reklama

Kwietnióweczki 2008

oooo i teraz zmierzyłam sobie a siedze caly czas i podczytuje Was.... spokojnie mierze i co? teraz mam 142/81 puls 93 jaki jest przedzial dla kobiet w ciazy?wy jakie macie>?

reklama
An "uroczystość" mój nie ślubny uzna naszego synka przed urzędnikiem państwowym.
Musi moje kochanie to zrobić by mały od początku miał nazwisko ojca, no żeby w razie czego nie było problemu z ojcostwem. Tak na wszelki wypadek.

Lady mi ciśnienie skacze, częściej w dół:baffled: choć w górę też parę razy zaszalało. Dokładnie nie pamiętam nazwy tego leku. Dostałam na receptę. Ale jeśli skacze ci ciśnienie, to odpoczywać. Do łóżka i się byczyć. Ziółka z melisy zaparz. Wodę mineralną pij jak najwięcej. I się oszczędzaj. Bo wysokie ciśnienie może i tobie zagrażać i malutkiej. Więc pomyśl o małej:tak: i już niczego nie sprzątaj:tak: Do końca powinnaś już odpoczywać.

Czesc dziewczyny

Masiek powodzenia w urzedzi;-):-)

Lady ja mam 110/60 prawie za kazdym razem jak mi lekarz mierzy... wiec nie pomoge... jedynie co Ci moge napisac to ,to iz wysokie cisnienie jest wskazaniem do cc:tak:a u ciebie jest wysokie:szok:

Kto powiedział, że różowego nie lubię?? Nie lubię w za dużych ilościach, nie znośnego różu (czyt. oczojebnego) . Trochę różu nikomu nie zaszkodzi.

Kto powiedział, że różowego nie lubię?? Nie lubię w za dużych ilościach, nie znośnego różu (czyt. oczojebnego) . Trochę różu nikomu nie zaszkodzi.

hehe Masku
szczegolnie jak sie w tym rozu po ulicach nie chodzi:-D:-Dtylko wskakuje do lozeczka taki roz jest nawet porzadany....reszte rozy zostawiam bez komentarza;-)

MASKU LEZE I RYCZE ZE SMIECHU ROZ ,,OCZOJEBNY,,:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A Masiek to poważna sprawa:)) Nie nerw się będzie dobrze:-)

Lady co do ciśnienia to ja od 30 tygodnia jestem na tabletkach. Miałam 140/100 i to już zdecydowanie za dużo. Dopuszczalna wysokość dla kobiet w ciąży to 130/90 a najlepiej jeśli jest ponieżej 120/80/85 to idealne.Nadcisnienie to nie dobre jest dla maluszka. Może on przejąc je od matki i wtedy jest bardzo mały przyrost masy ciała m=słabiej się rozija itd. Mi lekarka przepisała dopegyt 3 razy dziennie, ja biore 2 tabletki bo po 2 mam icisnienie normalne tzn mieszczące się w granicach nie przekracza 120..Codziennie muszę mierzyc ciśnienie i zapisywać.

Co do cukru to też nie może być za duży tzw cukrzyca ciażowa. Bardzo zły wpływ na rozwój dziecka.Jak miałam robioną glukozę 75 to miałam wynik po glukozie 155 a po 2 godzinach 133 wiec w normie, a wiem że jesli jest powyzej 140 to już jest ryzyko cukrzycy.Ale się nie martw będzie dobrze wszystko:-)

Czesc dziewczyny

Masiek powodzenia w urzedzi;-):-)

Lady ja mam 110/60 prawie za kazdym razem jak mi lekarz mierzy... wiec nie pomoge... jedynie co Ci moge napisac to ,to iz wysokie cisnienie jest wskazaniem do cc:tak:a u ciebie jest wysokie:szok:

Kasia Ty to masz idealne! tylko sie dziwie bo ja nigdy nie mialam problemow z cisnieniem... i do 7 miecha ciazy tez bylo ok teraz od 2 miechow takie jakies jest...:baffled:

dział zakupy zakupki strona 29 heheheh jakos tak to zrozumiałam hihihi;)

A Masiek to poważna sprawa:)) Nie nerw się będzie dobrze:-)

Lady co do ciśnienia to ja od 30 tygodnia jestem na tabletkach. Miałam 140/100 i to już zdecydowanie za dużo. Dopuszczalna wysokość dla kobiet w ciąży to 130/90 a najlepiej jeśli jest ponieżej 120/80/85 to idealne.Nadcisnienie to nie dobre jest dla maluszka. Może on przejąc je od matki i wtedy jest bardzo mały przyrost masy ciała m=słabiej się rozija itd. Mi lekarka przepisała dopegyt 3 razy dziennie, ja biore 2 tabletki bo po 2 mam icisnienie normalne tzn mieszczące się w granicach nie przekracza 120..Codziennie muszę mierzyc ciśnienie i zapisywać.

Co do cukru to też nie może być za duży tzw cukrzyca ciażowa. Bardzo zły wpływ na rozwój dziecka.Jak miałam robioną glukozę 75 to miałam wynik po glukozie 155 a po 2 godzinach 133 wiec w normie, a wiem że jesli jest powyzej 140 to już jest ryzyko cukrzycy.Ale się nie martw będzie dobrze wszystko:-)

mam nadzieje !ja mam jakiegos pecha... moze w tym dobrze ze po szpitalach dzieki Bogu los mnie nie zmuszal bym jezdzila...ale przec cala ciaze wyniki badan sa zle ciagle cos jak nie infejcje to ta hemoglobina niska teraz cisnienie i cukier wrrrr:wściekła/y:

Lady o podejrzeniu nadćiśnienia mówimy gdy przekracza 140/95. Np. przy wyższym nie powinno się wyrywać zębów. To pewnie przy porodzie też lepiej żeby było niższe-. Pomierz sobie jeszcze kilka dni, najwyżej będziesz musiała jakieś tabulety brać. I nie jedz dużo soli.

Dobra Kobitki.
Idę się pouczyć, bo w niedzielę ten cholerny egzamin na uczelni. a tak mi się nie chce, na co mój małż mówi:" chcesz mieć biuro to się ucz";) sama sobie wybrałam hehe ale dam radę;):-D
zajrzę wieczorkiem

reklama
Lady o podejrzeniu nadćiśnienia mówimy gdy przekracza 140/95. Np. przy wyższym nie powinno się wyrywać zębów. To pewnie przy porodzie też lepiej żeby było niższe-. Pomierz sobie jeszcze kilka dni, najwyżej będziesz musiała jakieś tabulety brać. I nie jedz dużo soli.

no wlasnie sol mam tylko przy obiedzie...jak przyprawiam a tak nie stosuje.... no nc trzeba mierzyc....

Dobra Kobitki.
Idę się pouczyć, bo w niedzielę ten cholerny egzamin na uczelni. a tak mi się nie chce, na co mój małż mówi:" chcesz mieć biuro to się ucz";) sama sobie wybrałam hehe ale dam radę;):-D
zajrzę wieczorkiem

ucz sie ucz !!!!!!!!bys potem mogla nam sie pochwalic :)

ja tez juz mykam do pozniej buzka...:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry