reklama

Kwietnióweczki 2008

Dżakuzi macie mówicie... A mój syn dzisiaj samego siebie przeszedł i tak mi daje czadu.... Pokopał mnie pod żebrami i wciska ten swój pulchniutki łepek w dół brzucha, chyba coś wkurzony na mamusię :-D:-D:-D:-D Tylko ciekawe dlaczego ?? Cały brzuch od rana ( z małymi przerwami ) faluje i już nie wiem co mam zrobić, bo nawet zmiana pozycji nic nie daje :-D:-D:-D:-D:-D

Lady powodzenia na teście :tak: Nie będzie tak źle ;-) A Ty słodycze lubisz, więc będzie oki ;-);-):-D:-D:-D:-D;-);-);-);-):-D:-D:-D:-D A tak serio, to też się bałam, a wypiłam szybciutko i weszło jakoś :tak:

reklama
madziujka - i jak wizyta w smyku? Sama ostatnio byłam i są niezłe promocje :tak: I fajne ciuszki z poprzednich kolekcji za grosze;-)

A ja tek się zastanawiam jak sobie was czytam. Robicie pełno badań, morfologie, cukry i inne, a ja od sierpnia miałam tylko przeciwciała robione i tak to nic :-p Ciekawe co powie nowy pan doktor jak się dowie że nie mam badań porobionych :laugh2: Oj będzie hardcore :laugh2::laugh2:

A ja sobie kupiłam dzisiaj spodenki dresowe do biegania po domu i biustonosz do karmienia z triumph-u - drogi:zawstydzona/y: ale wygodny :tak: A mężowi kupiłam cygaro i gilotynkę do cygar.

Idę się położyć bo padam :-p

Silka piszę jeszcze raz te normy glukozy na Twoją prośbę.
Glukoza na czczo norma do 110mg/dl. Jak przekracza 125 to podejrzenie cukrzycy.
Glukoza po 50 mg po 1 godzinie norma do 140mg/dl. Jak jest między 140 a 180 to robi się dodatkowo obciążenie 75mg glukozy po 2 godzinach ( nie powinno przekraczac 140). Powyżej 200 to cukrzyca.
Lady z tymi krwawiącymi dziąsłami to rzeczywiście problem, bo sama tak mam, a przed ciążą wcale mi nie krwawiły. A teraz norma różowa szczoteczka, chociaż stanu zapalnego zero. Niestety ciężko coś z tym zrobić , takie już uroki ciąży. Jest fajna pasta na krwawiące dziąsła meridol, można też płukać szałwią ale ponieważ przyczyną są hormony a nie stan zapalny na niewiele się to zda. Przejdzie jak urodzimy!
Luckymama mam nadzieję że z Małą Mi wszystko ok. A ile waży? Nie pij już w ogóle kawy i nie przemęczaj się. Wszystko będzie dobrze, nadrobi wagę po porodzie.

MADZIUJKA jak wizyta w smyku....????

SHIRANE naprawdę nie robiłaś badań od sierpnia w sumie ja miałam te podstawowe prócz obciążenia.....a gin ci nie kazał...teraz chyba musisz bo tego chyba wymagają w szpitalu jak pójdziesz rodzić....

LUCKYMAMA dzwonił mąż wszystko gra???Jak tam u Ciebie???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie mój mąż przyjechał więc melduję to poszedł samochód zaprowadzić zobaczył tylko mój brzuch i w szoku:-D:-D:-D:-D:-D biedny nie widział mnie od świąt....lecę do niego...

No właśnie tak jakby wymagają,:-p ale mój gin na każdej wizycie powtarzał, a to następnym razem :sorry2: Dlatego zmieniam gina - i idę o zakład że od nowego dostanę niezły opiernicz. Ale nie mam zamiaru płacić za badania które mi się należą. A u poprzedniego musiałabym płacić za wszystkie badania, a ten wiem że da mi skierowanie na bezpłatne badania do szpitala.
Najlepszy był motyw z przeciwciałami: napisał na karteczce "Do laboratorium: proszę o wykonanie testu na przeciwciała" Jak poszłam to babka do mnie : że takie coś to płatne bez skierowania. Dobrze że M. pracuje w szpitalu to załatwiliśmy to bezpłatnie, ale tak musiałabym wybulić 35 zł za badanie. Toxoplazmozy też nie mam zrobionej, morfologię mam z sierpnia, innych badań brak. No - weneryczne i WZW miałam robione w RCKiK jak jeszcze mogłam oddawać krew - to jeszcze tyle. Ogólnie śmiech na sali :sorry2:

Adunia Tobie wesoło ! a mi sie zrobiło smutno ze moze Cię tu zabraknąć...bede trzymać kciuki bys miala internet i mila z nami ciagle kontakt...... ale ciesze sie ze juz z mezusiem jestescie :) pozdrawiam go ;)

Kachurku a Ty serio jestes stomatologiem ? bo amm pytanie do Pani dentystki a nie chce idiotki z siebie zrobic hahahaha

Sila no mówie Ci mnie na wymioty bierze nawet po 5ml syropku na kaszel...talbletki lykam jedna chyba 2 minuty..a co dopiero taki slodzik.....

A i poiwedzcie mi czy mi zle nie wyjda badania jak jutro pojde na te glukoze? bo ja dzis z 5 grzeskow zjadlam i litr chyba soku pomaranczowego jeju ale glupia jestem wiecie cos na ten temat???? ok ide na tosty mąż dziś w kuchni żadzi :)

LADY nie szalej ze słodyczami ja słyszałam,że lepiej przed badaniem 12 godzin nie jeść i pic dużo wody nie gazowanej ale tylko słyszałam nie martw się bedzie dobrze....lady a co ja zrobię bez was....

Shirane to porobisz podstawowe badania i na pewno bedzie wsio ok :tak::tak::tak:

Aduś jakby co to pamietaj sms obowiazkowo !!!!!!!!!!!!!

Ja to raz tu jestem a raz nie bo mąż oglada mecz polski z czechami graja wiec ja na kompa a on apotem na kompa bo obstawia mecze to mnie goni wiec ja tak miedzy przerwami hahahaha z doskoku ;)

reklama
Jestem i ja

Wpadlam zeby liste obecnosci podpisac:-D
U mnie dzis byl piekny dzien ... piekny bo sloneczny:-D wykorzystalam to iz moj mezulo mial wolne i pognalismy na zakupki ..nie ma jak latac po sklepach od 11-6 hihi nawet brzuch nie przeszkadza ...:-Dlatalam za niczym :-D ....
kupilam jedynie pizamke dla Maksa falanelowa czerwona w jakies autka hehe bedzie w niej wygladal jak stary malenki:-Di moim laska stól z pilkarzykami wiec mam je z glowy na jakis czas poki im sie nie znudzi .. i maza zreszta tez;-)

LUCKYMAMA PISZ CO U CIEBIE O SIE ZMARTWILAMM STRASZNIE...:-(nie martw sie kochana wszytko bedzie dobrze :tak:

Calusy dla reszty Koz:-)

Adunia trzeba bylo staremu powiedziec ze jeszcze troche a syna by powital .. a brzucha nie zobaczyl:-D:-D fajnie ze juz jestescie razem:-D kiss slonko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry