reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
No tak, mam z semillac płyn z acetonem i jakimiś dodatkami. A da się inaczej :)? Czasem mało profesjonalnie ale jak już mam tak z 1,5-2 tyg i jest odrost i namokna mi w wannie to je sama ściągam bo ładnie odchodzi- tylko ja maluje sama hybryda nie używam żelu.

U mnie mała ma zapalenie krtani i to takie na maxa... Kolejna noc nieprzespana. Ledwie sama wyszłam z zapalenia zatok...
Dziś jakoś słabo się czuję, coś mnie muli i mam helikopter w głowie.

1. Używam balsamu z Tolpy i oliwki z Babydream z Rossmanna
2. Farbuje farba bez amoniaku
3. Nigdy nie golilam sie woskiem wiec nie wiem
4. Nie lubię hybrydy, wole raczej lakiery winylowe

Annika dużo zdrowia dla Was!

Ostatnia edycja:
Co do paznokci to ja podczas plastyki brzucha mialam zelowe kolorowe bo wiedzialam ze mozna mieli Aparature ktora na to pozwolila a teraz tak jak renia robie sobie tylko hybryde i jak sciagam to matowie a pozniej nakladam nA palec wacik bezpylowy nasaczony czystym acetonem i owijam paznokiec folia aluminiowa ;)ja uzywam mistero milano naprawde polecam mocne i jak sie dobrze zrobi to nie odpryskuja u mnie szybko odrosty ale z tym robieniem to jak mi sie chce :)
Co do farbowani to chcem sobie machnac na czarno ale sie wacham :)
A brzuszek narazie smaruje nivea granatowy intensywnie nawilzajacy i ujedrniajacy. Cos typowo na rozstepy kupie sobie pozniej jak brzuszek nie bd dawal rady ;)

annika zdrowia dla coreczki i dla cb :-(;-)

Dziewczyny jest mi troszkę lepiej!!!! Mam nadzieję, że teraz już będzie ok.

Mam kilka pytań i chętnie posłucham waszym podpowiedzi.
1. Jakimi kremami - balsamami smarujecie brzuszki? Proszę o konkretne nazwy.
2. O farbowanie włosów juz było, ale się upewnię: farbujecie prawda?
3. Depilacja? Różne opinie są w necie i juz nie wiem. Chodzi mi o depilator i wosk? Przed ciążą stosowałam ale teraz nie wiem. Co myślicie, nie lubię golić się maszynką i się zastanawiam, doradźcie.
4. Hybrydy na paznokcie? Tez są różne opinie, jedni mówią, że nie można bo lampa UV, a inni ze na pewno można bo nie przenika do krwi. Czy któraś sobie robiła?
Szykuje mi się kilka imprez, i dlatego się zastanawiam. W środę wizyta u lekarza może się popytam o to, tylko wydaje mi się to trochę błahe żeby zawracać mu głowę.

Odpowiem jako kosmetolog, mam salon fryzjersko-kosmetyczny, można farbować włosy w ciazy, mamy mnóstwo ciężarnych klientek i ja sama farbuje raz w miesiącu, od początku ciazy. Depilacja - nie zaleca sie depilacji na gorąco woskiem, z wielu powodów, ale sa dziewczyny ktore sie woskuja i jest wszystko ok. Nie podjelabym sie jedynie woskowania bikini u ciężarnej, reszta jest kwestia jej wyboru. Ja depiluje sie depilatorem od lat, w ciazy rownież. Tu nie ma przeciwwskazań. Hybrydy - utwardzanie uv nie jest szkodliwe, toz to identyczne uv jakie emituje słońce, a nawet świetlówki jarzeniowe. Promieniowanie jest minimalne i miejscowe wiec nie wiem w jaki sposób mogłoby szkodzić i co tam ma przenikać do krwi :D skóra i melanina blokuje promienie uv, taka ma funkcje. Niestety z internetem trzeba uważać, ludzie wypisują masę głupot. Trzeba wszystko weryfikować i filtrowac. A czasem można sie pośmiać ;)
Co do balsamu na brzuch to jestem zwolennikiem by testować rożne i wybrac najlepszy dla siebie. Każda z nas ma inna skore i co innego jej służy, każda napisze inny preparat a połowa z nich okaże sie dla ciebie nieodpowiednia. Ja używam SVR xerial 10 na całe ciało, to jedyny balsam który u mnie działa i używam go od kilku lat, nic innego mi nie pasuje.

I ja jestem za Waszymi kandydaturami dziewczyny :-)

Odpowiadając na pytanie o krem na rozstępy, ja używam od kilku dni kremu do masażu z Rossmanna. Mam w planie kupić też olej kokosowy. Wcześniej używałam zwykłego balsamu.

sylwia zarąbiscie!!! :D oby tak juz zostało!!!
co do pytan to ja uzywam oliwki babydream z rossmanna, Pflegeöl fur Mama. ma najlepszy sklad z dostepnych na rynku. mam tez w lazience Bio Oil i w późniejszym okresie ciąży zamierzam używać ich na zmianę zeby skora sie nie przyzwyczaiła do jednego.
co do farbowania to ja od początku ciąży nie farbowalam bo mam zrobione ombre wiec odrost jest niewidoczny :) ale w tym okresie jesli mialabym potrzebę to juz spokojnie bym farbowala.
co do depilacji woskiem to nie pomogę bo ja uzywam maszynki.
tak samo paznokcie, nie pomogę bo nie robie hybryd ani zeli. po prostu lakier i tyle :)

dziewczyny co na obiad zrobic? jakos nie mam pomyslu..

reklama
Dzień dobry :-)
Sylwia1234 ja farbuję włosy farba bez amoniaku i w poprzedniej ciąży tez to robiłam.
Wstyd się przyznać ale ja nie mam pojęcia o jakich wy lakierami piszecie. Hybrydy? Co to jest? :-P
Milka szukałam na grupie ale nic nie ma. Będziemy szli w 30tc na 4d żeby mieć pamiątkę,wcześniej nie planujemy poznawać płci.w poprzedniej ciąży latają na usg co chwile, strasznie się bałam o maluszka bi byłam po poronieniu ale teraz czuję się bezpieczniej. Zakupy będziemy robili po 20tc i to tak pomalutku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry