reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Na ogół z tym progesteronem jest tak ze nie zawsze pomoże ale nie zaszkodzi . Jeśli cokolwiek sie dzieje niepokojącego to idzie na pierwszy ogień . Ja przy mocnych bólach i plamieniach brałabym . Lepiej na zimne dmuchać .

Dziewczyny tak Was czytam, ale nie mam czasu żeby coś napisać. Pisałyście wyżej, że poziom TSH w ciąży powinien wynosić do 2,5. Mnie wyszedł na badaniach TSH III 3,75. Czy to znaczy, że jest źle? Norma na wynikach jest do 4,2.

Motyl89 a badalas tez Ft3 i Ft4 ? Bo tak naprawdę tylko z tych 3 wyników mozna coś wywnioskować. Ogólnie powinno być niższe ale wg mnie nie ma tragedii. Ja przed in vitro mialam 3.5 i lekarz powiedział ze moze byc (chociaz zalecaja poniżej 2). Najlepiej idź do Endokrynologa :)

Cześ dziewczyny. Przez cały weekend nie miałam dostępu do internetu, dlatego odzywam się dopiero dzisiaj.

tusia, milka<3, marzenka2015, renia1321, Martita29, Agga 30 - serdecznie dziękuję Wam za pamięć i tak śliczne życzenia z okazji mojej szóstej roczny ślubu. Jesteście kochane :-)

Jeesie - ja również praktycznie nie mam żadnych objawów ciąży, no może poza powiększonymi i wrażliwymi piersiami.

Ja również jestem pod stałą opieką endykronologa. Moje TSH obecnie wynosi 2,0. Lekarz zwiększył mi dawkę Euthyrox na 75.
Motyl89 - jak na okres ciąży Twoje TSH jest zdecydowanie za wysokie. Podana granica normy dotyczy kobiet nie będących w ciąży. Koniecznie zapisz się do endykronologa.

Lunka29 - nie przejmuj się reakcją rodziców Twojego chłopaka. To są ludzie starej daty i tyle. Potraktowali Was jak za przeproszeniem gówniarzy. Macie po 29 lat i zdecydowanie jest to najwyższa pora na potomstwo, niezależnie od Waszego stanu cywilnego :-)

Jeżeli chodzi o remonty, to my z mężem planujemy zaraz po nowym roku remont kuchni. Co prawda mamy kuchnię zrobioną na zamówienie, ale jest ona po pierwszych właścicielach mieszkania (mieszkanie kupiliśmy z rynku wtórnego 7 lat temu) i nie podoba się nam bo jest ciemna (granatowa), a my chcemy jasną - białą :-) W każdym roku coś poprawialiśmy, odświeżaliśmy w mieszkaniu, i teraz zostało nam najgorsze - kuchnia.

Jessie witamy :tak:
klaudyna ja tez się zastanawiam nad prenatalnymi, skonsultuje się jeszcze z moim gin. na wizycie 24 września, będzie to 9t 5d ciąży

Ale dziś gorąco, a musiałam z córcią na miasto skoczyć po kilka drobiazgów do szkoły. Nie wiedziałam, że na początku ciąży męczą upały, Jak ja wytrzymałam całe lato chodząc w ciąży z Roksaną :szok:

reklama
Hej. Ja od dzisiaj na zwolnieniu, po prostu nie dałam rady inaczej. Mam nadzieje, ze jak mdłości mi przejdą to wrócę do pracy.
Godzinę temu moja córcia przewróciła się na podwórku i bardzo boli ja rączka - płacze, zastanawiam się czy nie jechać z nią do szpitala na prześwietlenie. Ręka nie jest spuchnieta, ale tez nie da jej sobie obejrzeć dokładnie. Mąż w pracy, nie wiem co robic. Ona jest z tych płaczących o byle zadrapanie wiec trudno mi ocenić na ile to poważne. Dałam nurofen, przyłożyłam lód i czekam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry