reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Zależy od lekarza. W 1 ciąży miałam wielkiego krwiaka i krew po nogach ciekła. Mam 2 lekarzy z kliniki i prowadzącego i obaj kazali funkcjonować normalnie ale nie dźwigać. Koleżanka pojechała na sor to leżała tydzień na patologi, miała leżeć miesiąc w domu i zero seksu (poszła do innego dr to się za głowę złapał)
No też zauważyłam, ze co lekarz to inne podejscie, w necie też różne zalecenia. Mnie zwolnienia nie dali i generalnie zadnych takich wytycznych oprócz leków. W 1 ciąży tez mialam krwiaka, ale to było takie plamienie. Teraz mam takie już, jakies resztki. Moja ginka na urlopie, dopiero za tydzień wizyta. Ale ja i tak ostatnio jestem taka bez sił, że głównie odpoczywam, leżę. Staram sie oszczędzać trochę, zadnych ćwiczeń, forsowania.
Ja już powiedzialam rodzicom, bo ciężko to ukryć juz, średnio sie czuje. Powiedziałam tez w pracy, bo po tym maratonie w szpitalu stwierdziłam, ze cokolwiek sie nie wydarzy, no to bedzie wiadomo jaka jest przyczyna i nie bede juz zwlekać.

reklama
No też zauważyłam, ze co lekarz to inne podejscie, w necie też różne zalecenia. Mnie zwolnienia nie dali i generalnie zadnych takich wytycznych oprócz leków. W 1 ciąży tez mialam krwiaka, ale to było takie plamienie. Teraz mam takie już, jakies resztki. Moja ginka na urlopie, dopiero za tydzień wizyta. Ale ja i tak ostatnio jestem taka bez sił, że głównie odpoczywam, leżę. Staram sie oszczędzać trochę, zadnych ćwiczeń, forsowania.
Ja już powiedzialam rodzicom, bo ciężko to ukryć juz, średnio sie czuje. Powiedziałam tez w pracy, bo po tym maratonie w szpitalu stwierdziłam, ze cokolwiek sie nie wydarzy, no to bedzie wiadomo jaka jest przyczyna i nie bede juz zwlekać.
U mnie w pracy nie wiedzą. Ja jestem na wypoczynkowym do 12 października 😂

Ja powiem Wam ze nie mam siły na nic taka jestem słaba wszystko mnie męczy zrobię pranie i już nie mam sił jak za długo stoję przy garach to tez musze zaraz usiąść bo słabo się robi , ja tak czekam na ten drugi trymestr i mam taką wielka nadzieję że będzie w nim lepiej 🙈

Ja powiem Wam ze nie mam siły na nic taka jestem słaba wszystko mnie męczy zrobię pranie i już nie mam sił jak za długo stoję przy garach to tez musze zaraz usiąść bo słabo się robi , ja tak czekam na ten drugi trymestr i mam taką wielka nadzieję że będzie w nim lepiej 🙈
W pierwszej ciąży i teraz też nie mogę stać w miejscu bo mi słabo. Mogę chodzić i jest ok. W pierwszej ciąży miałam tak całą

Też pokładam wielkie nadzieje w 2 trymestrze ale jeszcze miesiąc trzeba się przemęczyć 🥲

Ja dziś tylko jakieś lekkie mdłości rano, później już w porządku, zrobiłam sobie zupę jarzynową i ja dziś jem :D
Mega smaka zrobiłyście mi na placki xD
Za to sikam w ciągu dnia po kilkanaście razy, to się narazie nie zmienia

reklama
Boże nie wiem co się dzieje ale tak źle nie było, nie mogę pić wody, już dwa spotkania z kiblem od obiadu 🥹
Mam dziewczyny to samo, teraz od ok tygodnia jest na pewno lepiej, tak do 17 nawet funkcjonuje, wiadomo że są dni gdzie ta słabość ogarnia, ale jest lepiej jak było, jednak wieczorem totalna dętka...zaraz dzieci spać i siadam nic nie robie...

Do góry