reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Martita , klaudyna...jakie sa modne w Pl kolory włosów?tutaj wsród polskich dziewczyn zdecydowanie dominują pasemka...ja od wiosny mam jeden kolor włosów...i tez z odrostami teraz ale mniej widocznymi :)mam ochotę podciąć troszkę i pofarbowac włosy

Też mam podane na kazdej wizycie liczbę uderzeń serduszka. Słyszałam o tym, że jeżeli w poczatku ciąża serduszko szybciej bije ( w górnej granicy normy) to na dziewczynkę a jak wolniej to chłopiec. Ja to traktuję z przymrużeniem oka... To tak jak z ph moczu, że niby jak kwaśny to dziewczynka a zasadowy to chłopiec. Tyle, że ja zerknęłam do wyników z poprzednich ciąży i u mnie ph moczu zawsze 5, teraz też żeby było śmieszniej. Z jednej z takim ph ciąży mam syna a z drugiej córkę, więc u mnie to się nie sprawdza. Potem zerknę do papierów jak to było z tym biciem serduszka u syna i córki to dam znać.

P.S. Ja mam brzuchol jak w 8 m-cu ciąży z racji nagromadzonej w tym miejscu sporej ilości tłuszczyku (tycie brzuszne ) więc też nie jestem szczuplutka.

JA tez wlasnie slyszalam ze jak wysoka liczba udrzen to dziewczynka a jak nizsza ok I ponizej 150 to chlopczyk. z tym badaniem moczu to nie slyszalam.
tak tylko zpaytalam bo ja w 1szej ciaz wogole zadnymi takmi sugestiami sie nie kierowalam bo nie wierzylam. Do tego my chcielismy bardzo wtedy doczekac do porodu z poznaniem plci naszego malenstwa. Tym razem chcemy wiedziec wczesniej :) I juz nie mozemy sie doczekac :P

A propo zgadywania pci dziecka poprzezjakies rozne tam obserwacje to np ksztalt brzucha tez u mnie sie sprawdzil. Jak ma byc dziewczyna to ciaza `w boki idzie` a jak chlopczyk to ma sie pilke przed soba I ja taka mialam a dziewczynke :D

Renia wlasnie bylam na wizytowym gratuluje ale twoja dzidzia duza juz jaki ci termin z genetycznych wychodzi ?? Witam nowe mamy. :). Marzenka tak samo uwarzam, to ze wszystkie przechodzimy ciaze na tym samym etapie jest pieknym wydazeniem :). Wiecie co nie chcem sie absolutnie chwalic ale czuje sie zaje**** dobrze ;) w 1 trymestrze umieralam a teraz cos pieknego :):-)

Ale fajnie! normalnie nadzieje ty Marzenka we mnie pobudzilyscie.... dziekuje wam!!!

Ja nic w H&M dla siebie nie znalazłam, za to mam 2 pary spodni upolowanych w limpku i są rewelacyjne :). Za to bardzo podobają mi się ciuchy z Happymum... ale te ceny... no i większośc taka elegancka :/, ale i tak muszę jakąś marynarkę do pracy kupić, a jak pójdę na L4 to i tak pewnie wyłazić nie będę, najbardziej boję się śniegu w zimie -nie trudno orła wywinąć :/

Hej Dziewczyny.
Jestem chora. Zosia przywlekla jakas zaraze od taty i najpierw ja dopadlo a od wczoraj mnie. Gardlo, katar i wysoka goraczka...ogolnie masakra...nie nadaje sie do zycia a przeciez musze sie Mala zajac...
Bylam w poniedzialek na prenatalnych i wszystko ok . Opisze jak sie wykuruje. A jeszcze dzis wizyta u gina ale nie wiem jak ja sie tam dokulam bo goraczka mi nie odpuszcza.

zdrówka!
klaudyna ja też wczoraj z farbą na głowie siedziałam ;)
Wczoraj też po lekarzu dokupiłam sobie legginsów i większych koszulek- tak mi na razie najwygodniej, nie wiem czy będę coś typowo ciążowego dokupować zobaczę później :) A jeszcze kiedyś wcześniej kupiłam taki kardigan ciepły, niezapinany chociaż zwykły nie ciążowy to na długo powinien wystarczyć i przede wszystkim to buty musiałam kupić płaskie bo większość na obcasie mam a teraz w nich latać nie będę ;)
marzenka twoje dzieci to tak jak mój Damian, zje cały obiad w przedszkolu- panie zawsze go chwalą że je wszystko i nie wybrzydza :) A potem przyleci do domu i od razu woła- jeeeeść! :-DA porcje to też takie jak ja :happy:Dobrze że mają apetyt, potrzebują energii.

reklama
Kasiagaw zdrowia dla Was!

Ja w pierwszej ciąży kupiłam sporo ciążowych ubran, ale wtedy dluzej pracowałam, potem jak już bylam w domu to legginsy były najwygodniejsze. Mi w ogole nie podchodzą te pasy w spodniach ciążowych.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry