reklama

Kwietniowe mamy 2016

schauma wow, gratki dla malej jej pierwszych kroczkow! :D ale to musialo byc fajne dla Ciebie uczucie :)

bluelovi heh, no dokładnie - hormony robia swoje ;)

ania1982 nie denerwuj sie, musi byc dobrze! i pamiętaj, jak wynik niedobry to tez nie musi oznaczac niczego zlego.

Karolina a nie idziesz wcześniej na scan poznac płci? ja tez w uk i kupilam sobie na grouponie gender scan, ktory mozna zrobic od 16tc i wlasnie za 3 tygodnie ide. kosztowal 23£. popatrz u siebie w miescie na groupony, moze tez cos u ciebie jest :)

reklama
Milka ja prenatalne Scan miałam w poniedziałek. Teraz idę tylko do tej kliniki, mam wziąść mocz i nie mam pojęcia co będą robić. To chyba przez moją tarczyca i problemy z nerkami.
mój Endo uważa że poziom do 2,5 tsh w ciąży jest ok :)

aniabuu a to nie wiem. mi pobrali jeszcze wtedy krew i wyniki mi przyszly do domu, ale moczu nie musialam przynosic. mocz musze przynieść na kolejną wizytę z położną. pewnie to Twoja tarczyca, poczytaj na angielskich forach, moze sie coa dowiesz jak taka wizyta wyglada.

Hej:) dawno o tej porze nie byłam na nogach:) byliśmy na spotkaniu ze znajomymi, okazją były urodziny mojego Partnera, a przy okazji zrobiliśmy"coming out"w związku z zakończeniem 12 tygodnia. Przy endometriozie trochę się bałam ujawniać wczesniej. Wszyscy naprawdę wspaniale zareagowali i byli szczerze ucieszeni:) bardzo to miłe:)
Ja na ostatnim badaniu byłam z Partnerem. Ogromne wrazenie zrobił na nim mały człowiek:) i myślę, że warto dawać panom szansę przeżycia tego, co my podczas podglądania maluszków:)
Chyba tez rozważę kupno poduchy, bo bardzo często zasypiam na brzuchu z podkuloną nogą, albo na boku z kołdrą pod brzuchem.
Co do zamkniętego wątku, zwłaszcza ze zdjęciami, jestem jak najbardziej za. Śledziłam ostatnio wpisy na kafeterii, myśląc że moze znajdę wypowiedzi dziewczyn które też mają przodujące łożysko i
tam dziewczyny postanowiły zrobić to samo, gdyż miały jakiegoś złośliwego natręta, ktory notorycznie je wysmiewal, obrażał, czepiał się ortografii, braku interpunkcji, mówił o "bezmózgich ciężarówkach"a nawet wysmiewal problemy zdrowotne, obawy dziewczyn o rozwój ciąży. Bardzo to było niemile. Niemniej jednak, zostawilabym "okienko" dla tych, które udzielają się mniej.
Spokojnej nocy!

Dziewczyny jest mi troszkę lepiej!!!! Mam nadzieję, że teraz już będzie ok.

Mam kilka pytań i chętnie posłucham waszym podpowiedzi.
1. Jakimi kremami - balsamami smarujecie brzuszki? Proszę o konkretne nazwy.
2. O farbowanie włosów juz było, ale się upewnię: farbujecie prawda?
3. Depilacja? Różne opinie są w necie i juz nie wiem. Chodzi mi o depilator i wosk? Przed ciążą stosowałam ale teraz nie wiem. Co myślicie, nie lubię golić się maszynką i się zastanawiam, doradźcie.
4. Hybrydy na paznokcie? Tez są różne opinie, jedni mówią, że nie można bo lampa UV, a inni ze na pewno można bo nie przenika do krwi. Czy któraś sobie robiła?
Szykuje mi się kilka imprez, i dlatego się zastanawiam. W środę wizyta u lekarza może się popytam o to, tylko wydaje mi się to trochę błahe żeby zawracać mu głowę.

Hej ja włosy farbowalam juz raz i hybrydy maluje sama co 1,5 tyg cały czas :) W szkole kosmetycznej nas uczyli ze można i tego się trzymam. Z resztą teraz to można ledowej lampy użyć. Co do depilacji to już nie pamiętam czy ciąża jest przeciwwskazaniem bo sama tych metod nie uzywam... A brzuch smaruje na zmianę olejem kokosowym, zwykłym mleczkiem do ciała i masłem do ciała z serii dla mam alverde.

Ale znowu mam do nadrobienia ;) tez myśle forum zamknięte bedzie lepsze. Tez tak miałyśmy na lutowki 2012 potem przenioslysmy sie na fb.
Sylwia 1. Ja smaruje tylko oliwka w pierwszej ciąży tez tylko oliwka. 2 farbuje ;) 3 niestety nie pomogę bi używam maszynki ale myśle ze wosk i depilator tez bez problemy można bo jaki to ma mieć wpływ? 4paznokcie tez cały czas robię ja sie tylko upewnię u mojej lekarki co do porodu bo napewno będę mieć cesarkę i czy wtedy można mieć żele? Ale s czasie ciąży napewno nie szkodzi ;)

Dzięki za odpowiedzi. Renia jesteś kosmetyczką? Jeśli chodzi o depilację to czytałam, że to chodzi o skórę, że jest bardzie ukrwiona w ciąży i się nie poleca. Ale na prawdę dużo różnych opini jest i nie wiadomo co jest prawdą.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry