reklama

Kwietnióweczki 2008

:tak:Ja właśnie sie zwlokłąm z łóżka, boziu jak dobrze jest sie kimnąć w dzień :-) Natka na spacrku ślicznie spałai teraz jeszcze śpi, ale boje sie że znów w nocy nie da spać :-( Od jutra a może nawet od dzis w nocy będę dawać jej troszke wody bo jej sie chyba pić chce jak mi ciąga tak sutki, zobacze :tak: dzis spotkalam mamusie na spacerku z dziewczynką - Milenką młoszą o 2 tyg o Natalki wiec sobie poplotkowałyśmy i śmiesznie wyszło bo wszystko praktycznie mamy tak samo od porodu hihi jej przepajanie zadzialało :tak:
Aga - no dietke troche zaostrzyłam ale mała nadal ma pryszczyki, jak jej zginą to będę próbować wprowadzać różne produkty żeby w końcu obczaić na co jest uczulona a na co nie. dziś na śniadanko: kanapeczka z chleba pełnoziarnistego ze swojską szynka i sałatą, na obiadek makaron mepłnoziarnisty z sosem (takim z torebki) a na kolacje albo to co na śniadanie albo na obiad hihi bo zostało :-) no i międzyczasie z 6 rogalików drożdżowych:zawstydzona/y:
Iza - ja mam dużo pajacy i bodziaków i komplecików z tesco i są fajne i dobre jakościowo :tak: szczegolnie te firmy Cherokee czy cos takiego :-)
I ja kupiłam Natalce czapusie, ciut za duża i trozkę chłopięca ale badzo przewiewna :tak: z daszeczkiem i z mnóstwem dziurek a uszka przysłonięte ale tez nie grubo :tak:

reklama
My wróciliśmy ze spacerku właśnie ale mały nie spał kręcił się nerwowo było mu gorąco ludzie jak mam go ubrać żeby mu nie było gorąco na golasa jutro pójdzie:-D:laugh2:

teraz w leżaczku już bardziej zadowolony niż na dworze i gada swoje agu agu już 3 dzień tak gada:laugh2::-) muszę iść do niego bo wody:-) księciunio se życzy

Ooo a ja zpominiałam się pochwalić że moja Natka dziś pięknie spiewała hihi chyba chciała mamie kołysanke zaśpiewać tak AaaAAaaIIIaiiiAAaaa :-):-):-) po kilku dniach mówienia do niej EEE w końcu odpiowaiada czasem EE ale jeszcze nie guga za dużo, ale się cieszę z tej piosenki i że się pięknie uśmiecha :-)

No, to guganie jest suuuuuuuper słodkie. Mój Alan gada już dużo Agggg... Aguuuuu, yyyyyyy, łeeeee.... i coś tam jeszcze ale nie pamiętam już ;) no i też pięknie się uśmiecha :)))))
A co do Tesco i Cherokee, to My też dużo ciuszków mamy :) fajne są i dobre jakościowo. Jeszcze fajne ciuszki i w miarę tanie są w C&A. Ja ostatnio kupiłam fajne spodenki, bodziaki i sweterek, jakość super, a ceny przystępne. Polecam ;)

Dziołchy a na cym kładziecie swe pociechy w wózku ja położyłam na kocyku i kurczę myślę,że źle powinnam na jakims prześcieradełku czy cuś przecież od kocyka mu gorąco jest...durna matka:-)

Jak Marysia zacznie mówić Aguuu to będzie fajno :)

Aduś - Patinka tez tak jak Amirek podczas upałów nie śpi dobrze na dworzu, lepiej śpi się jej w łóżeczku w pokoiku.

Silka - C&A? To jakaś znana firma bo pierwsze słyszę?

Iwonka - te kołysanki są przesłodkie... Patusia się usypia sama w ten sposób... a z truskawek jednak zrezygnuję, bo moje słonko dostało kilka pryszczyków, niby wyglądają jak potówki ale chyba jednak nie będę ryzykować zdrowiem córeczki. Jakoś zapanuję nad łakomstwem.

Co do czapeczek to ja zakładam nawet w domku, bo Patusia zagina sobie uszka śpiąc i nie chciałabym aby miała odstające później. A na dworzu tym bardziej, żeby nie przewiało i słonko nie poparzyło (gondolka nie jest zbyt głęboka i słoneczko czasem świeci na główkę, a Pati jeszcze zjeżdża w dół wózka).

Kurcze dziewczyny, zadzwoniłam do kumpelki, która ma 3-letniego synka wcześniaczka - chciałam ją zaprosić aby poznała Patrysię, umówić się na spacerek... A ona, że synek ma jakieś problemy, rozwodzi się z mężem bo zrobił dziecko innej a ona sama jest na srebrzysku w szpitalu psychiatrycznym i nie wie kiedy ją wypuszczą (mam nadzieję, że to deprecha a nie próba samobójcza). Po prostu jakiś koszmar... a nie miałam z nią kontaktu może góra 2 miesiące, przed porodem gadałyśmy na gg a potem jakoś się urwało. Myślałam że przepracowana a sama też jakoś nie pomyślałam wcześniej by ją zaprosić... A teraz mam wyrzuty sumienia, jakbym ją jakoś zawiodła, gdy potrzebowała pomocy.... ech...

IZA no dziś to w ogóle nie spał na dworze marudził okropnie...i teraz też...ale to pewnie dlatego,że w dzień się nie wyspał i teraz będzie koncertował:baffled: dobra idę...

Hejjjjjjjjjjjjj jestem i ja:-):-):-)

Adus dzieki za mesa .....jak widac poskutkowal:-):-)

kurde myslalam ze zwarjuje bez tego netu:crazy:

ide poczytac co na produkowalyscie przez te 3 tyg ...:-)

Buziolki dla miesięcznej Hani :-)
Witam witam
Ehh te nasze malenstwa, jak nie kolki i refluksy to alergie, potówki, katarki :baffled: Ogólnie wszystkim dzieciaczkom zdrówka zdrówka i zdrówka !!!
my dzis nieprzespana noc :-( nie wiem czemu, mała czesto jadła a do tego nie chciała spac :baffled: nie dało sie ululac nawet a mi rece opadaja, szczegolnie w nocy :-( oczy jak 5 zla w lozeczku ryk ajjj a i do tego jeszczeczasem szarpie sutka ja nie wiem o co chodzi bo niby sutka bierze ale jak go ssie to szarpie i jeczy i wypuszcza, czy jejnie smakuje mleko:confused: czy nie leci:confused: ale w sumie to nawet jak nie ssie to mi cieknie :baffled:
jutro idziemy do pediatry i zobaczymyco to za pryszcze ale ostatnio mowila ze alergiczne i przepisala wapn w syropie i krem jakis i mowila ze zginie, sucha skora zniknela ale pryszczy wiecej i juz na karku i kolo karku i na ramionach i kolo sutek i takie czerwone :-( jak ją karmie to mi lezy na rece to pozniej taką spoconą ma szyjke, ja już w domu to ją zaczynam w samym pampersie trzymać bo taki upal...

Iwonka takie zachowanie to całkiem normalne w okresie szybkiego wzrostu dziecka, a są one w 3 tygodniu, 6 tygodniu i poytem co 6 tygodni średnio. Więc teraz Natalka ma zwyczajny skok wzrostowy i minie to po kilku dniach. Póki co dawaj pierś tak często jak sie ona tego domaga, nawet co kilka minut, oczywiście jeśli dalej chcesz karmić piersią. Ściskam:-).

No, to guganie jest suuuuuuuper słodkie. Mój Alan gada już dużo Agggg... Aguuuuu, yyyyyyy, łeeeee.... i coś tam jeszcze ale nie pamiętam już ;) no i też pięknie się uśmiecha :)))))
A co do Tesco i Cherokee, to My też dużo ciuszków mamy :) fajne są i dobre jakościowo. Jeszcze fajne ciuszki i w miarę tanie są w C&A. Ja ostatnio kupiłam fajne spodenki, bodziaki i sweterek, jakość super, a ceny przystępne. Polecam ;)
SIlko zdrka dla Alanka. Ja też uwielbiam C&A:tak::happy:

Iza to troche nie tak z tymi uszkami i czapką. Mój Lucky cały czas spał na zawiniętych uszach i wogóle nie ma odstających:sorry2: A koleżance współczuję.

Aduniu buxka:-)

Nie pamiętam co mam komu pisać, nie gniewajcie się.
U mnie w miare ok, bardzo tesknie, ale jeszcze ok, Matylka cudna dziweczynka śpioszek i śmieszek, chłopcy grzeczni, a przynajmniej się starają. Pogoda cudna. Mimo że padam na pysk jeszzce nie jest tragicznie:rofl2:

Pozdrawiam Was wszystkie

reklama
siema z wieczora!!
witaj lucky!!!!:-):-):-):-):-):-):-)
Na bilansie ok, hania przybrała 2 kg w ciagu miesiąca i waży 5 400, przy w ypisie ze szpitala miesiąc temu 3460, Pani lekarka była w szoku, a poza tym luz. dzien zaganiany, padam na twarz, urzedy, szpitale (z małej przepukliną pępkową, okazało się, ze też ok:tak::tak::tak:)wizyta u tesciowej, zakupy i na koniec goscie, szykowanie zarełka, no i mój mąż spi w ubikacji....... i rozmawia z muszlą:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale szykuję mu jutro niespodziankę, cały dom do sprzatania, bo goscie byli z małym szogunem , czyt. niewychowany dzieciak!!!!!!!! który przewrócił chatę do góry nogami, koszmar , mówię Wam a na dokładkę hania dziś niespokojna, cały dzien na rączkach i dopiero zasnęła, buziaki, uciekam, bo nie wiem normalnie jak się nazywam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry