reklama

Kwietniowe mamy 2016

Annika79 oszczędzaj się w takim razie ile się da. Wiem że przy dzieciach nie jest to proste, ale staraj się. Może jest ktoś kto przyjedzie do Ciebie, posiedzi trochę z dziećmi, posprząta lub ugotuje obiad? Koniecznie musisz się oszczędzać i jak najwięcej leżeć.

reklama
Annika jej to uwazaj na siebie ale klocuszki z tych naszych dzieciatek :))

Witam sie w ten Pochmurny dzien ://

Anda witaj ;))))

Goz to dzis zaczelam 24 tydzien ciazy do terminu zostalo mi 17 tygodni i maks. 18 chodzenia w ciazy ja sie pytam kiedy to zlecialo ??

Ostatnia edycja:
Ja po wczorajszej wizycie nie miałam już sił i czasu żeby zdać Wam relację. Mam dobre i złe wiadomości. Dobre, że z Kacperkiem wszystko ok, nadal ma położenie miednicowe i siedzi pupą na łożysku ( ech, te wygodne chłopy, zawsze wiedzą jak się ustawić, już od małego.... ) waży 507 g i przytył w tydzień równe 100g. Gorsze wieści są jeśli chodzi o łożysko. Mamy przodujące i to centralnie, a w związku z tym ryzyko wcześniejszego odklejania i krwotoku. W razie najmniejszego plamienia mam natychmiast jechać do szpitala.
Oszczędzaj się kochana a przede wszystkim staraj się o tym nie myśleć...., żeby się nie nakręcac

Andav witaj :)
Annika oszczędzaj się ile mozesz, rodzinka niech pomoże jak mają możliwość ;)
Bluelovi też się zastanawiam kiedy to tak szybciutko zlecialo. Lada moment będziemy tulic nasze pociechy :)

Annika no faktycznie macie o czym porozmawiac z mezem. Musisz myślec pozytywnie, odpoczywaj ile sie da .
Andav witamy, pisz jak najczęściej:-)
o matko dziewczyny co wy piszecie o tych porodach i opiece po, jak z horrorów :no:
ja miałam ciezki poród, 18 h okropnych bóli i zero rozwarcia, ale położne były bardzo pomocne. u mnie opieka poporodowa wspaniała, salki 2 osobowe, dzieciaczki z mamami. wystarczył dzwonek a pielegniarka przy tobie i zawsze pomocna. mnie po cc pomagała nawet do ubigacji pójsc i moze to smiesznie zabrzmi ale mnie wykąpała :-D ordynator, lekarze i pediatrzy jak z filmu, w życiu tak zyczliwych osób nie spotkałam. jak wychodziłam mąż kupił wielki bukiet kwiatów i czekoladki do pokoju pielegniiarek. pleszew to mały szpital i tylko dwie porodówki ale jak bym mogła to teraz tez bym tam rodziła

Witaj Andav.

Annika faktycznie nie ciekawie z tym łożyskiem ...ale Kacperek już naprawdę spory :) dobrze, ze masz wiedzębedziwsz mogła reagować szybko w razie jakichś dolegliwości.

Ja opiekę w szpitalu wspominam dobrze, ale całego pobytu nie, ale to ze względu na traumę po Cc. Jednak wiedzę teraz mam duzo większa i tez na innym poziomie będę prowadziła rozmowy z personelem wiec nie łatwo będzie mnie podejść :)

dzisiaj mam usg połówkowe także mam nadzieje dowiedzieć sie czy z serduszkiem ok, jaki ten mój potomek już duży i oczywiście na 100% potwierdzić płeć :) dam znać na wizytowym wieczorkiem .

milego dnia :)

No tak Annika to musisz naprawdę jak najwięcej leżeć i się oszczędzać... Wierzę że będzie dobrze. Już na szczęście ponad połowa ciąży za tobą to oby już szybko i przede wszystkim bezpiecznie reszta zleciała...

reklama
Annika - nieciekawie z lozyskiem. Staraj sie polegiwac jak najwiecej. Jeszcze kilkanascie tygodni tylko, dasz rade

Marciosz - mocno trzymam kciuki za polowkowe☺

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry