Byłam z rana na pierwszych badaniach krwi na czczo. Pusty żołądek nakręcał dodatkowo poranne mdłości.

Zjadłam śniadanie, pewnie będę miała spokój do 18. Akurat wtedy mąż wraca z pracy i mi już dogaduje, że chyba na jego widok mnie mdli.

Co do badań, też się zastanawiam, jak to teraz będzie. Z pierwszym synem miałam 25 lat, a teraz 31 (rocznik również '88). Dzisiaj miałam m.in. morfologię, glukozę, mocz, HiV, toksoplazmozę, VDRL, grupę krwi (nie wiem, na co to robili, bo mam i tak ważny dokument ze swoją grupą)...
Kaszlu nie mam, ale obawiam się, że niestety złapałam wilka. Słyszałam, że nie można teraz furaginy, więc trzeba będzie się zaopatrzyć w suszoną żurawinkę. W pierwszej ciąży miałam problemy z przeziębieniem i piłam domowy syrop z cebuli, miodu, cytryny i czosnku. Jest też taki syrop jak P/renale/n (bez ukośników, bo coś mi zacenzurowało nazwę) dla kobiet w ciąży na zaziębienie.
Co do porodu, chciałabym znowu urodzić naturalnie. Doszłam bardzo szybko do siebie po takim rozwiązaniu, choć przy samym porodzie bolało jak skurczybyk (trwał 12 godzin bez znieczuleń ;/). Chciałabym być w pełni sprawna fizycznie, jak wrócę do domu, bo mąż długo pracuje (pewnie nie dostanie zbyt dużo urlopu...) i w ciągu prawie całego dnia będę musiała sama sobie dawać radę z dwójką dzieci, dźwiganiem itd. Moi rodzice daleko, bo ja z lubelskiego, a mieszkam w Bydgoszczy, teściowa też daleko, nie ma nikogo do pomocy... Moja mama niestety nabawiła się po cesarce ze mną sporej przepukliny.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty i badania. ^_^