reklama

Kwietniowe mamy 2016

tak mieszkam w Polsce, do moich koleżanek przyjeżdza od 20-21 tygodnia ciąży co tydzień.... nie wiem czy to w naszych okolicach tak jest... czy co.... jutro się dowiem jak do mnie przyjedzie

reklama
"NFZ refunduje takie wizyty od 21 tygodnia ciąży. Spotkania położnej z pacjentką są prowadzone równolegle do wizyt lekarskich, uzupełniają się tworząc kompletny system opieki nad przyszłą mamą. Wizyty odbywają się od 21 tygodnia co tydzień, a od 32 tygodnia nawet dwa razy w tygodniu."

Ja dzisiaj zwariuje chyba.nie wiem czy zjadłam coś czy to na tle nerwowym (choć nie mam żadnych zmartwień i problemów)ale czuje się jakby mnie mrówki obeszly. Swedzi mnie w różnych miejscach i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić.a nie mam nawet jednej krostki ani wysypki. :-/

Martita to mi chodzi jeszcze o to żeby chociaż z mężem został :D Bo jak on będzie w pracy to muszę go do koleżanki zaprowadzić a sama taksówką jechać...
Ja mam wizytę 07. zobaczymy czy szyjka się poprawiła, trochę się boję, ostatnio przy gościach trochę się więcej nalatałam i teraz jestem zła na siebie dziś to już leżę i boję się ruszyć :sorry2:

reklama
no więc i ja zmierzyłam brzuszek, 101cm w pępku:) pierwsza ciąża, od początku przytyłam 5kg. z 68 na 73. Myślę, że nie dużo.
Za to chciałam was zapytać o rozstępy, bo na brzuchu nie mam jeszcze żadnego, za to piersi i uda mam całe w rozstępach... i to już w 4miesiącu zaczęły wychodzić. jak jest u was?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry