reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
MiLadyyy to nie prawda, że lekarz nie może jak to napisałaś konkubentowi podawać informacji o stanie zdrowia. Mój R. był na każdej wizycie, kiedy chcieliśmy i uczestniczył w porodzie-na tyle na ile mógł być przy cc. Gdy byłam w szpitalu i były komplikacje udzielał R. informacji nawet przez telefon. W szpitalu z dok. ciąży zaznaczyłam dane R. jako osoby do kontaktu i tak robię u każdego lekarza - zawsze u specjalisty dają mi kartki z osobą do kontaktu (a nie wiedzą przecież jaka jest moja syt. więc można wpisać dziadka, męża, nie męża, siostrę...)) i jako ojciec też ma oczywiście pełne prawa nie różniące się od praw "porządnego ślubnego taty":-D (tutaj nigdy nie musiałam żadnych upoważnień pisać) jedyne co to USC - to mnie złościło-mają biurokrację i jako matka dziecka muszę jechać i potwierdzić że ten oto mężczyzna, który chce uznać moje dziecko rzeczywiście jest jego ojcem:wściekła/y: pan po ślubie nic takiego nie robi a może tak samo nie być ojcem jak konkubent. (W USC można załatwić pierwszą część jeszcze przed narodzinami i wówczas może po akt urodzenia jechać tylko tatuś, czyli tak jak w przypadku męża)
Więc jeżeli ktoś się martwi tymi sprawami, uspokajam.

Ja chyba wróciłam do żywych:-D czego życzę wszystkim. Miłego dnia.:tak:

A ja zrobiłam dzisiaj rano w drodze do pracy małe przedstawienie w autobusie, bo zemdlałam. Ale już jest ok.
Właśnie jem sobie na śniadanie chlebek z pastą jajeczną którą zrobiłam sobie wieczorem (jajka, szczypiorek, sól i majonez). Mniam mniam :-)

Witam Was :) czytam nasze forum ale jakos brak weny. Druga ciaza jest dla mnie sporo 'ciezsza' bole brzucha glowy, mdlosci wzdecia ospalosc brak checi do zycia. Jednym slowem jestem wykonczona i czekam z nadzieja do deugiego trymestru. Zdj brzuszka zrobie po poludniu jak dam rade podniesc ciezka i bolacom glowe. Wizyta u ginki 8 pazdziernika. Pozdrawiam serdecznie :)

Martita ja osobiście nie brałam ale jak byłam w szpitalu to dziewczyna która leżała ze mną na sali prosila pielęgniarki o espumisan i bez problemu jej wydawaly wiec jest bezpieczny

Beatkodbaj o was ;-)teraz jesteście najważniejsi trzymajcie sie cieptko

U mnie większość uciążliwych objawów odeszla teraz meczy mnie za to przeziębieni cos nie mogę sie odczepić od tego mojego lozeczka hihi dzis wizyta u lekarza i usg tatuś dzis pierwszy raz zobaczy dzidzię będzie ciekawie juz sie cieszę

Ostatnia edycja:
Hej Magda2409 jak ja Cię rozumiem. To też moja 2 ciąża i o wiele gorzej ja przechodzę mimo iż pierwsza tez nie była łatwa. Jestem w 12 tyg. mdłości nic nie przechodzą, rzadziej tylko wymiotuję. Jestem juz 4 tyg. na zwolnieniu i chyba jeszcze przedłużę mimo żebym chciała wrócić do pracy. Leżę tylko w łóżku, wstaje jak juz muszę. Apetytu zero, jak czytam na forum o zachciankach jedzeniowych to żołądek mi się przewraca.
Robiłam sobie badania i ciekawi mnie czy wszystko ok. bo naprawdę mało jem i takie proste rzeczy jak bułka z masłem.
Czytam forum, ale nie mam co pisać codziennie tak samo. Odezwę się jak mi miną mdłości i wrócę do życia.

Anna ja mam prawie 36 lat...ale wiek naprawdę nie ma znaczenia jesli chodzi o zdrowie dziecka...moje pierwsze dziecko urodziło sie z wadami rozwojowymi a ja miałam wtedy 22 lata ...u mojego kolejnego dziecka były podejrzenia mukowiscydozy i zespołu Dawna a ja miałam 28 lat ..teraz mam znacznie wiecej i dziecko jest według oględzin usg bardzo silne i zdrowe..testy genetyczne musze przejść bo taka jest tutaj procedura a za nic nie płace wiec...poradnie genetyczne to naprawdę świetna sprawa bardzo mi pomogły w moich 3poprzednich ciążach jakos przejść przez ten okres niewiedzy i niepewności ..bardzo nam pomogli konsultanci genetyczni...ja tez odmówiłam amnio ..za każdym razem odmawiam ;)

Sylwus,Madzia ...jej dziewczyny trzymam kciuki zeby te paskudne dolegliwości wam ustąpiły....powinno być niebawem lepiej u mnie od dosłownie niedawna wszystko ustąpiło...az sie zaczęłam martwić czy z ciąża wszystko ok bo nie czuje sie na ciąże :)...jeszcze troszkę ..1trymestr sie skończy i dolegliwości napewno tez..pozdrawiam :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry