Dziewczyny a becikowe jednorazowe nie dostaje się bez względu na dochody? Tysiąc ( jednorazowo ) dostaje się wyłącznie za okazanie aktu urodzenia i fakt że było się objętym przed 10 tyg opieką medyczną.
Ja prowadzę działalaność ale opłacam składki preferencyjne i macierzynskiego dostałabym tylko wyrównanie do 1000 złotych z czego i tak musiałabym opłacić składkę, więc zawieszam działalność i rejestruje się jako bezrobotna, aby pobierać pełny tysiąc.
Ktoś pytał o karmienie po cc, ja miałam pokarm od razu, na początku niewiele ale po 2, 3 dniach był nawał. Koleżanki po sn również więc chyba obiektywnie nie ma różnicy, ale wydaje mi się że ma to związek z akcją porodową i naszą głową, ja nie wiedziałam , że mówi się iż po cc karmienie jest trudniejsze, bo nie przygotowałam się na operację i nic nie wiedziałam, dlatego też nie ''blokowałam'' głowy. Pozatym siarę miałam już od 30 tygodnia.
Czytam Wasze relacje z wizyt usg - ale te dzieciaczki już spore

wspaniale ! zbliżamy się wielkimi krokami do spotkań z Nimi
Ja nadal odczuwam bóle w kroczu ( te opisywane przeze mnie zakwasy, albo skopanie tyłka

) , ale nauczyłam się z tym funkcjonować. Brzuszek mi już naprawdę ciąży i z tygodnia na tydzień ewidentnie widać powiększenie jego obwodu

Waga narazie przystopowała i cały czas +4 kg.