reklama

Kwietniowe mamy 2016

Martita i Shauma ja dziś włożyłam pierwszy raz luźna lniana ciążowa bluzkę :)i znacznie wygodniej mi w niej...kupiłam w sobotę kilka fajnych ciążowych bluzek w sklepie z używanymi ubraniami :)a i kupiłam taki elastyczny pas na brzuch cos jak przedłużenie bluzki w razie gdybym miała krótka bluzkę ;)...ciezko już nie zauważyć ciąży :)naprawdę widać!:)..zaraz wrzucę zdjęcie dzisiejszego brzusia...robię co tydzień !:)

reklama
marzenka to widzę że obkupiona jesteś :) ja oprócz jednych spodni i leginsów to żadnych innych ciuchów ciążowych nie posiadam. Będę pewnie musiała coś kupić chociaż chcę jak najmniej. Ostatnio rodziłam we wrześniu to końcówkę przechodziłam w luźnych sukienkach letnich. A do 6 mca chodziłam w moich zwykłych jeasnach, dopiero w 7 mcu mi brzuch wywaliło :)

Martita planujesz sama autem do szpitala jechać? Czy chociaż z taksówki skorzystasz? :D

Ja też wrzucę jutro zdjęcie brzucholka, chociaż u mnie nie jest jeszcze zbytnio pokaźny.

W czasie porodu planuję zostawić Laurę pod opieką jej chrzestnej czyli mojej kuzynki, mieszka najbliżej i jeszcze studiuje więc jest w miarę dyspozycyjna nawet w nocy jak to studentka :)

Ostatnia edycja:
Schauma a wiesz ze zastanawiam się nad pojechaniem samochodem, ale wiem ze to by było nierozsądne. Ja mam spory kawalek do szpitala, chce rodzic w zupełnie innej dzielnicy, wszystko zależy od pory kiedy zaczne rodzic ale w korkach to mogę tam jechać i godzine wiec chyba nie będę ryzykować. Mysle ze zadzwonię do cioci mojego M., ona mieszka blisko i zazwyczaj jest w domu, zawiezie mnie do szpitala i nikomu nie wygada ze to już ;-)

Ja w ogole nie mam zadnych ciuchow ciążowych i chciałabym żeby tak pozostalo bo szkoda mi kasy a najwygodniej mi w legginsach.

haha Martita no duży jest na końcu, przecież musi drugiego człowieka pomieścić :)
Ja mam na telefonie zdjęcie brzucha w dniu porodu, a następne zdjęcie to już Laura zaraz po urodzeniu. Fajnie się to ogląda brzuch-człowieczek-brzuch -człowieczek :)

martita a zimą też w leginsach będziesz chodzić? trochę zimno by mi w tyłek było chyba :)

Cześć dziewczyny :) podczytuje was caly czas po cichutku. Gdzie wrzucacie terminy porodów? Bo czytam z kom i nie umiem znaleźć. Zdjęć waszych brzuszków tez nie widzę :( Ja mam termin jakoś 16-23.04.2016 co badania to inna data wychodzi...
I jeszcze jedno pytanko czy ktoras z was ma żółte upławy? Byłam u lelarza i twierdzi ze wszystko jest ok ale jakoś mnie to martwi :(

Mysza mnie do 17 tyg
Marzenka super oby u mnie było podobnie że mała nie będzie się budzić od płaczu maluszka za ścianą :-D
Co do zgagi tez się u mnie pojawiła
Ja jak leżę mam raczej płaski brzuch
Jessie ja mam czasami takie
My już wstalysmy , ja walczę z mdlosciami, zaczął się 12tc a poprawy nie ma...

reklama
W pierwszej ciąży obkupiłam się w ciążowe ubrania rodziłam w grudniu. W drugiej rodziłam latem i używałam ciążowych jeansów i "normalnych" bluzek. Teraz nie wiem.... Nie chcę wydawać pieniędzy na spodnie ciążowe więc chyba poratuję się leginsami (już sobie 3 pary "jegginsów" sprawiłam i póki co wygodnie), dłuższymi bluzkami a na zimę coś wymyśle,żeby brzuch nie był odkryty i mi dzidziol nie marzł.
Poszłam ostatnio do H&M i zaczęłam buszować w tych ciążowych ubraniach ale gdy zobaczyłam spodnie za prawie 300zł odpuściłam. Wolę za tę kasę kupić coś dzieciom . Może lumpeks to dobry pomysł :) Poszperam.
Zbieram sie za chwile do lekarza na prenatalne. Trzymajcie kciuki,bardzo się denerwuję.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry