• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Ogolnie mialam regularne miesiaczki, co do dnia, nawet jak odstawilam tabletki, ale akurat wtedy jak zaszlam w ciaze mialam duzo stresow bo bronilam magisterke i mi sie przesunelo. Termin z OM nie pokrywa sie z terminem z usg. Wedlug terminu OM to powinnam rodzic 3 dni temu:-p

dżoana to masz tak jak ja w pierwszej ciąży, termin z OM na 23.08 a z USG na 09.09 a rodziłam 10.09 rano. Jak mnie położne przyjmowały na IP to się doliczyć nie mogły bo one wg OM liczyły i już przerażone, że ja w 43 tygodniu jestem już. Musiałam im tłumaczyć że miałam przesuniętą owulację, długie cykle, że ciąża młodsza w rzeczywistości i trzeba się terminem z USG kierować. Ale i tak podejrzliwie na mnie spoglądały :errr:

wywoływanie porodu przeżyłam 2 razy
1. syn przenoszony- po 42 tyg, dali mi tabletke ale na nic; podłączyli oxytocynę 2 dni później o 9.00 a o 17.30 się urodził;
było to pierwsze moje dziecko, duże jak na moje narządy wewn. (ok 4 kg) , a i tak trwało długo, bo 8,5 h, bo kazali mi idioci leżec i sobie monitorowali poród;
2. córka - wywoływanie porodu na moje żądanie (38 t +2 dni), waga prawie kg mniej, poszło szybciutko- na oxytocynie 4 godziny od włączenia urodziłam, ale nie pozwoliłam się sterroryzować, że mam leżeć;

Jak widać oxytocyna przyśpiesza, ale jeszcze ważniejsze, to nie leżeć, tylko chodzić, siedzieć- leżenie przedłuża rozwieranie, a fizjologiczna pozycja jest raczej pionowa...

Aniabu,milka gratuluje terminow :) Co do cyganow to u nas sa hindusi, podobnie sie zachowuja w szpitalu, tylko ze u nas wpuszczaja tylko po 2os odwiedzajace :D\

Alexia gratuluje coreczki :)

Milka mojae 2 siostry mialy wywolywane porody. Jedna dostala oxy i urodzila po 16h a druga dostala najpierw tabletke na zmiekczenie szyjki,pozniej kolejna, pozniej oxy i znieczulenie, urodzila tez po kilkunastu godzinach. Oby u ciebie poszlo szybko :)

Antus u ciebie tez lada moment,ale emocje :D

Alexia gratulację :) Ale macie super dziewczyny , że znacie już terminy kiedy spotkacie swoje maluszki, zazdroszczę Wam Trzymajcie się ciepło Wszystkie :)
f2w39jcg9643e66r.png

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry