• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietnióweczki 2008

SILKA mi tez sie nie wydaje zeby to kolka byla..tym bardziej ze maly jest jeszcze za maly na kolki .. kolki okolo 3 - 4 tyg sie pojawiaja...
predzej to glod.. lub tak jak Renia pisze chec spania na raczkach

a na rekach tez ci palcze???

reklama
Silka może po prostu chce być blisko ciebie i jak go odkładasz to jest mu źle. Noworodki tak mają. Czasem czują, że jest im źle i płaczą bo nie mają pojęcia, że zaraz może być lepiej. (wiem to z mądrej książki pt"dziecko":-))

Rozgrzewa sie jelitka:-)
To sa takie domowe sposoby i nie powinno sie do nich maluszka (czyt. organizmu) przyzwyczajac, tak samo jest z robieniem kupki na termometr, to wszystko jest w razie sytuacji gdzie juz nic nie pomaga, a jak sie zacznie to stosowac przy pierwszej lepszej okazji to maluszek (czyt. organizm) juz inaczej nie bedzie umial:tak:. Takze to sa informacje Awaryjne:-D

pewnie masz zapchane cycki ... to skutek tego ze dokarmiasz .. odciagaj mliczkooo jak podajesz butle ...
u mnie chyba wraca do normy bo mlekojad cos spokojny i nie mlaszcze ustami co chwile...:-D

odciągam dość często mleko, przed przystawieniem, jak Leo nie opróżni. Czasem między karmieniami. Ale i tak co jakiś czas robią się obrzmiałe i ledwo co z nich kapie, w tedy masuje je pod prysznicem, bo u mnie, to najlepiej działa.
Kas a czy wszystkie mamy mają kryzys??

odciągam dość często mleko, przed przystawieniem, jak Leo nie opróżni. Czasem między karmieniami. Ale i tak co jakiś czas robią się obrzmiałe i ledwo co z nich kapie, w tedy masuje je pod prysznicem, bo u mnie, to najlepiej działa.
Kas a czy wszystkie mamy mają kryzys
??

chyba tak:-):-D pierwszy jest okolo 3 tyg, pozniej 6 tydz...3 miesiac, 9 miesiac......

hej.

mialam napisac o Aduni, ale juz wiecie :-)

mam pytanie... od wczoraj Alanek jest strasznie niespokojny, prezy sie, prostuje nozki i placze :-( myslicie, ze to brzuszek ?? kurde, ale ja nic nie zjadlam takiego, zeby moglo go bolec... juz sama nie wiem... teraz spi u mnie na rekach, a jak tylko go odloze do lozeczka, to sie wybudza i prezy... czy jest cos co moge dac takiemu maluszkowi na ten bolacy brzusio ????? strasznie mi go szkoda, jak tak placze :-( poradzcie:sorry2:

Od 2 tygodnia mozna podawac Plantex - bardzo polecam. Daję duża ulgę dizdzisowi. Mi przy Maksie się bardzo sprawdziło:tak:

Ja od poczatku Marcelka odkładam do łozeczka albo na kocyk. Dzieki temu sam zasypia. Wiem, ze to bardzo procentuje :tak: Mimo, ze czasem mam ochotę uśpić go na rekach ie robię tego:happy:

Bardzo polecam tez owijanie maluszka w "becik" tak zeby miał unieruchomionę rączki:tak: Dzieci do 6 tygodnia boją sie swoich rączek i lubia być w pozycji płodowej unieruchomione:happy:
To wazne zwłaszcza kiedy dzidziuś idzie spac:tak:

KASIA GRATULACJE!!! NIECH SIE EMILKA ZDROWO CHOWA:-)

Naniu sliczny Marcelek:-), i w ogole nie widac ze w ciazy bylas:tak:, a mi jeszcze kuperek zostal no:angry:, jak Wy to robicie;-), Fajny masz wozio:tak:

Witam sie z wszystkimi:-)

Kochanie mi jezscze zostało 11 kg:baffled: do zrzucenia. To tylko zdjęcie i w dodatku w wielkiej dresowej bluzie:-p

A i polecam pas poporodowy:-) oj warto warto go uzywac :tak: Na allegro np. Pani Teresa:-)

była pani pediatra Leo waży 3300g
z mleka Alprem dla wcześniaków przechodzimy na Bebilon.

a teraz zmykam jedziemy wybrać obrączki i załatwić alkohol na wesele.
Najlepsze bo alkohol kupujemy za becikowe, które wczoraj przyszło<lol>

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry