• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Oda ja pewnie zacznę brać witaminy od następnej wizyty. Mysle ze jak lekarz tak mówi to nie zaszkodzi :tak: Zreszta pamiętam, ze jezeli chodzi o witaminy to co lekarz to inna opinia, mój ginekolog z pierwszej ciąży kazał mi odstawić witaminy w 3 trymestrze bo wg niego byly juz niepotrzebne a tylko mogly zwiekszac wagę urodzeniową.

Też słyszałam, że jak nie ma konieczności, to lepiej nie brać witamin, bo się zwiększa waga dziecka. Lepiej szukać witamin w owocach :)

Wczoraj zrobiłam test i w końcu nie mam wątpliwości- piękne 2 krechy <3 :biggrin2: Jutro wizyta u gina :)

Mówiłyście już rodzinie o ciąży? A jeśli nie to kiedy planujecie? My jako pierwszemu powiemy synkowi, potem teściom (myślałam żeby teściowej powiedzieć w piątek, bo będzie miała imieniny i byłby to fajny prezent) i moim rodzicom. Fajnie byłoby też powiedzieć im w moje urodziny, ale nie wiem czy wytrzymam, bo jeszcze zostało 3,5 tygodnia. Dziadkom powiemy zapewne tak jak to było z synkiem po skończeniu 1 trymestru.

reklama
Ja przed poprzednią ciążą w 2013r. brałam witaminy i potem całą ciążę też a nawet jak urodziłam i karmiłam to też brałam. Córka urodziła się w 40t2d z wagą 3450g więc średniaczek a dodam, że miałam też cukrzycę ciężarnych. Ja tam wiec nie widzę związku między witaminami a wyższą wagą urodzeniową dziecka....

Identycznie. Cala ciążę ze starsza corka bralam witaminy i mala urodziła sie w 40tc z wagą 3,340 wiec związku z witaminami to raczej nie ma zadnego. Jeszcze na koniec cholestaza ciazowa mnie dopadla

Czyli z tym sikaniem nie tylko ja mam. Myślałam ze takie rzeczy 3 trymestrze. A tu ja nigdy nie wstawalam w nocy a teraz nawet 4 razy. Powoli daje mi to w kość bo się nie wysypiam.

No ja w środę testuje ale 2 noc obudziłam sie o 4 z pełnym pęcherzem, a specjalnie przed zaśnięciem poszlam siku. A jak wstawalam o 7 to i tak dalej pelny

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry