reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

reklama
U nas wczoraj mialam trochę czasu dla siebie przyjechała moja siostra i się zajęła młodym. Pobawili się Niko miał coś innego (cieszył się bardzo bo mógł ciocię powykorzystywać ) a ja miałam czas na małe domowe spa :) jej potrzebne mi było coś takiego. Dzisiaj natomiast od rana sami siedzimy i do jutra bo mąż w delegacji :(
Widzialam że pojawił się wątek o spaniu przy grzejnikach u nas niestety to odpada całkowicie ja nie mogę oddychać bo mi sucho a po za tym wolę się mocniej okryć koldrą niż być przy grzejniku. A Niko nigdy nie był w "cieplarnianych" warunkach więc on jak jest mu gorąco to poprostu się sam rozbiera :)
My jesteśmy właśnie w trakcie nauki nocnika raz idzie lepiej raz gorzej ale generalnie Niko ostatnio zaczął wołać "psi psi " i biegnie i siada na kibelek. DO chodzenia w majteczkach przekonały go majtki z zygzakiem i złomkiem (wielki fan tej bajki) Teraz jak rano wstaje to ściąga sam pampersa biegnie do łazienki i przychodzi takie rozebrany i wyciąga majtki z autami i każe sobie zakładać :) Ale widzę że tu niektóre dziewczyny bardzo wcześnie sadzały na nocnik swoje szkraby my zaczeliśmy dopiero jak Niko miał 1,5 roku i kupiliśmy nocnik z pozytywką i zaczynaliśmy od robienia siku zaraz przed kąpielą. Smyk się rozbiera i siadał na nocnik a w między czasie odkręcaliśmy wodę i tak się nauczył bo zadowolony był że mu zaczyna grać.
Tak czytam o spacerach po lesie i aż mi przykro bo u nas cały tydzien piękne sloneczko a my siedzimy w domku :) ale jutro może sobie odbije bo mąż powiedział ze zajmie sie Nikosiem a ja zabieram mamę i siostrę i ruszamy najpierw do sklepu :) a później na długi spacer do lasu ( ach będę znowu nieodpowiedzialna :) bo według zaleceń dla mnie lepszy spacer po osiedlu hehe )

Dziewczyny a mam pytanie bo mi pani doktor zaleciła na wizycie branie żelaza, magnezu i kwasu foliowego (ale to wychodzi na 15 dni ok 60 zł to trochę dużo) czy to można zastąpić jakimś zestawem witamin? Wyniki badan mam w porządku wręcz książkowe :)

ladies a ja chodziłam po drodze leśnej ale tam autem można przejechać (nie bylo żadnych chaszczy) a skąd się wziął kleszcz nie wiem, też nie przypuszczałam że mogą być jeszcze kleszcze :)

ankoz - usmiałam że z "matka Józef" :) a pani doktor niestety u nas nie ma za dużego wyboru jeżeli chodzi o lekarza chorób zakaźnych a do takiego dostałam skierowanie :) no mąż się uśmiał i stwierdził ze na pozostałe miesiące ciązy pozwoli mi wyjść na balkon i zabarykadcuje drzwi żebym nie wychodziła :)

white - cudowny prezent dla dziadka na pewno bardzo się ucieszy :) A cieszę się bardzo że wszystko w porządku teraz będzie tylko lepiej :)

mamakruszynki życzę udanego wyjazdu :) super sprawa góry jesienią :)

tasia - kurcze miałam robić rybke jutro ale mi takiego smaka narobiłaś że chyba ide wyciągnąc z zamrażarki i może na kolacje i jutro na obiad :)

dotkass
ja też już polubiłam :)

Hej dziewczyny. Ja dziś po wizycie (napisałam tam gdzie trzeba :-p ) ale jestem okropnie zmęczona. Jeszcze pojechałam na zajęcia .. a wykładowca nawet się nie zjawił :wściekła/y: Ale dzięki temu od godzinki leżę i odpoczywam!
yoohoosek
Cieszę się, że u Ciebie już lepiej ;-)
white Gratuluję udanej wizyty (i super dzidzi!) ;-)
mamakruszynki Zadzroszczę wyjazdu.. też bym gdzieś wyruszyła chętnie ... Bawcie się dobrze ;-)
Dotkas To i ja polubiłam stronkę, a co :-p

Dotkass stronki polubione :tak:później poogladam! :biggrin2:

ankzoc i co podajesz małej? u nas lekarka stwierdziła że trzeba syropkami się leczyc. Ja już nawet Młodemu zaczęłam podawać syrop z cebuli i herbate z majeranku. może coś pomoże, bo żal mi go strasznie!

lenka21* tylko się cieszyc że mdłości ustępują :tak:

aneczka852 - ja też wczoraj "sprzedałam" Maję i wypoczęłam a raczej się wyspałam :-D ja np w okresie grzewczym uruchamiam nawilżacz powietrza, mamy taki z jonizacją powietrza na prawdę polecam rewelacja. Życzę udanej soboty :-)

klaudia011 - mamy podawać lipomal, prospan i bioaron c

dot rewelacja... a jakie Wy śliczne kobitki jesteście z Amelcią! normalnie już wiem nad czym wieczór spędzę, tego jest tyle, że głowa mała :-D zdjęcia robisz.. łał. łałaste :-D powinnaś pomyśleć o jakimś mini studiu czy coś :-D

dotkass piękne zdjęcia :) jestem pełna podziwu :)

ankzoc my też używamy cały okres grzewczy nawilżacza :) super sprawa, a jak młody ma katarek lub ciężko mu się oddycha to do nawilżacza wrzucam tabletkę soli emskiej i włączam na noc od razu lepiej mu się oddycha :) Kiedys pani doktor nam poleciła.

reklama
boszzzz, dziękuję Wam dziewczynki, bardzo :zawstydzona/y: ja też wieczorem przejżę na spokojnie Wasze profile, uwielbiam oglądać zdjęcia, teraz nie za bardzo mam czas, bo R wrócił dużo wcześniej do domu, zrobił mi suprajsa hehehe, a jakbym kochanka miała to nawet bym go nie schowała, bo szafy nie mamy ;-):-D

Dotkass - Dziękuje za zaproszenie. Widzę, że mamy 1 wspólną znajomą :D.
tak, wrublik, jest ze mną na majówkach 2008 :tak:

dot rewelacja... a jakie Wy śliczne kobitki jesteście z Amelcią! normalnie już wiem nad czym wieczór spędzę, tego jest tyle, że głowa mała :-D zdjęcia robisz.. łał. łałaste :-D powinnaś pomyśleć o jakimś mini studiu czy coś :-D
mam takie mini, rozkładane w domu pokój 35 m na piętrze, ale będę chciała kiedyś na strychu sobie zrobić- fajniejszy klimat, ale kupę kasy trzeba włożyć, bo okna połaciowe trzeba, płyty gipsowe na zadaszenie i ogólenie, prąd jest, ale jak miałabym mieć tam studio i biuro to przynajmniej Wc chciałabym mieć), mam tła, oświtlenie, wiesz wszystko jest :tak: ale narazie nie wiele osób chętnych :-D

u nas też R dziś trochę nagrzał, bo nad ranem zimno...brrr

Do góry