reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Dziękuję wszystkim za miłe słowa i wsparcie :) jesteście kochane :) ja też mam nadzieję, że wszystko będzie teraz dobrze, choć tęsknię za uczuciem entuzjazmu które mnie przepełniało za pierwszym razem- teraz bardziej racjonalnie podchodzę do ciąży. Jeśli chodzi o ruchy, ja nic nie czuję... chyba jeszcze czas- niedługo już wszystkie będziemy patrzeć na stópkę odbijającą się na brzuchu :) swoją drogą niezły bęc już mi wyrósł hehe- nie wiem, czy to ciążowy czy pasibrzuch, ale już się odznacza lekko pod bluzką :)

reklama
Królewna u nas dopiero druga próba od pieluchowania udała się pierwsza była w wieku 1,5 roku i odpieluchowanie było tylko na lato później znów zaczął w pampach chodzić drugi raz w styczniu tego roku czyli miał 2 lata i 2 miesiące ale wtedy sam już nie chciał pieluchy jak mu zakładaliśmy o był wrzask no to z dnia na dzień pożegnaliśmy a w nocy pożegnaliśmy maju/ czerwcu więc jeszcze może nie pora na małą

Zmykam myć głowę i lecę do gina i księgowej

To moja pierwsza ciaza, ale tak sobie podczytuje o problemach aktualnych mam. Patrzcie co znalalzlam:

1. iecko nie jest zdolne do kontrolowania zwieraczy pęcherza i odbytu do momentu ukończenia półtora roku.
  2. Dzieci zwykle osiągają dojrzałość fizyczną i psychiczną niezbędną do samodzielnego kontrolowania procesów wydalania i zrezygnowania z pieluch w wieku 18 – 24 miesięcy. Bywa jednak, że na odpieluchowanie malec jest gotowy dopiero w wieku 3, a nawet 4 lat.

Wiec 2 latka to szybciutko mysle...

Witam Was kochane,

U mnie z rana szaro-buro i nie sądze, by miało się coś rozkręcić :sorry:

Wiecie jakiego strachu się najadłam z rana??? :szok: wstaję z kibelka (robiłam siusiu) patrzę a tam różowo- czerwona woda i przerażenie w oczach, sprawdzam, nic nie leci, myślę- mocz??? what the fuck??? schodzę na dół i pytam mojego kochanego małżonka, czy wlewał coś do kibelka czerwonego, a On mi na to, że nie, no to mu mówię, a ten się śmieje- myślałam, że zatłukę (wlał taki specyfik chemiczny do czyszczenia kibli, który ma właśnie taki kolor), a ja myślałam, że na zawał zejdę :wściekła/y:

aneczka, ja też się zabrałam w tym tygodniu za porządkowanie, przestawianie itp :-D, zdrówka dla synka

myszka, moja macica jest na wysokości pod pępkowej :tak:

miłego dnia, idę wszamać śniadanko, sałatkę jarzynową, którą wczoraj zrobiłam...mniam :-p

Ostatnia edycja:
Co do siusiania do majtek mialam to samo z moja starsza coreczka, byl taki czas ze ciagle sikala w majty (nagle zaczela)- w dzien, w nocy. Doskonale pamietam jak tez to przezywalismy i trudno bylo byc opanowanym bo rece opadaly. Najwazniejsze jednak ten spokoj zachowac i nie robic dziecku wyrzutow bo przez to moze byc gorzej. Dlugo to trwalo (albo mi sie tak wydaje) ale w koncu minelo. Choc nie do konca... bo do dzis mala siusia w nocy do lozka niekiedy. I to u niektorych dzieci ponoc normalne- dlatego tez sa specjalne majteczki na noc dla nich- dry nights czy jakos tak- na ich stronie mozna poczytac o tym problemie.

Ruchy to w pierwszej ciazy poczulam po 20 tygodniu, w drugiej w 19-20. Mowie tu o wyraznych ruchach ktorych juz nie mozna z niczym pomylic. Ja raz czy dwa czulam takie jakby laskotanie, ocieranie sie dokladnie tam gdzie jest macica ale to tak delikatne ze prawie niewyczuwalne i bardzo bardzo watpie ze to dzidzia. Czekam na wyrazne puk puk, wtedy powiem ze czuje maluszka. Ale to jeszcze pare tygodni.

U nas tak szaro buro, pada, z lozka sie wstac nie chce.

To moja pierwsza ciaza, ale tak sobie podczytuje o problemach aktualnych mam. Patrzcie co znalalzlam:

1. iecko nie jest zdolne do kontrolowania zwieraczy pęcherza i odbytu do momentu ukończenia półtora roku.
  2. Dzieci zwykle osiągają dojrzałość fizyczną i psychiczną niezbędną do samodzielnego kontrolowania procesów wydalania i zrezygnowania z pieluch w wieku 18 – 24 miesięcy. Bywa jednak, że na odpieluchowanie malec jest gotowy dopiero w wieku 3, a nawet 4 lat.

Wiec 2 latka to szybciutko mysle...

Pchła, bardzo mązdrze napisane, dla tych rodziców, którzy na siłę chcą odpieluchować swoje pociechy, bo przecież w wyścigu szczurów wygrać trzeba :sorry:, ale biorąc pod uwagę, że każde dziecko jest inne to różnie to bywa, Amelcia miała rok z kawałkiem jak zaczęłam ją odpieluchowywać, a wyglądało to tak, że zakładałam Jej pieluchomajty tak na wszelki wypadek, które ewentualnie można było szybko zdjąć i spowrotem założyć jak majtki, uważam, że takie przejście z pileuch na pieluchomajty i dopiero na majtki jak mamy 100% pewność, że dziecko kontroluje :tak::-)

Miłego dnia dziewczynki :)

Ja biegnę na uczelnie, nie wiem jak po takiej przerwie i z moim pęcherzem wytrzymam 2,5h bez przerwy na wykładzie. No a później biegnę do gin i się okaże czy będę zmieniać lekarza.
Szkoda tylko że tak szaro i pada.

Trzymajcie się cieplutko :)

A ja dzis juz po badaniu krwi..posprzatałam mieszkanie..

wczoraj byliśmy w PIPie :D i wiecie co ? prawnik powiedział ze sprawa jest wygrana nawet bez sadu :D ! chyba ze nie bedzie chciał szef okazac papierów to wtedy sad :D

administracja udzieliła nam zgody na raty na zaległosci w czynszu :D

został komornik własnie staram sie splecić pismo do tego urzednika hehehe

wszystko idzie ku dobremu mam nadzieje :)

Aha i zdecydowalismy ze mąż da se spokoj z branża transportowa i zostanie na miejscu moze produkcja a moze nie wiem co :) poki co zajmujemy sie pisaniem skargi na szefa :D do PIPu ...

jak pojdzie wszystko ok to nawet kuchnie se zrobimy któa robimy od czasow gdy sie wprowadzilismy tutaj czyli jakiej 5 lat temu hahahaah i dzieciom pokoj o rany....zeby sie udało :)

pozdrawiam was wszystkie :) zycze wszystkiego dobrego babice :)

reklama
Aisak wszystko się poukłada nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:tak:

Ja już jestem oficjalnie na zwolnieniu. Dupek jeszcze tylko przez 14 dni , no-spa już została odstawiona:laugh2: Parametry genetycznego dobre.

Zabieram się za sprzątanie i powieszenie prania

Do góry