reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kitki a jestem ja bede odbierac 1000becikowego przez rok bo nie pracuje inie bd na zadnym macierzynskim :)

Maz dzisiaj w jednej pracy pozniej w drugiej ,czyli sie dzis nie zobaczymy
A ja sie juz nasprzatalam od rana i mi kregoslup wysiada ,czassem sie zastanawiam po co tyle sprzatam a pozniej zdycham :0 czasami sie zapominam ze to ostatnie tygodnie ;/

reklama
Ja też nie pracuję tutaj, nie mam tu nikogo do dziecka a ciężko znaleźć w takich godzinach pracę w jakich ma przedszkole 7:30-14:30 pracujący rodzice mogą trochę przedłużyć no ale ja skończyłam tu kurs języka i stwierdziłam że pora się decydować na drugie bo czas ucieka

Tez czasami się zastanawiam po co sprzątam skoro moje dziecko jak wroci to zaraz zrobi bałagan :)

Ja po urlopie mam w planie szukac nowej pracy, ale tak licze ze mam rok tego macierzyńskiego, do tego zalegly urlop i jeszcze trzy miesiące wypowiedzenia w obecnej pracy to może z poltora roku uda mi się w domu posiedzieć. A potem chciałabym cos na pol etatu gdyby dalo rade.

Z tym sprzątaniem to ja w głowę dostaje. Moja córka taki bałagan robi a ja z wszystkim musze czekać aż maz wróci i posprząta. Tylko wiecie on nie zawsze widzi bałagan. Wg niego jest czysto :)

Ania mój maz to nigdy bałaganu nie widzi, dla niego wszystko można zrobić później ;) teraz to się w ogole rozleniwil bo jak ja jestem w domu i mam czas na wszystko to on niewiele robi. Na jutro mu zapowiedziałam sprzątanie w garażu to już krecil nosem ;D

Martita właśnie się dowiadywałam co do becikowego to trzeba mieć zaświadczenie o dochodach twoich i męża za 2014 z US (kiedyś można było napisać tylko oświadczenie na podstawie PITa) i z Zusu zaświadczenie o wysokości składek zdrowotnych 9% też za 2014 - nie można tego wziąć z PITa bo tam są tylko te 7% uwzględnione. Warto wcześniej te papierki pozałatwiać żeby później nie latać. Do tego oczywiście wniosek i akt urodzenia. Jeśli się w 2014 zmieniało pracę to chyba jeszcze umowę o pracę trzeba przedstawiać, przynajmniej u mnie w MOPSie tak było. Dochód na członka rodziny nie może być wyższy niż 1922 zł licząc już z maluchem w brzuchu :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry