Marzenka, co za poświęcenie

A musiałaś zamawiać wcześniej, żeby na pewno dla Ciebie nie zabrakło, czy nie było zapisów? Moja siostra tydzień wcześniej zapisywała się w cukierni na faworki i pączki, ale to na wyspie.
Martita, a co to za smuteczki?
Ja mam ostatnio straszny problem z tym, że każda, nawet najmniejsza aktywność fizyczna, jak spacer, czy ćwiczenie rąk z lekkimi ciężarkami mnie męczy :/ a pogoda taka, że niemal słyszę , jak adidasy mnie z szafy wzywają, żebym w nie wskoczyła i pobiegała

W taką pogodę i temperaturę zawsze najlepiej mi się biegało albo podczas letniego deszczu, o wtedy to czułam się niezwyciężona

No, a teraz krótki spacerek odreagowuję przez pół dnia na kanapie he he
Zaraz wybieram się do cukierni, mam nadzieję, że dostanę jeszcze faworki, bo w planach mam całą tackę dla siebie

Tak czytam Wasze wpisy i mam wrażenie, że chyba ka,zda z Was łyka coś dodatkowo. Ja odkąd skończyłam opakowanie kwasu foliowego i pregna plus, +/- 14 tc nie biorę zupełnie nic. Wyniki mam od początku słabe, zarówno krew jak i mocz, ale czuję się dobrze. Jedynie sił brak, o czym pisałam przed chwilą. No i brzuch ciągnie przy chodzeniu, ale to już normalka na tym etapie ciąży.
We wtorek miałam usg, Mały lezy sobie w poprzek

Waga nieco ponad kilogram; brzuszek nadal "młodszy: o dwa tygodnie od główki i nóżek, ale doktor mówi, że nie ma powodów do obaw, chłopiec po prostu jest szczupły

Kolejne badanie za dwa tygodnie(przyznam, ze zaczyna mnie męczyć tak częste jeżdżenie do lekarza)
A wzięłam w końcu druki - wnioski o urlop macierzyński i rodzicielski i okazuje si,e, że nieaktualne, bo 20 t macierzyńskiego, 6 t dodatkowego macierzyńskiego i 20 rodzicielskiego. I znów będę musiała jechać do kadr, bo mailem pewnie mi jędze nic nie wyślą.
Dziewczyny, na co zwracałyście uwagę przy wyborze przychodni? Bo ja mam jedną niemal pod nosem i z wygody tutaj złożyłabym deklarację, ale może podpowiecie, czy warto o coś wcześniej wypytać?