reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Cześć. Chciałam się przywitać i dołączyć do Waszego grona. Według kalkulatora termin mam na 9 kwietnia. Jestem trochę zestresowana bo swoją pierwszą ciąże straciłam pół roku temu w 7 tygodniu i teraz żyję jak na szpilkach. Do lekarza planuję iść w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam i gratuluję wszystkim przyszłym mamom. ;)

Lunka święta racja co lekarz to opinia. Mi nospę forte przypisali w szpitalu jeszcze przed 2 miesiącem ciąży (swoją drogą lekarz z NFZ który mnie kierował to szpitala stwierdził o mojej ciąży "z tego nic nie będzie" skoro mnie tak boli na początku - w szpitalu dodali włąśnie nospę i luteinę) i jak tu nie panikować i być mądrym

witaj polianna i motylek,

Jak tam Wasze samopoczucie dziewczyny?

Ja dziś trochę się wystraszyłam, bo obudził mnie w nocy ból brzucha, ale na szczęście szybko przeszło i nic więcej się nie działo. Nie mogę się doczekać piątkowego usg, a tu tyle czasu jeszcze zostało.

Oda1 , mnie też wczoraj obudził ból brzucha- mocno okresowy. Na szczęście minął. :) a dziś spałam 3h. Mój organizm nie rozumie, że nocne wizyty w toalecie nie oznaczają , że to już ranek. Wykończona jestem ale zasnąć nie mogę... dziś wizyta u lekarza :) ciekawe cy cokolwiek zobaczy.

Motyl i Polianna witamy :)

Polianna to nie tylko ja wstaję tak często do toalety w nocy :-) wydawało mi się, że to raczej na końcu ciąży, ale w tej mój organizm ma odmienne zdanie.
Daj znać po wizycie :-)

Nie zazdroszczę Wam tych bóli brzucha, mi na szczęście odpuściły. Ale za to czuję się bardzo słabo i momentami mi niedobrze :zawstydzona/y:

Dziewczyny a powiedzcie mi kiedy planujecie powiedzieć w pracy o ciąży? Ja chciałam czekać jeszcze trochę, ale momentami się czuję tak źle, że sama nie wiem robić.

Ja też niestety po kilka razy w ciągu nocy biegam do toalety a później już spać nie mogę. Chociaż teraz i tak jest lepiej bo gdzieś przeczytałam, że picie rumianku pomaga :-)

Co do pracy to jestem w o tyle dobrej sytuacji, że prowadzimy własną firmę więc już kilka dni nie byłam w pracy. Gdybym jednak była gdzieś zatrudniona chyba dałabym od razu L4 bo wystarczy, że dłużej chodzę bądź stoję i brzuch mnie bardzo boli.

Właśnie wróciłam od lekarza. wg OM to 5t1d , wg wielkości pęcherzyka 4t6d - pęcherzyk niewiele ponad 4mm. Zarodka nie widać. Trochę się zmartwiłam ale lekarka uspokaja,że wszystko jest ok.
Dostałam duphaston na podtrzymanie w związku z wyjazdem.

reklama
Witajcie dziewczyny
ja robię się śpiochem, bezsenność to u mnie norma, szczególnie gdy jest pełnia (taka czarownica jestem:-D) a teraz tylko czekam aż synek idzie spać i sama ląduję w łóżku.
Brzuch pobolewa ale da się wytrzymać.
Niestety mdłości mam przez większość dnia i często kończy się w wc, czyli pewnie będzie tak jak w pierwszej ciąży.
Jeżeli chodzi o pracę to kończy mi się macierzyński, prowadzę dg i przez ten rok brałam zlecenia dorywczo, moim założeniem było skupić się na dziecku.
Polianna kiedy następna wizyta?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry