkę, trzymajcie proszę kciuki, żebym zobaczyła dziś naszą Małą Kropeczkę :zawstydzona/y:

Oliwka, super z tymi ciuchami, dużo odciąży kieszeń jak piszesz, ja niestety dla siebie muszę sobie sama kupić, dobrze, że dla Ami mam i pewnie dostanę jeszcze od siostry :tak:

cytrusik, jestem jak najbardziej za wątkiem zamkniętym, ale wydaje mi się, że jest na to jeszcze za wcześnie, zobaczysz, że pewnie połowa odpadnie w trakcie, albo jeszcze kilka nas przybędzie :tak:

madzikowska, super dzidzia :-)

Nef, zdrówka dla Niuni :tak:

ladies, zdrówka dla synusia :tak:

EWA, ja w pierwszej ciąży od początku miałam taki mega apetyt, który niestety ciągnął się przez całą ciążę, co spowodowało, że przytyłam 30 kg :zawstydzona/y:, fakt faktem, że niczego sobie nie odmawiałam i dosłownie "żarłam", teraz staram się jeść inaczej, bo wiem czym to "grozi" ;-)

miłego dnia

cytrusik kanapki nie sa zle- ja jem z bardzo ciemnego pieczywa, bez maselka, za to sterta warzywek, np. salata, rzodkiewka, jajko, cieniutka szyneczka. PO 2 takich nie mam juz sily na wiecej.

reklama
Do góry