reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
A ja jeszcze sie dowiedziałam, ze pod koniec lutego będą mi lazienke rozwalac bo w calym bloku będą wymieniane rury od wody i ścieków. Ładny syf mi sie szykuje na koniec ciąży.
Dobrze, że nie zaczęliśmy robić tej łazienki...

Ja również (tak jak kitki) cały czas biorę Pregna Plus.

Alunia to rzeczywiście czeka Was niezły bałagan. Dobrze chociaż że pod koniec lutego a nie np. pod koniec kwietnia

u nas balokny na wiosne mają robic własnie gdzies tak od kwietania.kompleksowo, skuwać stare kafelki kłasc nowe, daszki itp.... nie wiem gdzie z dzieciem uciekne:/

Co do wagi z ust to ja wiele razy pisałam, ze jest na tyle orientacyjna ze nie ma co porównywać. Ważne zeby dziecko przybieralo na wadze.

Ja biorę witaminy Vita mama 2, ale niw codziennie.

Dzis byłam z corka na kontroli u neurolog, lekarka chciala ja zapisać na badanie eeg i pyta na kiedy mam termin. Jak jej powiedziałam, ze na 1 kwietnia to powiedziała, ze za "poważnie" wyglądam i na pewno urodzę wczesniej wiec dala mi skierowanie na badanie cito i wizytę na 7 marca...

Ja też jestem zdecydowana na pobranie krwi pępowinowej tylko nie wiem jaki jest tego koszt jedni mi mówią ze 2000 a inni 3600 więc troszkę nieogarniam

reklama
Martita czyli prima a prilis widocznie Ci nie grozi :) Dobrze że tak w miarę szybko będziecie mieli to badanie dla córeczki :)

Ania1982 mogę Ci dać znać jutro jak teraz wygląda z opłatami bo akurat będzie u mnie babeczka, chociaż my mamy drugie dziecko więc już będzie taniej. Co do kosztów to my bankowaliśmy w 2014 i wtedy płaciliśmy na wstępnie 600 płatne tydzień po podpisaniu umowy (zwrotne jeśli krew okaże się nieprzydatna albo np. okaże się że jest jej za mało), potem 1700 płatne po narodzinach dziecka. Potem już opłaty roczne my mamy 450 zł, pierwsza opłata płatna jak dziecko skończy rok. Czyli na wstępie jakieś 2300 + po roku pierwsza roczna opłata. To jest jeden z tańszych pakietów bo są też droższe z jakimiś dodatkowymi ubezpieczeniami itd. dlatego pewnie słyszałaś o takim rozstrzale cenn. Ostatnio jako osoby które już bankują krew poleciliśmy znajomych którzy też chcieli bankować w PKMB i wtedy i my i oni mają zniżkę 200 zł więc opłaca się żeby ktoś Was polecił, jeśli nie masz nikogo takiego mogę to być ja :) W końcu ani u Ciebie ani u mnie 200 zł piechotą nie chodzi :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry