reklama

Kwietnióweczki 2008

Czesc dziewczyny!
Wczoraj sie nie odzywalam nic bo jakos nie mialam sily ani nastroju :-( byłam wczoraj u endokrynologa bo po ciąży mi wyszło ze mam silna nadzynnosc tarczycy. Bralam leki i niby bylo juz lepiej. A na wczorajszyj wizycie okazalo sie ze pogorszylo sie i wpadlam w niedoczynnosc tarczycy :-( dlatego ostatnio czula sie tak zle :-( Kubuś też mi daje troszke popalić bo idą mu dwójeczki górne. Ale jest juz postęp bo w nocy daje mu do picia wode i budzi sie tylko dwa razy :-) daje mu tylko malutkiego lyczka picia i dlaej spi. Za to ja nie moge spac bo mnie męczą mnie jakies koszmary. Czy ktoras z was ma albo miala moze problemy z tarczyca? Bo troszke mnie przeraza ten problem :-(

reklama
Witam z rana:-)

IWONKA nie przejmuj się teściami,jak się urodzi dzidzia to na pewno zmienią zdanie.Zresztą nie rozumiem jak mogą wogóle tak mówic.Podobną sytuację miał mój brat.Mówili,że po co im drugie dziecko i takie tam,a teraz to przepadają za wnusią.Także głowa do góry,najważniejsze,że wy się cieszycie;-)Wydaje mi się,że w żłobku malutka prędzej się nabawi chorób niż w domu.Zdrówka życzę dla twojej córeczki.

LADY ja wczoraj wcięłam paczkę ciastek;-)Zresztą u mnie to nie ma dnia żebym czegoś słodkiego nie zjadła.Taki ze mnie łasuch na słodycze:-)A co do prasowania to ja znowu nie umiem tak rozwiesic prania żeby nie trzeba było prasowac:-)Zawsze prasuję wieczorkiem,bo w dzień nie ma za bardzo czasu na to.

SIWIUTKA to duży postęp z tym piciem i budzeniem się w nocy:tak:Ja też czasami mam problemy ze spaniem a raczej z zaśnięciem.Wydaje mi się,że za dużo rozmyślam o różnych sprawach i to przez to.

DOROTHEE mój mały śpi na płakiej podusi ale właśnie chcę mu zmienic na jakąś inną bo tą już całą zmiętolił:-D

Resztę dziewczyn pozdrawiam.Miłego dnia

Czesc jak tam nocka??? u nas spokojnie :)))

zaraz sie biore za porzadki hihihi:Pdzieciaki cos sie rozkaszlaly bardziej mi dzis ...wiecx z seba nawet na szczepienie nie ide bo knie odesle babka anawet opierdzilei ze z takim dzieckiem do dzieci zdrowych przychodze........

mam mase roboty dzis znowu takze zaraz mykam ogarnac chate i do pracy...Dominik zostal dzs w domu nie idzie do szkoly bo straszniue kaszle wiec go zostawialam w domku to mysle ze mi troszke pomoze .....juz siedzie na metinie ale ta gra w sieci go wciagnela....:/

dobra lece milego dzionacha!!!!!

Dziewczyny mi jeszcze zostaly jakies mini cukierki w szafie pozniej nie kupuje juz nic buhahahahahahah

Dzień dobry!

Po wczorajszym deszczowym dniu nareszcie słoneczko zawitało do Gdyni. Młoda mnie dziś w nocy zmasakrowała, już dawno się tyle nie budziła. Albo zęby bo widzę że przebija się górna dwójka albo wczorajsza wizyta popołudniowa u jej kuzyna, dobrze się bawili, szaleli i może wrażeń moc nie dała jej spać. Niestety mi też nie :sorry2:.

Siwiutka - no niestety ja ostatnio też strasznie chudłam, poszłam zrobić wyniki i okazało się, że tarczyca zaczyna broić. Niebawem idę na powtórkę badań, jak się pogorszą to dostanę leki :dry::baffled:. No ale ostatnio przybrałam trochę na wadze więc może sytuacja się normuje:confused:.

Iwonka - a co teściowie mają przeciwko drugiej dzidzi? I jak wogóle można mówić coś takiego w twarz kobiecie w ciąży :crazy:.

Ala - wracając do tych bucików to mam mieszane uczucia.... niby kupa kasy ale jak dobra firma to może warto? Bo DD kupowałam takie zwykłe w osiedlowym sklepiku no i niestety teraz musi chodzić na gimnastykę korekcyjną bo ma płaskostopie (całe szczęście poprawia mu się ładnie). A że młoda może w każdej chwili ruszyć to muszę szybko coś wyszukać.
Mamy biegających maluszków co o tym sądzicie? Jak to wygląda u Was? Macie wrażenie że w butkach dziecko łatwiej uczy się chodzić czy raczej boso?

Dzień dobry z rana :)
U nas nocka średnio... mały budził sie kilka razy. Zauważyłam ze Kubuś zaczyna spac na brzuszku, chyba tak mu jest wygodniej. Dzisiaj wstalismy o 7. Ehhh... jaki mi sie marzy chociaz raz tak pospac do 12 :]
A jezeli chodzi o słodycze to ja tez jestem lakomczuszkiem :) usze cos slodkiego w ciagu dnia zjesc bo chyba bym nie wytrzymala :) a w nocy podjadam wafelki śmietankowe :)
KUbus oglada Myszke Miki wiec ja ide sie napic kawki:)
Milego dnia:-) kochane :)

Czesc kobietki

U nas nocka super. Cala przespana...fakt ze tylko do 6, ale ani razu pierwszy raz nie wstawalam do malutkiego :-):-) Oczywiscie wieczorem sam usnal...piekna sprawa
Teraz malutki usnal... idziemy dzisiaj do ortopedy, a pogoda pod psem...caly czas leje deszcz na przemian ze sniegiem buu, jak ja nie lubie takiej pogody

Siwiutka - gratuluje postepu u dzieciaczka,a co do mojego usypiania to chyba tak jak Asia, jak sie poloze to za duzo mysle i usnac przez to nie moge...a nie mam problemu z tarczyca takze nic nie podpowiem Ci w tym temacie.

Iza - ja jeszcze nie kupowalam mjemu Patrykowi bucikow...ma tylko takie welniane goralskie zeby mu w stopki bylo cieplutko podczas zimy...a uwazam ze lepiej na bosaczka dzieci ucza sie chodzic - nic ich przynajmniej nie ogranicza...

Lece cos chociaz zrobic. MIlutkiego dnia zycze

Witam:) u nas nocka ok, mała popłakiwała kilka razy ale nawet nie musiałam do niej wstawać, bo to było przez sen...obudziła się przed 9...jak fajnie, wyspałam się:):-)

Lady Lajla

Ja też mam ogromny pociąg do słodyczy, miałam nawet zrobić sobie takie przyżeczenie, że w poście od popielca do świąt nie będę jadła słodkości, kilka razy już tak robiłam, ale prtzed ślubem...ale stwierdziłam, że nie wytrzymam tym razem i już od rana w środę wsunęłam pączusia, którego przywiozłam od mamusi;) po prostu jeśli sa w domu jakieś słodkości to długo ich nie ma, bo ja albo mój mąż zaraz je opróżnimy:-D łasuchy dwa:tak:

Izabelinda

Jeśli chodzi o buciki, to ja zauważyłam, że Amelce łątwiej i pewniej się idzie w bucikach, kupiłam jej takie niemarkowe co prawda, ale myślę, że są ok...kosztowały 29zł...zazwyczaj pomykała w domku w skarpetach antypoślizgowych, ale odkąd zaczęła "tuptać" częściej zakładam jej jednak buciki...a jak jej się nóżki zaczęły teraz pocić, aromaty przed kąpielą, że hej:tak: u Waszych pociech też tak jest? jak ściągam jej rajstopki, to są mokre..

Dobra zmykam szykować kaszkę małej, i porządki....Miłego dzionka:)

Witam.
Dziewczynki jak zwykle przespaly calutka nocke :-)
LadyLajla
Masz racje Paulinka jest ciut ciezsza, od urodzenia jest ciezsza o te pare gramow.

Napisze cos wiecej po poludniu, teraz ide sprzatac bo przyjdzie do mojej siostry kolezanka na pourodzinowa kawe..

Milego dnia:-)

Poczytałam troszkę w necie:

"[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]Należy dobrać odpowiedni rozmiar poprzez dokładne zmierzenie wkładki wewnętrznej bucika. Przy każdym rozmiarze buta będzie podana długość wkładki.[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] Wkładka powinna być większa od stopy dziecka od 0,6 cm do 1 cm a stopę dziecka najlepiej zmierzyć odrysowując jego nóżkę np.na kartce papieru a nastepnie mierząc ten ślad. Ważne jest aby dziecko w momencie odrysowywania stópki stało całym ciężarem na ziemi."[/FONT]

A tu znalazłam firmy ze znakiem "Zdrowa stopa":
Producenci obuwia ze znakiem Zdrowa Stopa - zdrowe obuwie dla dzieci - obuwie, usługi, szkolenia, kursy, ocena obuwia, reklamacje obuwia, ekspertyzy obuwia, obuwnictwo, Centralne Laboratorium Przemysłu Obuwniczego

Umówiłam się z mym lubym, że po pracy jedziemy na poszukiwania :-)

reklama
hej laseczki :-)
widzę ze u was forum działało bo pisałyście :tak:
a u mnie nie działało wyskakiwał mi jakiś błąd :-(:tak:

co do nocek to u nas ok
ale od wczoraj pojawił się u Natana straszny kaszel nie ma go często ale słychać jest taki odrywający się :-(:szok: niby w niczym mu to nie przeszkadza bo przesypia nocki nie marudzi za bardzo w dzień
dla tego powiązałam go od razu z ZĘBAMI
ostatnio jak miał taki kaszel to osłuchowo był czyściutki i pediatra stwierdził że to zęby
więc teraz pewnie jest to samo :tak:

Iwonka
co za teście wrrrrrrrrrrrr - już nic nie dodam
bo u mnie się wszyscy cieszą :tak:
co do chorób w żłobku - to jest normalne że dziecko od dziecka łapie
jest to niepokojące jak dziecko kilka razy w miesiącu choruje
ale ponoć się uodparnia
no i trzeba dawać w miarę możliwości szczepienia i leki uodparniające
wiem że tak mamy żłobkowych dzieci robią

Izabelinda

z tymi bucikami to tak jak piszesz odrysować stopkę i zmierzyć
ja już teraz wiem jaki Nati ma rozmiar i kupuje wszystkie buty w tym samym rozmiarze
Natan obecnie nosi 20 i są troszkę za duże tak jak należy

Lady

co do czekolady :-)
to ja też mam straszne pociągi do niej
ostatnio stała miseczka na stole z orzechami w czekoladzie
a ja siedziałam o bok i oglądałam coś w tv
i tak bez kontroli ta ręka mi chodziła od miski do buzi
no i po filmie w miseczce było widać tylko dno a zawartości żadnej :tak::-D
ja normalnie nie lubię słodkości
ale teraz mam jakieś bum na nie - jezu dupa rośnie na maxa
wcześniej jadłam coś słodkiego tylko krótko przed okresem
a teraz jak coś widzę słodkiego to chętnie bym sobie skubnęła :-D

siwiutka

gratki dla postępów z nocnym piciem :-)

dorothee83

fajne masz te córcie :tak:
i jaki sukces pierwszy raz na nocniku i od razu siusiu
super :tak:

Tuschup

po co idziesz do ortopedy :confused:
bo nie doczytałam dlaczego :confused:

Monia

mój młody to prawie codziennie wstaje o 9 :-)
tylko o 7 mleko na śpioszka
ale kładzie się bardzo późno bo między 23-23.30
tak sobie teraz poprzestawiał :-(

Aga

a ty gdzie się podziewasz
co u dzieciaczków
jak tam moja Kiteczka :confused:

resztę buziam :-):-):-):-):-)
miłego dnia laseczki :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Nowe wątki

reklama
reklama