reklama

Kwietniowe mamy 2016

Shauma ja dziś podczytuje info o bankach krwi pepowinowej i zastanawiam sie na poważnie...cena bardzo wysoka :(ale napewno warto przy dzisiejszym postępie w medycynie...czy będziesz tylko składować krew czy tez komórki macierzyste ?my raczej jedno i drugie dlatego cena wyższa...a składowanie tez nie jest tanie wiec narazie skupiam sie na " polisie " a resztę wydatków odsuwam na pózniej u nas 2700$ pobranie krwi i komórek ...a składowanie 300$ na rok..a ile kosztuje pobranie krwi i komórek macierzystych w Pl? Bo składowanie 200zl tak?

reklama
Witam się z rana.
Wstawiłam dzisiaj zdjęcie mojego brzuszka :-)

Dziewczyny, USG ostatnie jakie miałyście robione (prenatalne), miałyście robione przez brzuch czy dopochwowo?
Ja mam wizytę dopiero 7 października. To będzie 13 t i 1 d ciąży. Nie mogę się doczekać :-)

Ja byłam na prenatalnych wczoraj i miałam na zmianę dopochwowo i przez brzuch, żeby dało się coś zobaczyć, bo tak fikał jak szalony i zakrywał nos. Jeszcze idę do mojego gina w sobotę na prenatalne i zobaczymy, ale pewnie też na zmianę będzie.

Ja nie jestem zwolenniczką pobierania krwi pępowinowej. Dlatego, że trzeba odpępnić dziecko wcześniej, żeby pobrać krew która normalnie powinna wrócić do dziecka z łożyska. Nie ma gwarancji, że pobierze się odpowiednią ilość tej krwi a nawet jeśli to starcza dla podania dziecku do 30kg wagi.I lepsze osiągi w leczeniu są gdy poda się ją np. rodzeństwu niż temu dziecku, od którego krew została pobrana.

Hej :)
Dziewczyny jak to jest z tym farbowaniem włosów w ciąży? kurde ja zwykle robię na blond i teraz boję się troche farbować ;/

Karolina 1987, ja też należędo tych okrąglejszych ;) co prawda ciążówki są bardzo wygodne ale jednak po ciąż przerzucam sięspowrotem na normalne ubrania ;)
Kasiagaw Szybkiego powrotu do zdrowia! kuruj się;)
Polianna Tobie również zdrówka!
Jakiś sezon chorobowy czy co ?
Beata ja w pierwszej ciąży miałam robione przez brzuch, ale mój aktualny lekarz robi przez całą ciąże usg przez brzuch i dopochwowo wpierw brzuch a potem "od dołu"

Widzę że pobieranie krwi pępowinowej stało się w sumie popularne.

My mamy sajgon z Młodą w przedszkolu, normalnie szału można dostać, płacze, bo ma taki kaprys, za mamą i ni cholery nie można jej wytłumaczyć że mama niedłgo po nią przyjdzie..

reklama
Martita tutaj dzidziusia odcinają od mamy odrazu po wyjęciu ..zamrażanie krwi to okres 20lat..ja wiem ze teraz medycyna mimo wszystko jeszcze raczkuje jesli chodzi o wykorzystanie krwi pepowinowej ale kto wie co może być za ileś tam lat...wczoraj doczytałam ze wystarczy tylko krew pępowinowa bo komórki z pępowiny to raczej już przy transplantacjach sa podawane ale to dalej experyment..wiec koszt jest mniejszy około 1700$...moj maż jest przeciwnikiem...a ja wolałabym zainwestować i mieć jakaś ewentualność ..oby nasze dzieci cieszyły sie wspaniałym zdrowiem ale naprawdę nigdy nie wiadomo..boje sie ewentualności ze mogłabym żałować....po moich 3 porodach oddawałam krew dzieci do badań i jako dotacje dla potrzebujacych..ale teraz kiedy obecna ciąże traktuje już jako ostatnia wiec dylemat większy..bo jesli nie teraz to nigdy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry