reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ide dokonczyc rosol i makaron ugotowac. O 14 odstawiam core do tesciow i podjade chyba na skleph na odstresowanie i o 15 jade do centrum do lekarza.

reklama
Antuś kurcze, mam nadzieję, że wszystko się szybko poprawi :-*
Rsz dobrze, że masz taka fajną położną, to leż kochana i uważaj na was, co do lekarza może i ja też bym poszła do innego skonsultować co i jak...
Aniu mi i twardnieje brzuch i boli jak na okres :-(
Ania ja na takich co ty masz iść nie byłam ale na warsztatach np świadoma mama itp byłam juz nie raz i zawsze wracam zadowolona :-)
Kitki ja mam taki sam i łykam bez problemu ale ja mam tyle tabletek rano do łykania, że jestem przyzwyczajona :-P rano łykam 3 na raz wieczorem 2 :-D
Kasiunia kciuki :-*
Bluelovi mamy dolegliwości...widzę, że w ten sma dzień koczymy tygodnie u mnie koniec 31 zaczyna się 32 tc :-D
Milka jejku biedna, mam nadzieje, ze minie ci to wszystko szybko :-*
Drobi jeśli chodzi o przychodnię to ja wybrałam taką żeby miec blisko ale i szukałam opinii o lekarzach i wypytałam znajomych lekarzy itd żeby trafić na dobrą opiekę, dobrych lekarzy, przyjaznych i konkretnych i tak mi się udało córcią na super panią doktor, bardzo jestem z niej zadowolona druga też będzie do niej chodzić, i moja lakarta też jest super, może i nie jest sympatyczna ale widać, że wie co robi i już nie raz mi pomogła ;-)
ja od rana sprzątanie porządne, mała teraz ma drzemkę, ja wystawiam ciuszki na sprzedaż, o 14 obiadek i jedziemy do teściów po wszystkie sprzęty, i zjemy sobie pączki :-D jakie plany u was? Ile już pączków zjedzonych :-D ?

Drobi ja sprawdzałam lekarzy na znany lekarz.pl i jak w przychodni byli sami tacy z bardzo negatywnymi komentarzami to odpadło. Próbowałam tez z polecenia położnej szukać ale tu problem bo nie chcą dojeżdżać nawet 15 min. .. Wiec ostatecznie wybrałam przychodnie blisko domu i od razu poszłam z położna pogadać bo jakby była czarownica to można bardzo łatwo za darmo zmienić. Wiec moim zdaniem spróbuj najpierw to co masz blisko i wygodnie a jak coś to się zapiszesz w innym miejscu :)

Drobi ja wybralam najblizsza przychodnie, ale nie lubie tam chodzic bo pediatra co tam przyjmuje do niczego sie nie nadaje. Chodzimy tylko po jakies skierowania raz na pol roki, wlascowie to maz chodzi bo mi by chyba cierpliwosci nie starczylo. A tak to leczymy sie prywatnie.

Kitki glukoza ok, chociaż ta na czczo faktycznie jakaś niska.

Ja wracam do domku, zęba nie wyrwalam, bo chyba ze 30 osób wkolejce było... Jutro na 7 pojadę yo się może dostanę.
Zachaczylam o lumpeks. Za 20 zł kupiłam piękna pościel dla siebie i M do nowego łóżeczka:-)
Dla malutkiej oczywiscie wzięłam body, ale tylko 2 szt bo już wszystko przebrane.

Dzisiaj pierwszego pączka dostałam za darmo bo rozdawali na ulicy z radia Łódź, więc się nie zastanawialam tylko wzięłam ;-)

Klaudyna - a jak wystawiasz te ciuszki? Jako pake na allegro czy jak? Bo ja bym chciala wystawic jako taka pake ale nie wiem jak to sie robi. Trzeba chyba najpierw w jakims programie ale jak i co to czarna magia dla mnie

Dziękuję za podpowiedzi, zatem będę googlować. Ja też raczej prywatnie chodzę, ale z dzieckiem pewnie czasem na NFZ będę się chciała dostać, chociażby na obowiązkowe szczepienia, bilans itp; no i o położnej też teraz myślę, bo nie chcę, żeby przyjeżdżała tamta, z którą pracowałam :)
Ja właśnie zjadłam pierwszego pączka i trochę jestem zawiedziona, bo nie był najlepszy, za to faworki kupiłam dobre w piekarni/cukierni Gromulski, sprawdzone już w zeszłym tygodniu:)
Klaudyna, Bluelovi u Was to już właściwie ostatnia prosta :) Wytrwałości dziewczyny, jeszcze trochę:)

Witajcie :)

Ja tez od czasu zaprzestania kwasu foliowego, nie biorę żadnych tabletek. Wyniki mam dobre, wiec nie ma potrzeby.

Zauważyłam u siebie rownież coraz bardziej męczące wahania nastroju, ale od razu sobie mowię ze to ciąża i staram sie zrelaksować, bo pamietam ze w pierwszej ciazy pod koniec naprawdę ryczałem dzień w dzień. Teraz bede mądrzejsza :P
Zazdroszczę tym z początku kwietnia dwa tygodnie to duuuuża różnica :)

Obkupilam sie troszkę , tzn Alicje :) no ucieszyło mnie to jak gwiazdka z nieba Haha. A najważniejsze - skończyli nam meble w pokoju i od jutra zaczynam układanie rzeczy , jest przepięknie ! :) także jak skończę nasza sypialnie to wezmę sie za pokój Małej :)

Pozdrawiam wszystkie kwietnioweczki !

Obudziłam się dziś na dźwięk zamykanych drzwi wejściowych, zdziwiłam się czemu mnie Mój nie obudził przed wyjściem do pracy - mamy takie swoje rytuały, bez buziaka i pogadanek ze mną (nawet na półśpiąco) nie ma wychodzenia rano z domu ;) :p Zdziwiłam się, oczywiście już sobie nawyobrażałam, że może coś głupiego przez sen powiedziałam i się pogniewał. Nawet nie wiem skąd ten pomysł bo on jest raczej średnio obrażalski, ale mojej głowie niewiele potrzeba do wymyślania takich głupot teraz :D Nie minęło parę minut, a mój mężczyzna wraca z 3 pączkami dla mnie :D Ach, dwa już zniknęły :D

Dziewczyny czy któraś z Was brała kiedyś udział w warsztatach Bezpieczny Maluch? Przed chwilką się zapisałam, niedługo będą w moim mieście i jestem ciekawa jak to wygląda :D
Tu znajdziecie harmonogram spotkań, może któraś jeszcze skorzysta:
Bezpieczny Maluch <<KLIK
Tak ja brałam. Mimo że to moja druga ciaza Ale się zdecydowałam. Fajna część o fotelikach i bezpieczeństwie dziecka w aucie dodatkowo fajna część o pierwszej pomocy dla malucha. Reszta była dla mnie trochę nudna Ale to dlatego że to druga ciaza.

reklama
Ania50, ja brałam udział w poprzedniej ciąży. Tak jak napisała Ewe, było dużo przydatnych informacji o tym jak prawidłowo zapinać dziecko w foteliku, jak poprawnie naciągać pasy, jak udzielić pierwszej pomocy, było trochę o karmieniu piersią, o diecie mamy ciężarnej, oczywiście nie obyło się bez prezentacji super ekstra środków odkażających, było sporo o banku krwi pępowinowej i wiele innych fajnych rzeczy. Było losowanie nagród. Jedyne co wspominam dobrze to to, że mężowie siedzieli obok swoich ciężarnych żon, nie zwracając uwagi na to, że inne ciężarne stoją i podpierają ścianę bo nie mają gdzie usiąść :/
Co do naszych ciążowych problemów, to dzisiaj nie mogłam spać prawie całą noc, tak bolały mnie biodra :(
Ja dzisiaj kupiłam 4 pączki dla mężusia, ale sama byłam u teściowej zjeść, bo robiła pączki i jeszcze załapałam się na takiego pączusia z cukierni, bo ciocia też wpadła do teściowej na kawę i przyniosła całą pakę pączków :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry