reklama

Kwietniowe mamy 2016

Aliniawdz trzymaj zawsze przy sobie jakieś warzywo albo owoc jak Cie cos napadnie i butelke wody :) Choć myśle, że w święta i tak każda z nas polegnie :(

Rsz daj znać czy będzie chłopak czy kobitka :)

Kitki mi się wydaje, że lepiej cielisty, bo biały przy ecru bedzie sie wyróżniał za mocno. Ale ogolnie dużo Ci będzie tego stanika widać?

A ja dzisiaj w nocy normalnie nie moglam zasnać przez malucha. Zrobił sobie salę gimnastyczną w brzuchu i do 1.30 nie mogłam oka zmrużyć. Dzisiaj też od rana wariuje :) Co to będzie później.... ;)

U mnie dzisiaj za oknem pada i ponuro jest, aż się nie chce nic robic :baffled:

I pytanie do dziewczyn co są już na zwolnieniu. Czy ja musze jakieś zaświadczenie do ZUS-u zanieść żeby mi płacili jak już minie te 33 dni na zwolnieniu? Czy firma się tym zajmuje? Pytam, bo jak dzwonie do pracy to każdy mówi, że CHYBA raczej nic nie musze dawać ;/ A nie chce mi się iść do ZUS-u i dopytywać o takie rzeczy :) Z góry dzięki za infooo :)

reklama
Porodu nieplanuje... ja 2 x miałabym z oxsytocyna wywoływały na biegu ... Torbę dużo wcześniej u szykuje . Wozek mi sie podoba baby Jagger ....
Poprzednio kupowałam jakiś polski głęboki ... tylko .A później do teraz xlandera spacerowke mam . Wyprawkę będę to nic jak poznam płeć . Laktator mam reczny aventu ale tylko miesnie sobie mozna wyrobic ... jak ktos ma malo pokarmu ( tak jak ja) to kicha . Mysle o medeli ale droga . Sezon chorobowy podejście kolejne... Kasia zapalenie krtani. A w szkole same klasowki ...

Aluniawidz, a przypomnij z jaką wagą "startowałaś"?
Ja w 20 tc mam już +4,5.
W moczu znów wyszły bakterie, a i krew co raz gorzej,dużo krwinek białych, mało hemoglobiny, może to od infekcji,nie wiem. Wizyta za dwa tygodnie, wtedy się dowiem więcej:-)
Kitki, ja bym brała biały, ale tylko dlatego, że w ogóle nie lubię cielistych. Dobrze, że sukienkę w końcu trafiłaś:-)
Klaudyna, mam nadzieję, że u córci to już faktycznie zapowiedź poprawy no a Ty nie daj się chorobie!
Ja zgagi nie mam od 10 tc i marzę, by tak już zostało.

Aluniawdz ja w obu ciazach przytylam po 25 kg i bardzo zaluje ze sie nie pilnowalam takze wiem w czym problem , lekarka chce dobrze dla cb nie denerwuj sie tylko zadtanow sie czego jesz za duzo ??/ bo ja jemnormalnego jedzenia malo ,czasem nawet mi sie nie chce za to slodycze 24 h na dobe :00 i juz mam 9 kg w 26 tyg. Ciazy ;0

Kitki ale masz dzis dzien zabiegany ;( uf

Rsz mam nadzieje ze do wieczora pochwalisz sie po wizycie :))

A dziewczyny jesli chodzi o zgage to polecam polozyc sie na lewym boku i troche podkurczyć kolana. MI pomaga i to bardzo. :)

Znalazłam w necie super rys który wyjaśnia czemu tak jest, ale teraz jak na złośc nie mogę go znaleść wiec spróbuje w inny sposób. 1_refluks.jpg Jak położycie sie na prawe stronie to wszystko z żołądka spływa do przełyku i jest zgaga. Jak na lewym się położycie to budowa żołądka uniemożliwi spływanie i jest lepiej :);):)

Załączniki

• 1_refluks.jpg
    1_refluks.jpg
    7,4 KB · Wyświetleń: 37
Hej,
Bluelovi ja rodziłam na czworakach,stojąco i wisząc przodem przodem do łóżka. Nie dla mnie takie pozycje, nogi mi mdlay przy skurczach i najwygodniej mi było na plecach. Teraz zakładam ze będzie bez komplikacji i szybko. Zakładam może źle słowo, marze byłoby odpowiednie :-)

Zastanawiacie się nad znieczuleniem? Ja nie miałam przy poprzednim ale teraz coraz częściej się zastanawiam.

Rsz..miałam ta książkę...pożyczyłam i nigdy nie dostałam jej spowrotem :(książka super!przydala nam sie niesamowicie bardzo w momencie kiedy nasz synek przechodził zbuntowane etapy chyba tak około 4-5 roku ....pokazała nam jak powinno ubierać sie zdanie w słowa zeby dziecko mogło zrozumieć o co nam chodzi....w zasadzie do teraz już podświadomie rozmawiamy tym sposobem ale już inaczej ..moj synek i córka to dość spore odchowane już dzieci...i nic krzykiem czy w emocjach z nimi nie osiągniemy..wszystko na spokojnie, rozmowy, argumenty....

Alunia nie martw się waga jak dla to przegięcie że ginekolog cie wyzywa o wagę! Kobiety tyka dwa razy więcej tak więc bez przesady. Ja mam podobnie kg na plusie i jak mnie będzie opierniczac to będę miec to gdzieś!
Nise wszystkim zajmuje się firma w której pracujesz
Dorbi dziękujemy :-*
Co do porodu to ja córcie urodziłam tak klasycznie leżąc na plecach i bylo ok i poszło szybko bo 40 min i córcia była z nami teraz nie wiadomo jak będzie i nie chce planować wyjdzie samo :-) co do znieczulenia to z córcia nie miałam bo za szybko poszło a teraz też wszystko zależy od tego jak poród będzie przebiegał.

reklama
Karolka ja się na nic nie nastawiam w związku z porodem. nie planuje nic, naturalny czy cesarka, znieczulenie czy bez, pozycja taka czy siaka - wszystko wyjdzie "w praniu" :)
a powiedz mi, tutaj do porodu miałaś własną koszulę czy szpitalna? muszę sobie poczytać co tu trzeba do szpitala zabrac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry