reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

No to będziemy mieć SYNKA! Zresztą wiedziałam o tym od początku ciąży ale dzisiaj byłam na usg i się potwierdziło, nawet mam zdjęcie fiutka! Dzidziuch ma już 226 gram i wszystko na miejscu. Ginka próbowałam zrobić mu zdjęcie trójwymiarowe ale tak się wiercił że co go uchwyciła to on plum i się obracał. W ogóle to mówiła że sie cały czas rusza. Co ciekawe okazuje się że bardzo wyrażne ruchy dzidziucha czuję już od kilku dni tylko myślałam że mi się coś w jelitach buzuje. A to bąbel tak się wiercił. Jak ginka robiła usg to mówiła kiedy się wierci i ja to wyrażnie czułam dokładnie jak teraz kiedy siedzę przed kompem. To takie uczucie jakby w brzuchu bąbelki powietrza wydobywały się z wody.
A w ogóle to wylądowałam u ginekologa bo mnie wczoraj cały dzień i w raz w nocy bolał brzuszek. Takie bóle jak na okres tylko trwające z pół minuty co godzinę dwie. A dzisiaj to zupełnie przeszło ale dla świetego spokoju poszłam do lekarza. I powiedziała mi że to prawdopodobnie macica się poszerzała, bo podobno macica powiększa się takimi skokami. I rzeczywiście brzuch mi wyskoczył taki okraglutki w zaledwie kilka dni. Rośnie w oczach. Ale strachu trochę miałam. Chyba jestem trochę przewrażliwiona.
Szkoda tylko że mąż ze mną nie był na usg ale wyszło to dosyć niespodziewanie. Zresztą napatrzy się na Synka za 5 miesięcy jak się urodzi.:-D

reklama
Kachurek, moje wielkie gratulacje :-)
Też już chcę wiedzieć, też!!! ;-) Dobrze, że z Twoim maluszkiem wszystko w porządku, teraz czas na relaks :-) Pozdrawiam

Hej dziewczynki!!!!
Oj mam do nadrobienia postów mam troche do poczytania....
MASIEK twoja mama potrzebuje czasu żeby sie oswoić z sytuacją skoro jest nowoczesna to myśl że będzie babcią przeraża ją,ale życzę ci z całego secra żeby jej przeszło....
LADY zazdroszcze ci tych wyjść do cukierni bo ja przed ciążą byłam bywalcem stałym a teraz mnie ciągnie w drugą stronę...a i też mi się zaczęły takie bóle brzuszka macica powiększa sie jak szalona.Rano też mam mały ale wieczorem 7 miesiąc na spokojnie to jest a dziwne bo nic nie przytyłam i mój apetyt zerowy nic mi nie smakuje ale za to kaszki smakowe dla dzieci jem nałogowo

Boże jak ja wam tych ruchów zazdroszczę a u mnie cisza w domku... juz bym chciała.Wczoraj gadałam wieczorem z bratową o usg 3D o tym że fajnie by było mieć chłopczyka a tu w nocy sen... Śni mi się usg patrze a na ekranie siedzi duże dziecko i się śmieje do mnie oczywiście chłopak boże ale to dziecko miało chyba juz rok dobry a lekarz do mnie prosze pani ciąża jest zagrożona odmontował sie jeden kabelek trza go przylutować... :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D tak mi się śmiać chce z tego snu nie mogę :-):tak::-D no ale w mądrych głowach mądre sny głupie w ..........:-D:-D:-D:-D:-D

WIOSENKO gratuluje odwagi ale koro masy szpital pod nosem i dođwiadczona polozna to bedzie dobrze...a co dointernetu powiem o sferia nieslyszalam ale dowiadywalam sie w tych era plus idea i niestety odpada jakby by byl to graniczy z cudem ponoc zly zasieg ma ale popytam o sferie dziekuje z gory

Aduś dziękuję :-) Co do ruchów, to Tobie leci 16 tc i ja myślę, że najpóźniej za dwa-trzy tygodnie je poczujesz :tak: A może już czujesz, tylko nie wiesz, że to to :-D Bo tak bardzo często się zdarza.:-) Podobno najlepiej położyć się na lewym boku i czekać... ( a przedtem zjeść coś słodkiego ). U mnie szczerze mówiąc nie działa, ale taki sposób podpowiedziała mi pielęgniarka jak byłam w szpitalu:tak: Spróbuj, może u Ciebie zadziała :rofl2:
Buźki
:blink:

Silka - ciekawa metoda z tymi słodyczami - mają być na zachętę :eek::laugh2: Moje dziecię mnie kopło jak mi mąż masaż robił, a ja leżałam na brzuchu, co prawda byłam obłożona tak poduchami że nie uciskałam brzuszka, ale widocznie mu się nie spodobało i sobie wymierzył niezłego kopniaczka w mamusię :laugh2:

Tak sobie was podczytuję czasami, sporo nowych kwietniówek :tak: To dobrze, bo kwiecień to taka ładna pora ;-)

reklama
:-)Silka co do tych słodkości może i masz rację bo ja dzisiaj jak zjadłąm kawałek Karpatki przepysznej to tak mi się wydawało że maleństwo się bardziej zrobiło aktywne niż normalnie , ale nie przesadzajmy z tymi słodyczami bo i tak bedzei nas dużo:-)
Kachurek moje gratulacje SYNKA , my jeszcze nie znamy płci chociarz już tez bym chciała poznać wydaje mi się ze bedzie dziewczynka ale teść się śmieje że rok jest mokry bedą chłopaki (szwagierka też jest w ciąży) jak dotąd na wątku by się to sprawdziło same chłopaki więc ciekawe czy ja bedę miała dobre przeczucia ale z synka też bedę się bardzo cieszyć wkońcu to nasza pierwsza dzidzia bedzie:happy:]
Masiek może faktycznie mama musi się przyzwyczaić do tej wiadomości i może boi się być babcią jak jest taka nowoczesna jednak zobaczysz jak maleństwo bedzie na świecie to odgonić jej nie bedziesz mogła wkońcu to pierwsze wnuczę najbardziej rozpieszczane ze wszystkich , a co do tych głupich trodziców to wogóle nie rozumiem to że nie masz studjów skończonych jeszcze to nie powód do głupoty jakbyś była w podstawówce i miała 13 lat to mogła by się tak zachowywać , ale przejdzie jej zobazysz to taki szok

A moja macica chyba też się rozciąga bo mnie coś tak co jakiś czas kłuje raz z jednej strony raz z drugiej albo z przodu ale narazie nie panikuję w sobotę jadę na wizytę wiec zobaczymy jak się maleństwo sprawuje

Do góry