reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Witam się :-)
dotkass chleb, pizza... mniam. My dziś skoczyliśmy na pizzę. Nie wiem w którym pudle mam sprawdzony przepis i nie wytrzymałam ;-)
ella ja się już boję kiedy Mały zacznie mazać. Póki co raz sięgnął po ołówek i chwila nieuwagi i ściana w bazgrołach. Niby ołówek, a jak długo zmywałam. Chyba skorzystam z rad dziewczyn i już zakupię tablicę, bo miejsca na malowanie nie mamy.

reklama
Aneczka852 - mój mąż też najchętniej zamknąłby mnie w domu. Co gorsza lekarz wczoraj powiedział, że on profilaktycznie dałby mi zwolnienie zanim się rozchoruję, ale ja chyba dostałabym na głowę siedząc w domu już od 4 miesiąca, więc nawet mężowi o tym nie wspomniałam.

Ankzoc - a możesz podać model tego jonizatora, bo ja rozważam zakup, ale kompletnie nie wiem na co zwrócić uwagę

Yoohoosek – ja w 13 tyg 2 dniu i już chyba mi mdłości przeszły, zaczynam tolerować też nowe potrawy, rzucam się na nie jak wygłodniały tygrys:-)

Myszka_1405
– a dasz wiarę, że ja w podstawówce chodziłam do dentysty szkolnego na wagary? Zrobiłam sobie wszystkie zęby(bez wiedzy rodziców) i te plomby do dzisiaj mam. I generalnie zawsze robiłam bez znieczulenia podobnie jak Tasia. A ząb mnie bolał raz w życiu w 3 klasie podstawówki

MOMISIA – witam i gratuluję wytrwałości i optymizmu;-)

Eevciaa88
- trzymam kciuki, może trochę nim telepnęło i przemyśli sprawę. Jego zaangażowanie na terapii będzie myślę decydujące, tam się nie da oszukać, trzeba się otworzyć.

Karenka – witamy, metryka nie ma znaczenia. Gratuluję

Tasia, Aneczka
– między mną a siostrą jest 9 lat różnicy. I tak de facto to dopiero choroba jej syna nas nieco zbliżyła. Niestety mieszkamy na dużą odległość, więc lepiej nie będzie

Cytrusik – jaj w Wawie tylko mieszkam, pochodzę jak najbardziej z „zadupia”, mówi się, że tam niedźwiedzie po ulicach chodzą, a bociany pionowo startują:-D:-D. Ja sama widziałam tylko lisy i zające;-)

jak się Was tak czyta, to aż się cieplej na sercu robi:-) przede mną wizyta u genetyka i pewnie podjęcie decyzji o amnipunkcji, ale słucham syna i pozytywnie myślę...będzie dobrze:-)
i ma racje, słuchaj syna :tak::-)

Dotkas
To miejsce się nazywa Krzyże i jest nad j.Nidzkim ;-) Jeśli nie znasz i nie byłaś to bardzo polecam! Ale lasu to masz i pod dostatkiem niedaleko domu :-p Czego Ci strasznie zazdroszczę!
Prawko muszę wreszcie zrobić bo wcześniej byłam strasznym leniem i teraz żałuję bo bym mogła sobie na taką sesję przyjechać do Ciebie ! ;-)
daleko nie jest, z Ursynowa dokładnie pod mój dom nie całe 90 km, a znajoma jechała nie spiesząc się i 45 minut samochodem z dzieckiem, więc spoko, ja zapraszam :tak:...a o mieścinie słyszałam, nie byłam niestety :sorry2:

mówi się, że tam niedźwiedzie po ulicach chodzą, a bociany pionowo startują:-D:-D. Ja sama widziałam tylko lisy i zające;-)
:-D:-D:-D

uciekam kochane do wyrka, może jeszcze mężulka dziś zmolestuje, takie żarełko mi przygotował dziś, że ho ho

Cytrusik – jaj w Wawie tylko mieszkam, pochodzę jak najbardziej z „zadupia”, mówi się, że tam niedźwiedzie po ulicach chodzą, a bociany pionowo startują:-D:-D. Ja sama widziałam tylko lisy i zające;-)

hehe no mnie kiedyś kozioł /taki jeleń, nie taki od kozy/ zaatakował u nas :-D
ale powiem Wam że ja się tam cieszę z mojego zadupia, dobrze mi tu, nie pasuje to większych miast :-)

dziewczyny to nie jest tak od razu, że każde dziecko będzie mazać po ścianach, mój nie mazał - tylko miał pozwolenie zanim jeden pokój wytapetowaliśmy, bo po takich gołych mógł sobie pisać, ale doskonale rozumiał że tylko tam, a tak to nigdy Go nie ciągnęło, a jak zdradzał jakieś tendencje to właśnie tablica pomogła i do wanny też kupiłam takie specjalne mazaki fajna sprawa, to wiedział że w tych miejscach może. także może lekko pójdzie :-)

aneczka852 no my jesteśmy dopiero 2 lata po ślubie, także cały czas muszę walczyć o swoje...Jak mówiłam mąż w rodzinnym domu był wręcz obsługiwany więc często jest u nas jak we włoskim małżeństwie...I coś mi mówi, że jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie, nim trochę uda mi się go "urobić" po swojemu:sorry2:

Miłego wieczorku dziewczyny;-)

rany dziewczyny... śpicie ?? ile bym dała żeby wrócić do wyrka :-D ja nie wiem, Młody już do 8 prwie daje mi spać a mi ciągle mało, już się nauczył wołać 'mama! wstajemy!' i normalnie się na mnie wścieka że leże dalej jak dętka :-D

ech słabo mi się dzień rozpoczął- takie sny miałam straszne o badaniach- śniło mi się, że lekarka nie wiedziała, że jestem w ciąży i przebiła dziecko igłą :/// aż się popłakałam rano ze strachu- to dlatego, że dzisiaj mam badania genetyczne i strach się odbija gdzieś w psychice :no: mimo wszelkich prób zachowania pozytywnego myślenia, jakoś obawy wciąż kotłują się w mojej głowie... trzymajcie kciuki dziewczyny- tym razem wszystko musi być dobrze!

tiramissu84 trzymam mocno kciuki! będzie dobrze!!

cytrusik u nas było - mama wstawamy!! i niestety trzeba było wstawać. teraz mus pobudka o 7 bo Młody do przedszkola. ALe z miłą chęcią jeszcze bym pospała!

a ja już śniadanko zjadłam i chyba zabiorę sie za sprzątanie w szafie z ciuchami. No jak już wstałam to trzeba się czymś zająć ;-)

reklama
co do mazania po ścianach to moja nie malowała nigdy :p choć kredki uwielbia :) ale zdarzyło jej sie pokolorowa ć stół albo nowe buty :crazy::p

my po weekendzie wyczerpani :p w dobote rogate rancho z małą o jaaa ile było zabawy a ta niczego sie nie bała na siłe kozom wpychała suche liscie hahha :p i zdziwiona ze nie chcą jeść :-D

aw niedziele zakupy :p także Maja juz okupiona na zime i buty i kurtke i czape i rękawiczki nawet :D
w bonarce otwarli tego smyka megastore ooo ile sie nałaziłam :p a jakie słodkości tam są dla dzieci :D:D juz sie nie moge doczekac az potweirrdze płeć :D

Do góry