reklama

Kwietnióweczki 2008

Niania witaj! Już cię dawno nie było! Ty już chociaż wiesz co Cię czeka a dla mnie poród to totalna abstrakcja! Chociaż może czasem lepiej nie wiedzieć jak to wygląda!
Anrus byłam u dermatologa i też miałam maść cynkową i jakis specyfik do mycia twarzy za 40zł:szok: ale trądzik różowaty to takie upierdliwe cholerstwo że tak łatwo nie schodzi. Mam nadzieje że może sam zejdzie po tej burzy hormonów! I słoneczko go troche przypiecze.:tak:
Kasiu już Ty chyba ciężarówką długo nie będziesz. Może to skurcze przepowiadające?:confused:

reklama
Asia , Anrrus z wysiedzeniem 2 godzinek nie miałam problemu, bo siedzieliśmy na wygodnej , podwójnej kanapce. Za to ta głośność mnie męczyła , a co dopiero małego dzidziusia który to słyszał pierwszy raz w życiu. No ale pokazał mamusi kopniakami jak ma się zachowywać.
A jeszcze jedno. Prawie się popłakałam przed wejściem do kina, bo tam większość parek i dziewczynki, jakieś studentki takie zgrabniutkie aż mi małżonek tylko się za nimi oglądał i gadał głupio jakie zgrabne. A ja wielka foka na kanapie. Jeszcze ja tylko zauważałam jakie laski maja piękne cerki, bo mam kompleks moich czerwonych polików, na których już jakieś 5 miesięcy mam trądzik różowaty, pewnie od hormonów. I niestety nie mam jak tego teraz wyleczyć, bo by trzeba potraktować to jakimś antyboitykiem- teracykliną albo metronidazolem a tego w ciąży nie można. No w każdym razie jakoś mi się tak smutno zrobiło.

Kachurek - TY na zdjeciach zgraby masz brzuszek, szczuplizna jesteś i laseczka wiec nie gadaj bo co mają powiedzić dziewczyny hipopopotamki jak ja:dry:
ja tak mysle że mąz w parcy to rodzynek i same młode panienki. Jak szedł do firmy na rozmowe to mi kolega powiedział uwazaj bo tam w tej firmie same laski pracują (a wygląd to chyba kryterum przyjęcia do pracy) wiec zaraz po porodzie dietka :-)

Kachurek też mam brzydką cere w tej ciązy i wizyta u dermatologa mi nie pomogła:no:

Niania tez sie boje porodu (wiem co mnie czeka - przy pierwszym sie tak nie bałam)

OBJAWOW NIE MAM, lae lekarz mowi ze lozysko jest juz wpelni dojzale, a dzidzius bedzie duzy bo moj pierwszy syn wazyl 4500 i mierzyl 60 cm:-) Aha! ja nie jestem wielka mama

Agusia bo mnie tez lekarz straszy ze długie dzicko (tyl ze ja 33 tyg 2500g, ale długość dzidzi oceniona na 37 tydz) i tez mi mówi ze bedzie wecej niż 4 kg ale zaraz kazał mi powtarzać test na te glukoze co sie po godzinie robi

hello mamuśki :-D:-D:-D
...Ja normalnie wczoraj pierwszy raz takie bóle miałam - ale przeszły i dzisiaj jest dobrze - troche jak na okres toche taki ból od krocza w strone macicy. Jakby sie mała pchała, Kurede jeszcze ze 3 tyg i moge rodzić ale jeszcze nie teraz:nerd:
to mnie dzis w nocy to meczyło:baffled::baffled::baffled: i wogóle brzucho miałam strasznie napiety az sie budziłam bo mnie bolało:dry::baffled:

...Pol noc dzis nie spalam bo mnie brzuch bolal jak na @ co jakis czas .....:-pmoj syn to ma ruchy w tym brzuchu ...brzuch mi podskakuje , przesuwa sie ..a boli jak diabli...
Kasia ja to świnia jestem ale fajnie ze nie tylko mnie takie dolegliwości meczą :-p:tak::-)

Mój synek tez ostatnio szaleje jak nie wiem:tak: Czasem mam wrazenie, ze brzuch mi peknie:shocked2: Szybko tez nabiera na wadze bo w 4 dni przytyłam 2 kg:baffled: Juz przeroczyłam załozony limit wagi o 3 kg, a co bedzie potem? buuuu
Z drugiej strony wcale się nei oszczedzam i jem ogromnie ilosci:happy2: I tak np na sniadanie zjadam 6 kromek chleba :szok: help

Z tymi zmianami na skórze to chyba jest tak, ze faktycznie to mija. Ja bedac w ciązy z maksem miała brazowe plamki na policzkach:dry: Utrzymywały się jezscze przez rok! po porodzie:baffled: No ale całe szczescie znikły i teraz ich nie mam :tak: Wiec głowa do góry - na bank przejdzie:-)

Kachurek a figurą sie nie martw:tak: Wraca do formy duzo szybciej niz mozna sadzić :cool2: Teraz juz to wiem, wiec az tak się nie martwię i wcinam ile się da :-p

Asiakow, Anrus, Nika może wstawicie sobie awatarki z boku, bo ja jakimś wzrokowcem jestem i jakoś łatwiej odróżnić co kto pisze.:tak:
Maju a u Ciebie Michaś sie pcha już na świat?

Niania tez sie boje porodu (wiem co mnie czeka - przy pierwszym sie tak nie bałam)

Ja tez nie wiedziałam za pierwszym razem :tak: Okazało się, ze nie dyżurze nie ma anastezjologa wiec nie dostanę znieczulenia:szok: Myślałam, ze umrę:baffled: Krzyczałam tak głosno, ze potem głupio mi było wyjsc z sali porodowej :happy2:
Teraz liczę na znieczulenie :tak:

Kachurku naprawde zgrabniucha ciaza normalnie Ci słuzy tylko zachodzic w ciaze i rodzic) i fugurka i tak zatrzymana ;)

Widze ze nie tylko ja mialam taka noc ;)

Niania a ja juz na wage nie wchodze no ale niesety jutro bede juz musiala bo mam wizyte i pani ginekolog ;):-D

reklama
Witam wszystkie ranne i popołudniowe ptaszynki :-)
Ja to melduję się po południu, musiałam odespać te męki przeprowadzkowe :sorry2: Wiecie ostatnio to mnie tak jakoś cholerka plecy bolą :baffled: wcześniej nie bolały, a teraz kurna mąż też zmęczony i masażu ni ma :no:
Lady ja miałam dziś sen że tramwaj chciał wjechać ze swojego toru na tor obok i był wypadek i jak spojrzałam na brzusio to był taki sflaczały pomarszczony a w majteczkach krew :szok: no ale na szczęście ze strachu szybko się przebudziłam z durnego snu :baffled:
Iza a mój drugi sen to podobnie jak i twój, o wiele przyjemniejszy od poprzedniego:-) bzykałam się jak dziki króliczek :-p hihi, ehh te nasze popędy :-p
Kachurek mnie małż chciał do kina też wyciągnąć z jakies 2 tygodnie temu ale sie nie dałam ;-) w naszym stanie to każdy film wywarłby o wiele większe emocje, ja nawet w domu jak oglądam film to czasem niby nic a ja sie popłącze albo wystrasze :sorry2: a małżowi za kare to bym buziaków nie dawała aż by na kolanach z różą przyszedł i mi wmawiał że ja najpiękniejsza :-p
Kasia i mi córa szaleje w brzusiu, to juz nie są typowe kopania, tylko takie uciążliwe wiercenie się :baffled: no ale lepiej jak boli i się ruszają niż miałyby sie nam nie ruszać :-)
Asia teść ginekolog mówił mi że typowe bóle przepowiadające powinny być na 2 tyg przed porodem, a z tydzień przed obiżyć się brzuchol. No i że do szpitala jechać jak odejdą wody albo jak bóle będą regularne (min co 20 minut) :nerd: Swoją drogą to też mnie wkurzył bo mi chciał pokazać jak dziecko leży no i tak mi naciskał na brzuch że z bólu mało się nie poryczałam :wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y: no ale przeżyłam i posłuchałam serducha przez słuchawki :-) pięknie bije :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry