Martita dam znać, ostatnio miałam 1,9 więc chyba ok, jutro idę do endo to pewnie usg mi zrobi i powie wtedy czy i ile brać, prenatalne nie jest obowiązkowe, na NFZ mogą je zrobić kobiety chyba od 30 roku życia i takie kobiety u których w rodzinie występują jakieś choroby genetyczne, gdy te przypadki nie są spełnione to można iść prywatnie, ale nie trzeba bo te "zwykłe" usg musi i tak zrobić ginekolog, dlatego nie wiem czy iść czy nie...
Kasiunia napisałam wyżej kto może skorzystać z badań na NFZ, ja się nie załapuję, koszt około 200zł, dlatego się zastanawiam, ostatnio zrobili mi za darmo, nie wiem dlaczego...
Frambuesa dobrze, że żywej krwi już nie ma i że brzuch cię nie boli, to najważniejsze, ja właśnie na te plamienia moje i te ciemne upławy biorę luteinę ona ma w sobie progesteron 50mg, mam brać tak długo aż to nie ustąpi ale nie wiem czy powinnaś tak na własną rękę coś brać...:-(
Jessie może objawy pojawią się u ciebie później, na pewno będzie dobrze, nie stresuj się, niektóre kobiety nie mają objawów takich typowych ja w poprzedniej ciąży wymiotowałam do 4 msc teraz nie wymiotuję tylko mi niedobrze czasami i mam mdłości ale w porównaniu do tamtej ciąży czuje się wiele lepiej ale nie martwi mnie to tylko cieszy