reklama

Kwietniowe mamy 2016

Beata - to tak jak ja tez mialam astygmatyzm i soczewek zwyklych nie moglam nosic
Ja też mam dość małą wadę, bo -1,25 w obu oczach i astygmatyzm i generalnie przez astygmatyzm muszę nosić okulary, bo optycy nie zalecają soczewek.

dziewczyny w PL zalecają szczepić się w ciąży przeciw krztuscowi??
dziewczyny z UK, szczepicie się tutaj na to?

Nie wiem jak to wygląda ze szczepieniem przeciwko krzuścowi, ale jak miałam 19 lat miałam mieć robione to szczepienie ale pod warunkiem, że nie jestem w ciąży. Może w mojej przychodni po prostu było to nie zalecane... Milka, ale chodzi Ci o jakieś dodatkowe szczepienie, czy normalnie o to, które jest w kalendarzu szczepień?

reklama
Wywalilo mnie i wcielo posta.
Milka ja po godzinę zakupów padam:-(
Co do skurczy to mi twardnieje brzuch i ból jak przy miesiączce
Co do wkładu do wanienki to ja kapalam bez było mi wygodniej tak
Kitki ty ciągle jakieś stres masz biedna
Co do macierzyńskiego ja biorę na rok 80% tak bardziej się opłaca
Milka mi nikt o tym szczepieniu nie mówił
U mnie ciężka noc córcia w nocy 3 h nie chciała spać do tego chodzenie do wc i padam, a w planach dziś pranie i może dalsze zakupy wyprawkowe. Wieczorem przyjeżdża do mnie siostrzenica i siostrzeniec :-)

Schauma - bardzo jasno wszystko opisalas☺ mi tez w pracy cos tlumaczyli wlasnie ze zrezygnowac albo podzielic rodzicielski mozna tylko jak sie wezmie od razu 80% a jak najpierw 100 a pozniej 60 to nic nie mozna skrocic

Ja wade mialam -2.5 i -3 chyba o ile dobrze pamietam. Ale mialam b duzy astygmatyzm i to byl glowny problem. Teraz jezdze autem i nie slepie jak kret i w nocy tez jest ok wszystko widze

a ja wzięłam się dziś w końcu za zmywanie podłóg bo już nie mogłam patrzeć :) muszę jeszcze z szafy coś wygrzebać w co się mieszczę i nadaje się na urodziny :/ nie wiem czy nie skończy się to jeszcze jakimiś szybkimi zakupami bo ciężko to widzę, a jednak nie wypada na taką dużą imprezę iść w jeansach :/

Co do tego szczepienia na krztusiec to pamiętam że właśnie był warunek że nie jest się w ciąży, a teraz nikt mi szczepienia żadnego nie proponował. Jakoś w ciąży pewnie bym się i tak nie zdecydowała.

Ja od poniedzialku sie zajme dokladnie tymi wszystkimi dokumentami, ogarne co i jak. Ale szlag mnie trafia, bo jedno male dzieco a tyle papierow. Ciekawe jakie dokumenty beda potrzebne do 500 zl na drugie...

Schauma z tymi urlopami jest wlasnie tak jak ty napisalas, przynajmniej ja tez tak zrozumiałam.
O szczepieniach nic niewiem, ale i tak bym się nie szczepila :P
Ja juz dom mam ogarnięty :) tzn "ogarnięty" bo mąż posprzątam, ja tam bym jeszcze na poprawki wziela ale co ttam :P :D
Miłego dnia mamuśki :-*

Co do wady wzroku to ja mam -3,75 i lekki astygmatyzm, ale nosze zwykle soczewki. Na pewno po ciazy musze isc na badanie zeby dokladnie sprawdzic moc jakiej potrzebuje bo w ciazy teraz wyszlo mi troche inaczej, ale okulista nie kazala mi na razie nic zmieniac.

Fenika wspolczuje i duzo zdrowia zycze!

Na dzis brak planow, zjem sniadanie i jade po corke do mamy, chociaz podobno mowila, ze dzis tez chce u niej spac. Maz do pracy na 16, teraz spi wiec nici ze wspolnego czasu...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry