reklama

Kwietniowe mamy 2016

Jessie ja też nie mam praktycznie żadnych objawów a mój maluch póki co ma się dobrze. Tydzień temu byłam na wizycie i słyszałam serducho i widziałam malucha, który wtedy miał 23,3 mm to był u mnie 9t0d.

reklama
Jessie ja tez ogólnie nie czuje sie jak na ciąże:)i powiem ci ze powinnismy do góry skakać z radości...ja bardzo zle przechodziłam moje poprzednie ciąże...a teraz to dopiero czuje ze żyje w ciąży...:) nie mam nundonosci wymiotuje tylko jak za duzo zjem...i meczy mnie na żołądku...wczoraj wzięłam sie za sprzątanie i osłablam trochę ..fatalnie sie poczułam ale jak polezalam to znów super...piersi sa powiększone wiec to jedyny objaw narazie :)

Czekam do czwartku ..w czwartek mam wizytę ...pewnie znów usg i mały wywiad..wiecie ze dostałam już od lekarki mleko w małych buteleczkach 4szt..butelki do karmienia..i kupony:)wszystko zapakowane w kosmetyczkę...w czwartek mam nadzieje znOw dostać;)

Ja mam zamiar robić prenatalne nawet jak byłabym młodsza to tez bym robiła. U mnie normalna wizyta 40€ a prenatalne 70€, wiec tez nie wydatek.
Witaj Jessie, pociesz sie ze u mnie tez żadnych objawów , niektóre szczesciary tak maja.... Jak czujesz trochę brzuszek tzn ze macica sie powiększa robi miejsce dla dzidziusia....

Frambuesa progesteron na początku ciąży bierze sie w razie gdy organizm nie produkuje wystarczającej ilości do podtrzymania ciąży, co może powodować takie objawy jak u Ciebie. Ale Ty nie wiesz jaka jest przyczyna, może być inna .. Musialabys zbadać sobie progesteron z krwi.
Gdzieś obilo mi sie o uszy ze nadmiar progesteronu tez nie jest dobry.
Ja w pierwszej ciąży miałam krwiaka i lekarz zapisał mi progesteron jakbym miała krwawienie czysta krwią.

Martita dam znać, ostatnio miałam 1,9 więc chyba ok, jutro idę do endo to pewnie usg mi zrobi i powie wtedy czy i ile brać, prenatalne nie jest obowiązkowe, na NFZ mogą je zrobić kobiety chyba od 30 roku życia i takie kobiety u których w rodzinie występują jakieś choroby genetyczne, gdy te przypadki nie są spełnione to można iść prywatnie, ale nie trzeba bo te "zwykłe" usg musi i tak zrobić ginekolog, dlatego nie wiem czy iść czy nie...
Kasiunia napisałam wyżej kto może skorzystać z badań na NFZ, ja się nie załapuję, koszt około 200zł, dlatego się zastanawiam, ostatnio zrobili mi za darmo, nie wiem dlaczego...
Frambuesa dobrze, że żywej krwi już nie ma i że brzuch cię nie boli, to najważniejsze, ja właśnie na te plamienia moje i te ciemne upławy biorę luteinę ona ma w sobie progesteron 50mg, mam brać tak długo aż to nie ustąpi ale nie wiem czy powinnaś tak na własną rękę coś brać...:-(
Jessie może objawy pojawią się u ciebie później, na pewno będzie dobrze, nie stresuj się, niektóre kobiety nie mają objawów takich typowych ja w poprzedniej ciąży wymiotowałam do 4 msc teraz nie wymiotuję tylko mi niedobrze czasami i mam mdłości ale w porównaniu do tamtej ciąży czuje się wiele lepiej ale nie martwi mnie to tylko cieszy :-D

Frambuesa ja nie doradzę, nie mam pojecia co zrobić. Bralam luteine w pierwszej ciąży przy plamieniach ale nawet nie pamiętam jaka dawkę.

Klaudyna a ja miałam tsh 2,081 to t ze to ciut za wysokie. Zreszta przed ciąża tak mi pilnowala żebym miała w okolicach 1-1,5.
To w takim razie ja prenatalnego nie robię :tak:

reklama
Badanie prenatalne na NFZ można robić po skończonym 35 r.ż oraz gdy występowały choroby genetyczne w danej rodzinie. 2 lata temu musiałam je robić prywatnie, bo miałam 33/34 lata i płaciłam 360zł.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry