reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Z tego co czytałam kiedys to prawidłowe tsh w 1 trymestrze jest właśnie do 2,5, ale moje tsh rośnie w ciąży ( w ciagu miesiąca z 1 z kawałkiem do ponad 2) wiec tak mysle ze dala mi wyzsza dawkę leku żeby to tsh nie podskoczylo za bardzo.

Hej dziewczyny ;)
Co do ruchów ja w pierwszej ciąży też zaczęłam czuć w ok 14tyg ale to były takie muskania motylka i cały czas się zastanawiałam czy to to czy nie :) w 16 już byłam pewna że tak :tak: A teraz samej mi trudno w to uwierzyć, nawet bym wam nie pisała bo mało prawdopodobne to się wydaje ale jak Annika pisze to przyznam się że i mi się czasem wydaje że już czuję, bardzo leciutko no ale kurcze już pamiętam z pierwszej ciąży że to jakby to, nie wiem jak to możliwe.... Chyba że to coś innego, na pewno nie gazy, wydaje mi się jednak że to dzidzia:happy:

Współczuję wszystkim z nieprzyjemnymi dolegliwościami, u mnie jakby rzeczywiście lepiej po tych tabletkach z tym że one mają swoje działanie 3-4godzinne, zażywam 3 razy dziennie po 1 więc akurat jestem w stanie w miarę przetrwać dzień :) Dziś nawet poćwiczyłam- 15min tylko no ale to już coś :-)
Tusia czekam niecierpliwie na wieści z wizyty, moja jutro i ciekawe co doktorek będzie mówił czemu się wcześniej nie zjawiłam trochę mnie to stresuje, nie wiem jak wybrnąć czy od razu mu powiedzieć że od października idę gdzie indziej czy jak to rozwiązać?

klaudynaa to prawda, na męża nie narzekam, bardzo kochany jest :) ja z tymi badaniami i z usg tak cała ciążę do tyłu będę :( wy będziecie różne szczegóły znać, a ja jedynie o nich poczytam ;)
ale masz dzis pyszny obiadek :D

Martita w UK pierwsze usg robią między 10 a 14 tc, ale zazwyczaj w 13t. w ten czwartek mam pierwszą wizytę u położnej, ona skieruje mnie na usg, ktore najprawdopodobniej będę mieć za 5 tygodni... wy niektóre juz 2 usg za sobą macie, a ja keszcze ponad miesiąc będę czekać na to pierwsze.

kasiunia ja wlasnie mieszkam w UK, tak więc sama wiesz jak to z prenatalnym tu jest ;)

jessie witaj! co do objawów to my tu różnie mamy z dziewczynami, część ma silne objawy, ale część łagodne. moze Ty tez jestes po prostu farciara i objawy Cie ominęły. postaraj się nie denerwowac, jutro wszystko sie okaże :) ja np mam tylko ból piersi i zmęczenie, senność. mdłości dopadly mnie tylko raz.

marzenka ale fajnie :) to butelek juz nie musisz kupowac :)

jezu dziewczyny umieram, co zjem to wyrzygam, odruchy wymiotne mam co chwilę, boje się nawet do sklepu wyjść, co by gdzieś w inter marche nie puścić pawia :/ miś kupil mi mamarin, wzięłam, ale jak na razie bez rewelacji, jutro wracam do szkoły, koniec laby, będzie ubaw z wybiegającą do wc co 5 minut panią

reklama
Witam sie i ja :)

Nie jestem w stanie Was nadrobic bo tyle naskrobalyscie przez weekend ze szok.

Ja dzis mam ewidentny spadek formy. Zle sie czuje. Bez mdlosci i wymiotow ale jakas totalna niemoc mnie dopadla.

Jutro moja Zosia idzie pierwszy dzien do przedszkola. Wiec szykujemy rzeczy i ogolnie jakis smutek mnie dopada. Mala bardzo chce isc ale jak bedzie rzeczywiscie to sie okaze jutro. A dzis mamy jeszcze wizyte u alergologa i testy skorne wiec stres podwojny.

Dorota a po co luteina?

Martita ja tez w pierwszej ciazy bez objawow a teraz jakas niemoc mnie dopada...

Milady wspolczuje...a w jakiej szkole uczysz? I nie idziesz na l4?

Milego popoludnia:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry