marzenka2015
Fanka BB :)
Kolezanki róbcie zdjęcia i wklejajcie go galerii brzuszków
strasznie jestem ciekawa jak moje ciążowe rówieśniczki rosną w brzusie 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja mam 38 lat i to moja pierwsza ciąża mnie lekarz od razu skierował na konsultacje do poradni genetycznej tam pani genetyk po przeprowadzeniu wywiadu stworzyla mi profil geetyczny i oczywiście teoretycznie wyjasnila zależności genetycze rodziców czyli 23 chromosomy od mamusi i 23 od tatusia na wiązaniach pomiędzy parami chromosomów może powstać blad i jeden chromosom przeskakuje jako trzeci i stad trisomia czyli wada z wiekiem to prawdopodobieństwo jest większe i dlatego oprócz standardowych pomiarów w trakcie badania Usg w okolicach 12 tyg.robią nieinazyjna metoda badanie z krwi tzw. test pappa wyniki to czysta statystykawiec mogą jedynie zasugerować pawdopodobienswo wystąpienia wad jesli jest wysokie masz możliwość skorzystać z kolejnej metody tym razem amniopunkcj ktora jest juz inwazyjna bo igla przez brzuch pobierają plyn owodniowy i tu juz wyniki dość dokladnie określają ewentualne wady ...ja dostałam skierowanie do poradni prenatalnej i mogę skorzstac z kompletu tych badan ale na razie jestem po usg gdzie lekarz ocenił prametry na w normie czekamteraz na wyniku testu krwi na amnopunkcje wiec sie nie zdecyduje ... Pozdrawiam sedecznie![]()
Jestem po dluuugim usgmoje bobo tak fikało ze nie dało sie go zbadać..musiałam w pewnej chwili zejść z łóżka i odczekać 20min ..nie było mowy zeby usnęło wiec dalej skakało i wywijało fikołki ..ssało słodko kciuk i podskakiwało sobie
jest już bardzo ksztaltniutkie i ślicznie zarysowane...według usg technik nie widzi kompletnie nic nieprawidłowego..miałam pobrana krew na cześć testów genetycznych a następna cześć za 2,5tyg...technik powiedział mi ze nie ma mowy na tym etapie trafić z płcią dziecka bo dziecko jest wielkością kciuka i ma wszystko tyci tyci...ale zgaduje ze może to chłopczyk...oczywiście podkreślił ze zgaduje wiec nie wiem
czekam do 20tyg ...wkleję zdjęcia jak troszkę w domu ogarnę i gołąbki nastawie na dzisiejszy obiad
![]()
bo my wtedy chcielismy poznac plec naszego malenstwa podczas pporodu. Jej dziewczyny mam ochotę zrobić przemeblowanie w domu...gdyby nie moj odmienny stan to meble już stałyby w innych miejscachmam mega energię
naprawdę 14tydzien i czuje przypływ sił witalnych
![]()

Kolezanki róbcie zdjęcia i wklejajcie go galerii brzuszkówstrasznie jestem ciekawa jak moje ciążowe rówieśniczki rosną w brzusie
![]()

hahaha, Marzenka jato jakbym zrobial zdjece to byscie pomyslaly ze ja przed wami z ta ciaza a nie za wami
tak wogole to mam pytanie do was.
mialyscie usg to czy podano wam liczbe uderzen serduszka waszych malenstw?
moje wyniki to dopiero w nast tyg beda mi przedstawione przez lekarke wiec musze czekac. tak pytam z ciekawosci bo podbno po liczbie uderzen serduszka maluszka mozna jakos przewidziec plec jego. cos takiego mi sie obilo odczas 1szej ciazy ale ja sie tam wtedy nie zaglebialam w te informacje.
pozdrawim was mamusie
Oda ja dużo ciuszków dostałam od rodziny i znajomych i też kupuję i kupowałam dużo ciuchów w lumpkach dla córeczki i siebie, większość w dobrym stanie, niektóre są zniszczone ale tych używać nie muszę i wydaję(wkładam do kontenerów z ciuszkami), niektóre są jak nowe, wystarczy wyprać przebrać te które chcesz i na pewno będziesz zadowolona :-)
hej kochane, nie było mnie jakiś czas, albo brak czasu albo źle się czuję, dzisiaj znowu wymiotowałam, mdłości dalej, mam okropny smak w ustach też, senność wielka jak na razie wszystko trzyma, no ale kiedyś pewnie minie, nie mogę się doczekać wizyty mam 5 października, chciała bym już zobaczyć bąbla i wiedzieć, że jest ok, jak na razie padam kochane ;-)
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa pocieszenia. Wczoraj byłam tym zszokowana a dzisiaj prawie cały dzień płakałam.
Wiedziałam, że będą źli ale aż takiej reakcji się nie spodziewałam. Najbardziej zabolało mnie to że maleństwo ich nie zainteresowało , o nic nie zapytali, tzn mama tylko o termin porodu bo... chciała obliczyć ile jest czasu na organizację ślubu :-( Powiedziałam, że to chyba dziewczynka łudząc się że może dotrze do nich że teraz dziecko jest ważne a nie jakieś terminy ale mama odrzuciła mnie porażającym wzrokiem .
Powiedzieli ze tak być nie może , mamy datę ustalić , nie możemy sobie tak żyć itd
Straszne to było :-(
Jej dziewczyny mam ochotę zrobić przemeblowanie w domu...gdyby nie moj odmienny stan to meble już stałyby w innych miejscachmam mega energię
naprawdę 14tydzien i czuje przypływ sił witalnych
![]()
Aaaaaa zapomniałam, idę na betę i Pappę chciałam dzisiaj, ale czy są jakieś wymogi typu na czczo, najlepiej stężenie rano, etc? Chciałam jechać wieczorem, bo wtedy nie ma kolejek, ale nie wiem czy można?
hahaha, Marzenka jato jakbym zrobial zdjece to byscie pomyslaly ze ja przed wami z ta ciaza a nie za wami
tak wogole to mam pytanie do was.
mialyscie usg to czy podano wam liczbe uderzen serduszka waszych malenstw?
moje wyniki to dopiero w nast tyg beda mi przedstawione przez lekarke wiec musze czekac. tak pytam z ciekawosci bo podbno po liczbie uderzen serduszka maluszka mozna jakos przewidziec plec jego. cos takiego mi sie obilo odczas 1szej ciazy ale ja sie tam wtedy nie zaglebialam w te informacje.
pozdrawim was mamusie
Miladyy wydaje mi się ze to nie ma różnicy ale może zadzwon i podpytaj? A to testu Pappa nie robi sie po skończonym 11 Tc?