Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
choć w górę też parę razy zaszalało. Dokładnie nie pamiętam nazwy tego leku. Dostałam na receptę. Ale jeśli skacze ci ciśnienie, to odpoczywać. Do łóżka i się byczyć. Ziółka z melisy zaparz. Wodę mineralną pij jak najwięcej. I się oszczędzaj. Bo wysokie ciśnienie może i tobie zagrażać i malutkiej. Więc pomyśl o małej
i już niczego nie sprzątaj
Do końca powinnaś już odpoczywać.Kto powiedział, że różowego nie lubię?? Nie lubię w za dużych ilościach, nie znośnego różu (czyt. oczojebnego) . Trochę różu nikomu nie zaszkodzi.

tylko wskakuje do lozeczka taki roz jest nawet porzadany....reszte rozy zostawiam bez komentarza;-)

Czesc dziewczyny
Masiek powodzenia w urzedzi;-):-)
Lady ja mam 110/60 prawie za kazdym razem jak mi lekarz mierzy... wiec nie pomoge... jedynie co Ci moge napisac to ,to iz wysokie cisnienie jest wskazaniem do cca u ciebie jest wysokie
![]()

Kto powiedział, że różowego nie lubię?? Nie lubię w za dużych ilościach, nie znośnego różu (czyt. oczojebnego) . Trochę różu nikomu nie zaszkodzi.
A Masiek to poważna sprawa) Nie nerw się będzie dobrze:-)
Lady co do ciśnienia to ja od 30 tygodnia jestem na tabletkach. Miałam 140/100 i to już zdecydowanie za dużo. Dopuszczalna wysokość dla kobiet w ciąży to 130/90 a najlepiej jeśli jest ponieżej 120/80/85 to idealne.Nadcisnienie to nie dobre jest dla maluszka. Może on przejąc je od matki i wtedy jest bardzo mały przyrost masy ciała m=słabiej się rozija itd. Mi lekarka przepisała dopegyt 3 razy dziennie, ja biore 2 tabletki bo po 2 mam icisnienie normalne tzn mieszczące się w granicach nie przekracza 120..Codziennie muszę mierzyc ciśnienie i zapisywać.
Co do cukru to też nie może być za duży tzw cukrzyca ciażowa. Bardzo zły wpływ na rozwój dziecka.Jak miałam robioną glukozę 75 to miałam wynik po glukozie 155 a po 2 godzinach 133 wiec w normie, a wiem że jesli jest powyzej 140 to już jest ryzyko cukrzycy.Ale się nie martw będzie dobrze wszystko:-)

Lady o podejrzeniu nadćiśnienia mówimy gdy przekracza 140/95. Np. przy wyższym nie powinno się wyrywać zębów. To pewnie przy porodzie też lepiej żeby było niższe-. Pomierz sobie jeszcze kilka dni, najwyżej będziesz musiała jakieś tabulety brać. I nie jedz dużo soli.
Dobra Kobitki.
Idę się pouczyć, bo w niedzielę ten cholerny egzamin na uczelni. a tak mi się nie chce, na co mój małż mówi:" chcesz mieć biuro to się ucz"sama sobie wybrałam hehe ale dam radę
zajrzę wieczorkiem