Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A mi znowu moja gin mowila ze w ciazy sie wlasnie nie robi :O Znalazlam guzek pare mcy temu w sutku i zapisalam sie na usg, ale od razu mnie moja dr uprzedziła ze w ciazy diagnostyka piersi jest utrudniona i moze byc tak, ze z usg nic konkretnego nie powiedza.Alunia kontrolnie tylko robie, nie wiedzialam nawet ze w ciazy sie robi.
Antus no teoretycznie muszę wyrazić zgodę na nacięcie krocza, ale w praktyce we wszystkich wzorach planu porodu które widziałam jest na dole adnotacja, że plan może ulec zmianie jeśli w czasie porodu nastąpią jakieś ważne wskazania do zastosowania danych metod. Tylko to jest bardzo subiektywne, bo jak widać dla niektórych położnych sam fakt przejścia dziecka przez kanał rodny jest wskazaniem do nacięcia kroczaAniu oby obyło się bez nacięcia - na top chyba też musisz wyrazić zgodę prawda? Co do planu porodu, to u nas możesz wybrać sobie nawet poród przy wybranej muzyce, przyciemnione światła, a nawet świece. Ale wiadomo, że wszystko zależy od tego jak przebiega poród. Ja mogłam chodzić po sali, skakać itp. ale jak dostałam znieczulenie w pupę (którego już się dziś nie daje) to musiałam leżeć pod ktg i nie było mowy o chodzeniu. Całe szczęście, bo miesiąc po moim porodzie w Uwadze był przypadek kobiety, która dostała to samo znieczulenie i nie podpięli jej pod ktg i dziecko urodziło się roślinką, bo nikt nie wiedział, że puls spadł. U mnie robili cesarkę ze znieczuleniem ogólnym na szybko, bo małej też tętno spadło do 90 i już lekarz bał się czekać dłużej - i tak bym nie urodziła, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam o tej mojej dysfunkcji szyjki. Próbowałaś może smarować się tym olejkiem, który powoduje że lepiej skóra się rozciąga i tak łatwo nie pęka? Mi też wszyscy zawsze mówili, że lepiej pęknąć niż być naciętą, bo pęknięcie szybciej i łatwiej się goi.
Martita tak trzymaj, walcz o swoje! Kto to widział, żeby dla własnej wygody podawać oxy żeby szybciej było :/ Chociaż u nas w Zdrojach potrafią zrobić 10 cc pod rząd co by obskoczyć wszystkie czekające w kolejce :/
Gratuluje jeszcze raz! Jak czytałam o Twoim porodzie, i dwóch poprzednich również, to szczerze strasznie Ci zazdroszczę! Jesteś ideałem mamuśki, no po prostu stworzona do rodzenia dzieci 
Ale z drugiej strony się cieszę, że jesteśmy kwietnióweczki, bo nei wyobrażam sobie wracać z noworodkiem do domu w największe upały w lipcu albo w sierpniu. Połóg w upały bylby chyba też nie do wytrzymania....