reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Jutro ciekawy dzień się zapowiada, tyle wizyt, piszcie, czekamy na relacje i trzymamy kciuki:-)

Ja szykuję rzeczy na wyjazd. Te wyjazdy zimowe są dużo grosze, na parę dni więcej rzeczy niż na miesiąc wakacji...
Alexia - mojemu synkowi trochę pomagały te kropelki, właściwie to jedyne, które lekką ulgę mu przynosiły. Miał biedak mega kolki do 7mż.
Kitki - to ja mam do Karpacza bliżej , jakieś 45min, ale Ty za to nad morze masz rzut beretem, tego zazdroszczę :-)
Antus - pierwsze słyszę o tym łupieżu...jak to się objawia? Krostki są wszędzie czy tylko na główce? Co za nazwa? Ciągle jakieś nowe wirusy i choróbska się pojawiają. Zdrówka życzę. A odseparować się od dziecka??? No właśnie niby jak?? Uważaj na siebie.
Amko, kilka tygodni temu Maja miała gorączkę 38,5 przez trzy dni i czerwone gardło, bez kataru i kaszlu. 4 tygodnie temu pojawiła jej się na brzuszku taka grudka jak po ugryzieniu komara, później zamiast zniknąć to rozlała się i stała się płaska i różowa. Po tygodniu dostała krostek na brzuszku i plecach, a po kolejnym tygodniu doszła szyja i czoło... Te krostki są w kolorze ciała nie są czerwone i nie swędzą.

Piszecie o kropelkach na kolki. U nas sprawdziła się laktaza. Okazało się, że Maja nie trawiła na początku laktozy z mleka i kropelki z laktazą szybko załatwiły sprawę. Nie próbowałam tych niemieckich kropelek ale dużo znajomych bardzo je chwaliło.

Witam i ja
My juz po przeprowadzce a ja ledwo zyje. Niby nic nie nosilam wielkiego ale ciagle na nogach, krzatanie sie daje w kosc. Moja corcia dolacza do chorych. Tym razem mamy zapalenie spojowek i lekkie ucha. Do tego dzis z przedszkola przyszla wiadomosc ze jedno z dzieci ma gronkowca! O malo zawalu nie dostalam. No ale po konsultacjach z lekarzem mam sie niby tym gronkowcem nie martwic bo co czwarty jest nosicielem.

Ja w piatek mialam glukoze - nie wiem sama czemu tak wczesnie. Strasznie mi sie dluzylo a najbardziej wypucie tego trunku.

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. Ja mam w czwartek wizyte o 15. Juz nie moge sie doczekac. Bardzo bym chciala eby sie potwierdzila dziewczynka.

Co do kropelek - my akurat mielismy kolki. Tez myslelismy ze to wlasnie nie tolerancja laktozy bo u nas placze zaczely sie bardzo szybko. Ja i tak karmilam a z diety wyeliminowalam prawie wszystko. Kropelek wiele wyprobowalismy az w koncu przyszedl 4m i w zasadzie samo przeszlo.

Dzien dobry u nas pada , pada ,pada snieg :)))wczesnie w tym roku podsypuje ;) pewnie bd zaraz z tego plucha ale chociarz chwile ladnie :)) ja tez chora ale kurujemy sie z dziecmi duzo lwpiej a ja biore oscilococinum i stodal na kaszel bo to homeopatia wiec mozna :) maksiuu w brzuśiu szaleje slodziak :))

Ewe zwolnij tempo wiem ze latwo mowic ale chodzi o dzidzie ;)

reklama
Hej :) a ja dzisiaj sobie pospałam do 8:30.... zaczynam rozglądać się już za prezentami swiątecznymi ,,, mam ich trochę do zrobienia... jeszcze jakiś upominek na Mikołaja.... Masakra:P a Wy jak tam już jakieś prezenty świąteczne kupione?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry