reklama

Kwietniowe mamy 2016

Schauma mnie też ostatnio swędzi skóra, szczególnie na plecach.
Ania50 trzymam kciuki że wszystko będzie OK. Dobrze że mąż jest w gotowości i w każdej chwili może po Ciebie przyjechać.
Lunka29 no to szykuje się niezła zabawa, trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło spokojnie i jak sobie zaplanujecie :-)

A ja znowu odleciałam dzisiaj rano w autobusie :-(
A już się cieszyłam że głowa przestała mnie boleć, a tu znowu omdlenie.
Powiedziałam o tym kierownikowi i od poniedziałku biorę 2-tygodniowy urlop, który miałam zaplanowany na grudzień (jeszcze nie brałam w tym roku 2-tygodniowego urlopu, a ustawowo trzeba wykorzystać). Jak wrócę po 2-tygodniowym odpoczynku, zobaczę jak się będę czuła. Jeżeli dalej w kratkę, to pewnie wezmę już na stałe zwolnienie lekarskie.
Ciekawe u mnie jest to, że w pierwszym trymestrze czułam się dużo lepiej niż teraz. A przecież to pierwszy trymestr z reguły jest najgorszy :confused2:

reklama
Lunka ja brałam ślub w 6msc ciąży z weselem i czułam i bawiłam się rewelacyjnie :)
Co do ciśnienia to ja zawsze mam raczej niskie i przed ciążą i teraz a jakie dokładnie to muszę w książeczce sprawdzić a mąż ją wozi w aucie :)
Mam tak że jak się zdenerwuję to wcale mi się ciśnienie nie podnosi- może na chwilę a zaraz potem tak spada na maxa że mogę się od razu położyć i spać....

Ja też zawsze miałam niskie, nawet po kawie, czy wysiłku fizycznym. W zeszłym roku stwierdzono u mnie nawet bradykardię, czyli bardzo wolną pracę serca. W moim przypadku jest to następstwem aktywnego trybu życia i wytrenowania. To 135/82 w ogóle do mnie nie pasuje;-)
LUNKA trzymam kciuki i pamiętaj-czerp radość z przygotowań, nie stresuj się:-)

Kochane znow pytanie odnośnie biustu...jestem w 17tyg i przez kilka tyg piersi już nie bolały a teraz mam duża bolesność sutków..sa wyraźnie napięte i przekrwione a gruczoły na sutkach sa mega wielkie...nie wiem czy zgłosić to lekarzowi czy to jest normalne...byłam przekonana ze bolesność piersi w 2trymestrze już raczej nie występuje...moje sutki sa ogromnie nabrzmiałe i maja bordowy kolor ..gruczoły sa duże i zauważyłam ze jeden w środku jest bialy

Schauma ja też Cie rozumiem:tak: byłam z Roksanką do roku w domu, a później miała nianię

Antus26 kochamy nasze dzieci, ale czasami chcemy od nich odpocząć. Skąd ja to znam ;-)

ania50
i jak samopoczucie???

Drobi
to miałaś niespodziankę z wcześniejszą wizytą :-p U mnie goście muszą być punktualnie :tak: 15min. jest dopuszczalne.

Beata1808 a co lekarz mówi na Twoje omdlenia??

U mnie też dziś ponuro za oknem, pogoda śpiąca. Ale jakoś szkoda mi dnia na sen... jadę dziś do siostry w odwiedziny. Pokażę jej zdjęcia synka, jej najmłodsza córka ma 7 lat i stwierdziła że już jej się tęskni za takim małym bobaskiem i nie może się doczekać jak już urodzę. Z racji tego, że wyprowadzamy sie za miasto ma sobie nawet kupić samochód, żeby częściej nas odwiedzać :-D

marzenka, ja w I trym w ogóle nie miałam dolegliwością zwiazanych z biustem, a teraz mam wielkie obrzmiałe piersi, bolące i swędzące ciemne sutki, więc myślę, że to sprawa indywidualna.

Moje dziecko znów chore, normalnie wsciekla jestem :crazy:

My ślub braliśmy jak bylam w 6 miesiącu, tylko ze u nas byl tylko cywilny i mala impreza. Przy malutkim dziecku to może być ciężko organizować takie rzeczy, wiec chyba lepiej teraz...
Miladyy w Zakopanym pięknie, ja bylam dawno temu ale naprawde zazdroszczę ślubu w takim pięknym miejscu.

Ja bym poleciała sprawdzić od razu skąd ta krew jakby byla jasnoczerwona...

reklama
Marzenka ja piersi miałam zawsze obrzmiałe i drażliwe od dnia jeden do porodu a i po tylko z innych powodów :-)

Dziewczyny u mnie też dziś tragedia z głową. Ledwie żyję. Byłam rano u mamy i zmierzyłam sobie ciśnienie 96/64 . Wstałam właśnie z drzemki z Manią ale niestety nic nie lepiej a dziś przede mną występy u Antka w przedszkolu - jak tu z takim bólem głowy przetrwać koncert 4 latków??? ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry