reklama

Kwietnióweczki 2008

Witam wszystkie:-)
Lucky ja cie podziwiam, trojka brzdaców.. ja z jedna ledwo wydalam.. wogole nie wyobrazam sobie kiedy znalazlabym czas dla drugiego dziecka... trzymam kciuki i pozdrawiam wszystkie mamy ktore radza sobie z tyloma obowiazkami:tak:

a u mojej nie dosc ze te kolki, to marudna byla wczoraj caly dzien, co 1,5 godziny by na cycku wisiala, czyzby miala ten skok rozwojowy? gdzie mi sie pomiesci ta wieksza ilosc mleka, chyba pekne predzej.. pic jej sie chcialo ale dopoic ja herbatka to nie lada wyczyn ;-)

moja mama wczoraj przyszla ponianczyc wnusie.. szkoda tylko ze przyszla jak malej sie kolka zaczela.. probowala sie wykazac w uspokajaniu jej, ale jej nie wychodzilo, mala sie darla w nieboglosy a ona do mnie zebym sobie zrobila co tam mam zrobic.. glowa mnie tylko z tego krzyku zaczela bolec, jak tu sie na czyms skupic jak ci sie dziecko od placzu zanosi.. zabralalm ja i jako tako uspokoilam to mama znowu mi ja zabrala a mala znowu w ryk.. po godzinie mialam dosc.. mama poszla a mala zasnela.. zauwazylam ze jak nikt nie przylazi i jej nie rozprasza to jakos latwiej mi ja uspokoic.. mam gdzies takie checi, po ktorych do 23 musze dziecko uspokajac:crazy: szkoda tylko ze jakos to do nikogo nie dociera (obie babcie sa takie nagorliwe- jedna wpada w panike i jechalaby na pogotowie bo mala sie zanosi a druga wychodzi z kolei z zalozenia ze dizecko musi czasem poplakac i bedzie mialo piekniejsze oczy)... wnerwiaja mnie tylko tym przylazeniem

no ale koniec narzekania.. maz do pracy wyslany a mala wlasnie sie obudzial :-)

reklama
Lucky - trzymaj się dzielna kobietko! I poproś jakąś psiapsiółę o opiekę nad chłopcami chociaż na godzinkę.

Jenyyy, jak mi się nic nie chce... poproszę tydzień zwolnienia od wszystkiego :) Jakiś leń mnie ogarnął. A wczoraj po południu coś mi w stawy w nogach weszło i ledwo chodziłam, jak połamana. Dopiero jak mnie mąż wieczorem wymasował i wygrzałam się w łóżeczku to przeszło. To pewnie te 4 godziny spacerku zrobiły swoje ;)

miłego dnia dziołszki.

Dobry.
Jestem wykończona.
Więc się tylko przywitam że jeszcze żyję.
Leo dostał wczoraj kolejne sterydy i chyba w nocy mu coś po nich dokuczało, bo spać mi w nocy wcale nie chciał. Więc wybaczcie ale dzisiaj z wami nie posiedzę
buziam

Hej :-)

Ja szybciutko się melduję i buziam Was wszystkie... Okrąglinek zasnął, a na 11 mamy do lekarza, więc szybko muszę się prz:-)yszykować, bo pewnie zaraz usłyszę z sypialni " ehe, ehe, eheeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " albo " łaaaaaaa, łaaaaaaaaaaa, łaaaaaaaaa " to zależy chyba od nastroju synka :-D:-D:-D:-D

Lucky, ja Ciebie podziwiam potrójnie !!!!!!!!! Ja z jednym mam Meksyk, a co dopiero z trójką :szok: Kobieto, jak Ty dajesz radę ?? Szacun ;-):tak::happy:

Kasiak ja Ciebie rozumiem !! Mam to samo z moją mamą :baffled: Zawsze wszystko wie lepiej i najlepsze jest to, że jak coś powiem nie po Jej myśli, to się obrazi :sorry2::nerd: Jakoś to trzeba przetrzymać i się nie dawać !! Buźki !!!

Dzień dobry wszystkim Kwietnióweczkom i ja uciekam. Po wizycie spacerek, więc będziemy po południu :happy:

Papapapa

Heja mamuśki dziień narzekan ok dołanczam sie i Ja!

Mam urwanie glowy....

ja tez cycem juz nie karmie maly nie chce juz ssac przez to dokarmianie butelka a tak myslalnm ze chociaz do 3 miecha pokarmie a tu lipa totalna... pierw ciagnol 15 minut potem maloalo na 10 i butla bo sie szarpal denerwowal..ostatnio 3 minuty a od 2 dni tylko butla cyca nawet nie chce... no trudno chcialam dobrze.....dzieki mojemu zywieniu kiolek nie mial tak dbalam o diete a teraz na tym sztucznym nie wiem jak to bedzie karmie tym nan 1 bo nigdzie nie ma u mnie nan ha .....

Ktora jeszcze karmi tylko butlą?i jakim mlekiem?

Jeju co ja mam zrobic z cycakmi mleko jak glupie sie produkuja...piesi są nabrzmiale twarde i mnie strasznie bola co ja mam zrobic?maly jadl to takich akcji nie bylo a teraz jak nie chce ciagnac to takie cos jeju ....

Jakby tego bylo malo to moj Dominik od 2 dni kaszle znowu jak szalony i ma katar nieziemski.... na dodatek patrze a on ma stan juz podgoraczkowy...na 11 do lekarza go zarejstrowalam no nie niedawno chorowal a teraz tez juz zima mial sie lepiej..a jak cieplutko to tak mi choruje bidulek...i teraz sie boje ze moj Sebcio tez podlapie jeju....pfuuuu wypluc....bo wykrakam jeszcze.... i z tego wszystkiego ryczec mi sie chce bo sie boje ten biedny cierpi bo kaszel nie daje mu za wygrana a ten maluszek jak podlapie to ja juz nie wiem......

A i chialam jeszcze wam piowiedziec ze jak karmie od 2 dni tylko sztucznym to maly mi zaczol regul;arnie jesc nie dosc ze je tak 90ml juz to co do zegarka co 3 godziny a nawet ostatnio co 4 i spi lepeij...czyli moim chyba mlekiem sie nie dojadal...? w kazdym badz razie ide do lekarki dzis tazke zarejstroeaalam moje dzieciaczki i siebie zobaczy,y co mi powie.....

Pewnie z tego tytulu nie bede maial czasu nawet do Was zajrzec....ale obiecuje ze jak tylko sie to ureguluje wparuje pełna gęba...

A Tym czasem całuje Was mocno i pozdrawiam...Mam nadzieje ze Wasze niunie sie chowaja dobrze....

KASIAK u mnie to samo z mamą:baffled:

IZA też chce wolnego tydzień najlepiej nan bahamach...:-D:laugh2:

MASIU oby Leoś w dzień dał spokój mamusi....:tak:;-)

LUCKY ściskam...jesteś bardzo dzielna kochana kobito....pamietamy o cię....:-)

SILA powodzenia na bilansie i daj znać jak tam urósło Alanek...:-)

LADY ja karmię tylko butlą...ale wiesz ja mam ten preparat mleko zastępczy.bo mały ma uczulenie na mleko....a NAN HA kupisz w aptece....ja miałam takie jazdy z cyckami przez 4 dni jak przestałam karmić...luuudzie kapusta szła w ruch non stop chodziłam obłożona non stop i wyciskałam ręcznie nie laktatorem ale trza mocno cisnąć aż wycisnęłam ten zastój,ale łatwo nie było....teraz odciągam laktatorem dwa razy dziennie malutko i na razie starcza....powoli sam zaniknie...POWODZENIA

Reszcie mówię DZIEŃ DOBRY i życzę miłego dnia:-)

Co do Witaminy D to ja mam ja w kapsulce tak jak witamine K.... i wciskam cała mu prosto do buzi nie mam zadnych z tym problemow....

Mały spi ..... drugi dalej sie meczy a ja nie umeim mu pomoc ale zaraz lekarka zaradzi ...pewnie antybiotykiem sie to skonczy cos tak czuje.... zaraz wychodze bo zanim dojde tam do przychodni to godzinka zleci hahahaa

Ok teraz serio lece buzki duze!!!

Masiu gratuluje kontynuacji nauki!!!!Samych sukcesów!

Przepraszam ze nie pisze do kazdej bezposrednio ale pisze co mi slina najezyk przyniesie i nawet nie moge sie z tych nerwowo skoncentrowac.... i ktos mi kiedys powiedzial ze nie wolno sie denerwowac bo pokarm moze zaniknąc a u mnie chyba kurna odwrotnie wrecz jego produkcja sie zmozyla hahahah ;)

Buzka cmok!

LADY ja karmię tylko butlą...ale wiesz ja mam ten preparat mleko zastępczy.bo mały ma uczulenie na mleko....a NAN HA kupisz w aptece....ja miałam takie jazdy z cyckami przez 4 dni jak przestałam karmić...luuudzie kapusta szła w ruch non stop chodziłam obłożona non stop i wyciskałam ręcznie nie laktatorem ale trza mocno cisnąć aż wycisnęłam ten zastój,ale łatwo nie było....teraz odciągam laktatorem dwa razy dziennie malutko i na razie starcza....powoli sam zaniknie...POWODZENIA

Reszcie mówię DZIEŃ DOBRY i życzę miłego dnia:-)

Adunia dziendobry i milego dnia! kolezanka mi mowila przed chwilą wlasnie ze jak ona przestala karmic to lekarka przepisala jej tabletki na spalenie pokarmu brala przez tydzien je...i pokarm zanikl wiec ja sie o nie zapytam ...jeju tak mi Adus zal ze nie moge Sebcia karmic piersia... myslalam ze choc jedno dziecko uda mi sie piersia karmic .....to taka wygoda dla mnie byla....mleczko wiecznie cieple przyssal sie i jadl...tak jakos mi strasznie zal.... no ale nic nie poradze chcialam....dobry i ten prawei miesiac ....jak nic....oby tylko zdrowo sie chowal...

Oby zdroow Nam sie chowalły!

A teraz lece !! papatki!!!

cześc :-)

Kaisak ja tez tak mam jak ktoś obcy w domu mała bardzej marudna:baffled: a jak jeszcze ktoś mnie wkurzy to szko a rodzice są w tym najlepsi...
Ja w nocy od 2 do 3.30 nie spałam bo małej na kupcianie co chwile się zbierało, teraz odsypia ja tez powiannam i się pewno kimne z nią.

Lady - żeby Twój Dominik wyzdrowaiał- trzymam kciuki

o i ktoś mnie woła .....
pa

reklama
Hej kobitki :-)
Lucky ode mnie też szacun :tak: dzielna mamuśka z ciebie :-) tak jak tu dziewczyny mówią z jednym dużo roboty a z trójką :sorry2:
Iza na szczescie u mnei już lepiej, to po tym antybiotyku pewnie, mam go brać jeszcze 3 dni ale nie wiem czy nie zakończyć wcześniej na wzgląd że karmie małą pierśsią :nerd: wiesz te bóle u ciebie to pewnie z przemęczenia, dobrze ze byl mąż i podołał ;-)
Lady ja tez dokarmialam butelką ale z własnym mleczkiem i u mnie jakoś mała daje rade, ale jestem zdania że jeżeli dziecko ma sie z cycki nie najadac i tylko siłą zmuszac to już lepiej z butelki :tak: No i zdrówka dla Dominika!!!!
Kasiek, Silka, Ada, Masiu oraz reszta kobietek buziolki i trzymajmy sie dzielnie mamuśki :-)
Ja dzieś po tych wszystkich naszych choróbkach po raz pierwszy wybieram sie z księżniczką na spacerek i tak cieplusio że nie wiem w co ubrać, doradzi mi któraś doświadczona w spacerkach?
No i napiszcie mi kochane mamy karmiące piersią czy dajacie jakieś herbatki jeszcze albo samą wodę i ile razy dziennie??
I jeszcze jedno skromne pytanko :-p tez do mam karmiących piersią (bo na ulotce ze smoczkiem napisane ze jak sie karmi piersią to nei dawać smoczka) czy dajecie smoczek a jak tak to jaki? bo ja bym najchętniej karmiła małą jak jest głodna a nie jak chce podziumgać :zawstydzona/y:
Nalatka grzecznie w nocy śpi a w dzień to zazwyczaj dziumga cycka (nie wiem jak oduczyc :baffled:) czuwa, kupka ponad 10 razy, no i ciutkie spania :sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry